Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Indios completeert 'sweep' en wordt tweede finalist in Puerto Rico
English

MAYAGÜEZ / MANATÍ (Puerto Rico) - Indios de Mayagüez completeerde een 4-game 'sweep' tegen Atenienses de Manatí op dinsdag (19 januari) om de tweede finalist te worden van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga de Béisbol Profesional de Puerto Rico Roberto Clemente. Op 7 januari werd Criollos de Caguas de eerste finalist door eveneens viermaal op rij te winnen van RA12. De Finale begint op donderdag.

Op 2 januari won Indios hun eerste wedstrijd van de best-of-seven Semi-Final tegen Atenienses met een overtuigende 12-2 stand. De volgende dag werd de tweede wedstrijd uitgesteld vanwege twee mogelijke gevallen van het coronavirus, de eerste in de Puerto Rican Winter League. Een dag later (4 januari) werd deze reeks stilgelegd vanwege vijf positieve gevallen van het coronavirus (COVID-19). Toen de vijf positieve gevallen werden bevestigd werd deze Halve Finale met onmiddellijke ingang gestaakt na overleg van LBPRC-President Juan A. Flores Galarza en Tournament Director Carlos Berroa met het Ministerie van Gezondheid. Alle spelers en betrokkenen verbleven sindsdien in een preventieve quarantaine. Nadat iedereen afgelopen weekeinde negatief was getest en na nieuw overleg met het Ministerie van Gezondheid mocht de Semi-Final B worden hervat op zondag (17 januari).

In de tweede wedstrijd van de reeks en de eerste voor beide teams in 15 dagen boekte Indios een monster-overwinning van 30-8. In Estadio Municipal Pedro Román Melendez in Manatí stond het bezoekende Indios na vier innings slechts met 4-2 voor, maar kwam daarna tot een rally van vijf punten in de vijfde. Nu met een 9-2 voorsprong was het scoren nog lang niet over, want Indios scoorde negen punten in zowel de zesde als de achtste inning. Met een 27-2 achterstand scoorde Atenienses vijfmaal in de 2e8, maar Indios scoorde nog eens drie punten in de negende. Indios kwam tot 25 honkslagen op acht werpers, waaronder vier van Emmanuel Rivera, Danny Ortiz en Kennys Vargas. Rivera sloeg twee 3-run homeruns en had tien binnengeslagen punten. Vargas homerde ook tweemaal (solo en 3-run) en had vijf RBI's terwijl Jeremy Rivera een solo-homerun sloeg. Edgar Corcino sloeg een solo-homerun voor Atenienses.

In de derde wedstrijd op maandag kwam Indios opnieuw tot een zeer ruime overwinning, dit keer 20-7. Indios brak een 3-3 stand met een 6-run rally in de 1e4. Dat bracht de stand op 9-3, maar Atenienses kwam terug tot 9-7. In de 1e6 kwam Indios weer tot een grote rally en scoorde dit keer acht punten om het duel mee te beslissen. Er werden 34 honkslagen genoteerd in deze wedstrijd (22 van Indios), waaronder acht homeruns (zes van Indios). Kennys Vargas (die vier hits had in Game 2) sloeg vandaag vijf honkslagen, waaronder een homerun en had vijf binnengeslagen punten. Emmanuel Rivera produceerde vier hits, net zoals de dag ervoor, twee daarvan een homerun. David Vidal, Ivan De Jesus, Jr. en Jeremy Rivera homerden eveneens voor Indios. Roy Morales sloeg 4-uit-4 voor Atenienses, waaronder een homerun. Edgar Corcino homerde ook voor de thuisploeg.

Na de twee enorm grote overwinningen won Indios op dinsdag nipt met slechts 3-2 van Atenienses om de 'sweep' te completeren en de Finale te bereiken. Op eigen veld in Estadio Isidoro Cholo García in Mayagüez scoorde Indios de beslissende punten in de vijfde inning. De ploeg scoorde het eerste punt in de derde slagbeurt toen Jeremy Rivera een tweehonkslag sloeg met twee uit en daarna scoorde op een honkslag van Henry Ramos. Atentienses scoorde vervolgens tweemaal in de 1e5. Jan Hernández begon met een honkslag en schoof op na een foute aangooi, waarna hij scoorde toen José Sermo homerde. In de 2e5 bezorgde een homerun Indios een hernieuwde voorsprong. Met twee uit waren dezelfde twee spelers betrokken als in de derde, Rivera sloeg een honkslag en Ramos homerde.

(19 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.