Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Vaqueros neemt 3-1 voorsprong in Colombiaanse Finale
English

BARRANQUILLA (Colombia) - Vaqueros de Montería kwam tot een 3-1 overwinning in het vierde duel van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Profesional Colombiana de Béisbol op woensdag (20 januari). Vaqueros, dat de titelverdediger is, staat nu met 3-1 voor en is één zege af van een nieuwe titel.

In de opener op zaterdag won titelverdediger Vaqueros met 4-3. Caimanes won daarna met 5-1 in de tweede wedstrijd op zondag, maar Vaqueros hernam de leiding op dinsdag door met 4-2 te winnen. Game 5 wordt donderdag gespeeld.

In de vierde wedstrijd werden alle punten gescoord in de derde inning. Caimanes opende de score, maar Vaqueros antwoordde met drie punten.

In de eerste helft van de derde inning begon Sandy León voor Caimanes met een tweehonkslag op starter Édinson Frías. Met één uit schoof hij op naar het derde honk na een grounder, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Tito Polo. De inning eindigde toen Polo met een pick-off werd uitgeschakeld door Frías. De Dominicaanse rechtshander gooide zeven prima innings, waarin hij maar vier honkslagen toestond. De 30-jarige Frías gooide in de Minor League voor Houston Astros en Colorado Rockies in 2011-2017.

De voorsprong was van korte duur, want Vaqueros reageerde met drie punten in de 2e3. Caimanes-starter Édgar De la Rosa gooide vier wijd op lead-off hitter José Brizuela en kreeg daarna een honkslag tegen van Milton Ramos en dat zorgde voor lopers 'op de honken'. Volgende slagman Brallan Pérez sloeg ook een honkslag en bracht daarmee de gelijkmaker binnen. Met lopers op het eerste en tweede honk nam Héctor García de pitching over. Hij zag de lopers opschoven via een opofferingssstootslag van Yonny Hernández, waarna een driehonkslag volgde van Silva Rubi die Vaqueros op een 3-1 voorsprong zette. Een dubbelspel sloot de slagbeurt af, maar de thuisploeg had een beslissende voorsprong genomen.

In de vierde inning kreeg Vaqueros een nieuwe grote scoringskans. De ploeg kreeg de honken snel vol op nieuwe pitcher Erick Julio toen Meibrys Viloria en Elier Hernández een honkslag sloegen (en opschoven na een wilde worp) en Andrés Angulo vier wijd kreeg. Ronald Ramírez nam daarna de pitching over. Een gedwongen nul op de plaat en twee vangballen volgden, zodat de drie lopers dus achterbleven.

Na te hebben gescoord in de derde inning kreeg Caimanes nog maar twee lopers in scoringspositie. In de zevende opende Harold Ramírez met een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk. Met twee uit in de negende kreeg de ploeg lopers op het eerste en derde honk op closer Severino González, maar die sloot daarna af met een strikeout.

(20 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.