Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Zaragoza vs. Barcelona double-header uitgesteld in Spanje; Drie teams ongeslagen
English

BILBAO / BURLADA / SANT BOI DE LLOBREGAT / VALENCIA / VILADECANS / ZARAGOZA (Spanje) - Drie teams in de Spanish Baseball League wonnen afgelopen weekeinde hun derde en vierde wedstrijd om ongeslagen te blijven in het nieuwe seizoen dat op 10 april begon. Op zaterdag (17 april) werden vijf double-headers gespeeld en wonnen Astros Valencia, Viladecans en Tenerife Marlins Puerto Cruz allemaal tweemaal in de Liga Nacional División de Honor.

Op zondag, in Zaragoza, stond de double-header op de agenda tussen Miralbueno Zaragoza en Barcelona. Echter, deze wedstrijden werden geschrapt vanwege het coronavirus (COVID-19). Een week geleden opende Zaragoza het seizoen met twee overwinningen.

Landskampioen Astros Valencia boekte twee ruime overwinningen tegen Toros Pamplona, dat het seizoen met tweemaal winst was begonnen. In Burlada won het bezoekende Astros met 16-1 in de opener (8 innings), gevolgd door een 16-0 shutout (4½ inn.).

In de eerste wedstrijd stond Valencia met 6-1 voor na zeven innings, waarna een rally van tien punten volgde in de 1e8. De ploeg kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie homeruns van Edison Damian Valerio Abreu, die zeven punten binnensloeg. Daniel Alejandro Mendez Santamaria sloeg 3-uit-3 met een homerun. De 35-jarige veteraan en international Blake Ochoa Mendez homerde ook voor Valencia. Mendez (3-run), Valerio (2-run) en Ochoa (2-run) homerden allemaal in de achtste inning.

In de tweede wedstrijd produceerde Valencia elf honkslagen. Valerio homerde opnieuw en sloeg 3-uit-3. José Vladimir Vanheneguen Vargas sloeg ook een homerun.

Viladecans was te sterk voor Rivas Vaciamadrid en won zaterdag op eigen veld met 11-3 en 13-1 (7 inn.). In de opener besliste Viladecans het duel vroeg en stond al met 11-0 voor na drie innings. De ploeg kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Denny De Jesus Nińo Villarreal en dat waren twee doubles en een grand slam homerun. Nińo sloeg zeven punten binnen.

In de tweede ontmoeting kwam Viladecans tot 14 honkslagen en scoorde vijfmaal in zowel de tweede als de zevende inning. Maddiel Perez Perez sloeg 4-uit-5 voor Viladecans.

...Lesther Galván homerde...
...voor Tenerife Marlins...
(© Foto: Henk Seppen)
In Campo Antonio Hervas in Sant Boi de Llobregat won Tenerife Marlins Puerto Cruz tweemaal bij Sant Boi met 10-0 (8 inn.) en 12-2 (7 inn.) op zaterdag. In de opener kwam de ploeg van de Canarische Eilanden tot twaalf honkslagen, waaronder drie van veteraan Richard Humberto Montiel Siritt. De 41-jarige Montiel is de all-time leider in verschillende categoriën in het Spaanse honkbal. Montiel voert de lijsten aan in Honkslagen (581), Binnengeslagen Punten (445) en Homeruns (88). Gabriel Eloy Lino Correa en Jesús Alberto Ustariz Luis homerden voor de ploeg.

Winnende werper Antonio Noguera Rodríguez gooide het hele duel voor Tenerife en stond slechts één honkslag toe. De rechtshander kwam zeer dicht bij een No-Hitter, maar die verloor hij met twee uit in de achtste inning. Noguera schakelde de eerste elf slagmensen op rij uit, waarna hij vier wijd gooide met twee uit in de vierde inning. In de zesde bereikte Sant Boi's lead-off hitter het honk op een fout, net als een volgende slagman met één uit, maar een dubbelspel volgde. Na weer drie nullen op rij in de zevende en Marlins op een 10-0 voorsprong was Niguara drie nullen verwijderd van een No-Hitter. De eerste twee slagmensen in de achtste gingen uit op een grounder, maar hierna sloeg Sant Boi-linksvelder Pablo Daniel Gonzalez Freites een honkslag om een einde te maken aan de No-Hitter. Noguera sloot de inning en de wedstrijd daarna af met een strikeout.

In de tweede wedstrijd homerde Jesús Alberto Ustariz Luis tweemaal voor Marlins en Lesther Aarón Galván Arévalo eenmaal. Ustariz sloeg vijf punten binnen. Winnende pitcher Leslie Jasshin Nácar Mejías had zeven strikeouts in de vijf innings en stond maar drie honkslagen toe. De 38-jarige Nácar is de all-time StrikeOut-leader in het Spaanse honkbal met 1.485. Ustariz (die volgende week 28 wordt) en Galván (30) zijn eveneens ervaren spelers op het Tenerife-roster. Beiden spelen ook in de Spaanse Nationale Ploeg.

San Inazio Bilbao Bizkaia kwam ook tot twee ruime overwinningen op zaterdag op eigen veld tegen Gavá, 10-0 (6½ inn.) en 16-8. In de opener scoorde Bilbao zesmaal in de eerste inning om de toon te zetten. Winnende werper Elio Eduardo Silva Muguerza gooide een 'complete game 3-hitter' met acht strikeouts, maar had ook achtmaal vier wijd. In het tweede duel stond Bilbao met 6-2 achter na vier innings, maar scoorde daarna tweemaal en kwam tot een rally van zeven punten in de zesde slagbeurt. De ploeg sloeg 19 honkslagen, waaronder twee homeruns van Josias Ramon Sanchez Rijo en vier honkslagen van Daniel Moreno Calero en Daniel Enrique Gonzalez Navarro.

Antorcha Valencia en Béisbol Navarra deelden hun double-header op zaterdag in Valencia. De thuisploeg won met 13-2 in de opener, dankzij een 6-run rally in de vijfde. Het verschil van tien punten werd bereikte met een 5-run rally in de zevende. In die slagbeurt raakten de honken vol na tweemaal vier wijd en een geraakt werper. Een vrije loop zorgde daarna voor het eerste punt en Edgar Aineto García volgde met een walk-off, grand slam homerun! In de tweede wedstrijd won Navarra met 11-6 op twaalf honkslagen.

(20 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.