Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Freek Bouw/Phrake Photography)

Chadwick Tromp één dag terug in Major League
English

MIAMI, Florida / PHILADELPHIA, Pennsylvania (USA) - Chadwick Tromp was weer terug in de Major League. Voor één dag. Afgelopen zondag (18 april) werd Tromp opgeroepen door San Francisco Giants, maar de volgende dag keerde hij alweer terug naar de Alternate Training Site in West Sacramento in Sutter Health Park, de thuishaven van San Francisco's Triple-A team Sacramento River Cats.

...Chadwick Tromp...
...kort terug in Major League...
(© Foto: Freek Bouw/Phrake Photography)
Alle 30 Major League-teams hebben momenteel een Alternate Training Site, die dicht bij het thuisveld ligt. Op deze locaties traint een groep spelers die ook intersquad games speelt. Deze spelers zijn gerechtigd om te worden opgeroepen naar het Major League-team in geval van blessures of situaties met betrekking tot het coronavirus, zolang de Minor League-teams nog niet spelen. De Minor League-seizoenen moeten op 4 mei van start gaan.

Op zowel zondag als maandag maakte San Francisco een aantal roster-wijzigingen. Op zondagmiddag speelde San Francisco Giants de laatste wedstrijd van een 3-game series tegen Miami Marlins in Miami, Florida. Tromp was één van de drie spelers die eerder op de dag werden toegevoegd en was bij de ploeg in Florida, maar kwam niet in actie. De anderen waren outfielder Steven Duggar en linkshandige pitcher Alex Wood, die terugkeerde van de blessure-lijst. Zij namen de plekken in van de geblesseerde LHP Jake McGee en RHP Logan Webb. San Francisco won het duel met 1-0 en scoorde het enige punt in de derde inning. Na de wedstrijd reisde de ploeg naar Philadelphia voor het eerste duel van een 3-game series op maandag tegen Philadelphia Phillies, maar Tromp was toen niet bij de ploeg. Op maandag keerden Tromp en Duggar weer terug naar de Alternate Training Site. Hun plaats op het roster werd ingenomen door LHP Sam Selman (opgeroepen) en RHP Trevor Gott (contract overgenomen).

De Arubaanse catcher staat op het 40-man roster van San Francisco Giants en speelde voor de ploeg in Spring Training. Op 15 maart werd Tromp ingedeeld voor Sacramento River Cats, maar twee weken later, op 30 maart, werd hij één van de spelers op de Alternate Training Site. In Spring Training speelde Tromp in 14 wedstrijden en sloeg .280 (7-uit-25) met één homerun, scoorde driemaal en sloeg vijf punten binnen. Zijn homerun was een grand slam, die hij in maart op zijn 26e verjaardag sloeg. Vorig jaar speelde Tromp ook voor San Francisco in Spring Training. Hij speelde ook in Spring Training in 2016 en 2018 toen hij uitkwam voor Cincinnati Reds.

Vorig jaar maakte Chadwick Tromp zijn debuut in de Major League na ook toen het seizoen te zijn begonnen op de Alternate Training Site. Die werden vorig jaar opgezet, omdat het gehele Minor League-seizoen werd afgelast vanwege de coronavirus (COVID-19) pandemie. Tromp werd opgeroepen op 28 juli, maakte de volgende dag zijn debuut en sloeg toen 0-uit-4. Twee dagen later, in zijn tweede wedstrijd, sloeg Tromp 2-uit-4 met een tweehonkslag, scoorde tweemaal en sloeg een punt binnen. Tromp speelde uiteindelijk in 24 wedstrijden, sloeg .213 (13-uit-61) met één double en vier homeruns. Hij scoorde elf punten, sloeg er tien binnen, kreeg eenmaal vier wijd, maar ook twintig keer drie slag.

Chadwick Tromp speelt sinds 2013 professioneel nadat hij op 24 mei van dat jaar werd gecontracteerd door Cincinnati Reds. In 2013 maakte hij zijn debuut en speelde in negen wedstrijden in het Rookie League-team van Cincinnati. Hierna promoveerde hij naar Single-A tijdens het seizoen 2014 en speelde in één wedstrijd op het Triple-A niveau in 2015. Na voornamelijk in Single-A te hebben gespeeld in 2015 en 2016 deelde hij speeltijd tussen Single-A en Double-A tijdens het seizoen 2017. Tromp promoveerde daarna in 2018 toen hij deelnam aan 25 wedstrijden in Double-A en in 53 wedstrijden in Triple-A. In 2019 speelde hij in Triple-A, maar ook wat in Rookie League om te herstellen van een blessure. In november 2019 werd Tromp Free Agent, waarna hij op 6 januari vorig jaar tekende bij San Francisco. Hij werd uitgenodigd voor Spring Training als 'non-roster player', waarna hij werd ingedeeld in het team van Sacramento River Cats (Triple-A). Echter, het hele Minor League-seizoen werd afgelast, maar Tromp werd ingedeeld op het Alternate Training Site en zou zijn Major League-debuut gaan maken.

In 2016 maakte Tromp zijn debuut in het Nederlands Honkbal Team. Na zijn debuut in een oefenduel tegen Frankrijk speelde Tromp in drie wedstrijden voor Oranje tijdens het Europees Kampioenschap in Hoofddorp. Tijdens het EK sloeg hij een homerun in zijn eerste slagbeurt. In 2017 maakte Tromp deel uit van de voor-selectie van het Nederlands Team voor de World Baseball Classic. Tromp stond niet op het definitieve roster voor de WBC, maar bleef wel bij de ploeg als een bullpen-catcher. Nederland plaatste zich voor de Halve Finale, die werd gespeeld in Los Angeles (USA). Na afloop van de Tweede Ronde vond er een wissel in de ploeg plaats vanwege een blessure. Tromp werd 'geactiveerd', maar kwam niet in actie tijdens de Halve Finale tegen Puerto Rico.

(April 22)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.