Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Vaqueros wint Game 3 en herneemt leiding in Colombiaanse Finale
English

BARRANQUILLA (Colombia) - Vaqueros de Montería won met 4-2 in Game 3 van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Profesional Colombiana de Béisbol op dinsdag (19 januari). Met de winst nam Vaqueros een 2-1 voorsprong.

In de opener op zaterdag won titelverdediger Vaqueros met 4-3. Caimanes won daarna met 5-1 in de tweede wedstrijd op zondag. Game 4 wordt woensdag gespeeld.

Vaqueros opende de score in de eerste inning en voegde drie punten toe in de vijfde slagbeurt. Caimanes kwam alleen in de achtste inning tot scoren en werd met 9-4 'outhit'.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Vaqueros het eerste punt met twee uit op starter Julio Vivas. Met één uit bereikte Yonni Hernández het honk via een infield-hit en sloeg Silva Rubi een honkslag. Hernández schoof op naar het derde honk toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Jordan Díaz, waarna hij scoorde na een honkslag van Meibrys Viloria.

Vaqueros nam meer afstand toen het tot een rally van drie punten kwam in de vijfde inning. José Brizuela en Milton Ramos begonnen met een honkslag. De eerste ging gedwongen uit op het derde honk op een grounder van Brallan Pérez, maar hierna volgde Yonni Hernández met een 2-run double. Met Vaqueros nu op een 3-0 voorsprong nam Luis De Ávila de pitching over van Julio Vivas, maar hij kreeg een opofferingsslag tegen van Jordan Díaz en dat maakte er een 4-0 stand van.

Vaqueros-starter Pedro Echemendía gooide zeven zeer sterke innings, waarin hij maar één honkslag toestond. De Cubaanse rechtshander stond zijn enige honkslag toe met één uit in de zesde inning toen Tito Polo op het honk kwam met een infield-hit. De 29-jarige Echemendía gooide in de Minor League in 2015-2017 als reliever in de organisatie van St. Louis Cardinals. In deze drie seizoenen gooide hij in 108 wedstrijden (vijf starts), won 13 wedstrijden en kreeg 18 saves op zijn naam. Sinds 2017 speelde de werper in Venezuela, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Puerto Rico, Colombia en in twee Amerikaanse Independent Leagues. In Cuba speelde Echemendía twee seizoenen voor Ciego de Avila in 2009 en 2010, waarna hij in de volgende vier jaar niet in actie kwam.

Caimanes scoorde hun twee punten met twee uit in de achtste inning op Echemendía's opvolger Severino Gonzalez. Evan Mendoza begon met vier wijd en schoof op na een 2-out single van Tito Polo. Beiden scoorden toen Harold Ramírez volgde met een tweehonkslag. Dat verkleinde de achterstand naar 4-2 en dat leidde ook tot een werperswissel. Cody Mincey nam het over en sloot de inning af met een strikeout.

(19 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.