Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caimanes dwingt zesde duel af in Colombiaanse Finale
English

BARRANQUILLA (Colombia) - Caimanes de Barranquilla sloeg vroeg toe om met 10-5 te winnen van Vaqueros de Montería in Game 5 van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Profesional Colombiana de Béisbol op donderdag (21 januari). Met de winst bracht Caimanes de achterstand terug naar 3-2 en dwong een zesde wedstrijd af. Die wordt op zaterdag gespeeld.

In de opener afgelopen weekeinde won titelverdediger Vaqueros met 4-3. Caimanes won daarna met 5-1 in de tweede wedstrijd, maar Vaqueros hernam de leiding op dinsdag door met 4-2 te winnen. De ploeg won nam een 3-1 voorsprong in de Finale via een 3-1 winst op woensdag.

Caimanes opende de score in Game 5 met een 4-run rally in de eerste helft van de tweede inning en voegde twee punten toe in de derde. De ploeg stond halverwege de zevende inning met 7-0 voor. Vaqueros scoorde hierna hun eerste punt, maar Caimanes scoorde nog eens driemaal in de negende om de stand op te voeren naar 10-1 en de winst te bezegelen. Vaqueros antwoordde met vier punten in de 2e9, maar wist het duel niet meer om te keren.

In de 1e2 scoorde Caimanes vier onverdiende punten, door Vaqueros-korte stop Brallan Pérez twee foute aangooien maakte (hij maakte vier fouten in dit duel). Met één uit bereikte Dilson Herrera het tweede honk op een foute aangooi, waarna Robinson Cabrera werd geraakt door een worp. Startende werper Misael Silverio volgde met een strikeout en dat zou de derde nul zijn geweest. Met twee lopers op het honk maakte Pérez weer een foute aangooi op een grounder van Christian Correa, wat leidde tot het eerste punt en lopers op het tweede en derde honk. De honken raakten vol na vier wijd voor Francisco Acuña. De drie lopers zouden even later allemaal scoren. Tito Polo sloeg met een honkslag één punt binnen, waarna Evan Mendoza met een honkslag voor nog eens twee punten zorgde. Polo probeerde op de klap van Mendoza het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld. Dat eindigde de inning, maar Caimanes had een vroege voorsprong genomen.

Caimanes voegde twee runs toe in de 1e3. Harold Ramírez begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en scoorde na een honkslag van Dilson Herrera. De laatste kwam in scoringspositie toen een pick-off in een foute aangooi eindigde. Met twee uit stal Herrera het derde honk, waarna de honken vol kwamen te staan toen Jhonatan Gálvez vier wijd kreeg en Christian Correa werd geraakt door een worp. Dat leidde tot een werperswissel. Yohandri Portal nam het over van Misael Silverio, maar gooide vier wijd op Francisco Acuña en dat leverde het volgende punt op. Portal sloot af met een strikeout, drie lopers bleven achter, maar Caimanes stond nu met 6-0 voor.

In de vijfde inning scoorde Caimanes hun zevende punt. Met één uit bereikte Robinson Cabrera het honk op een fout (de vierde van Pérez) en scoorde op een honkslag van Christian Correa.

Vaqueros werd puntloos gehouden in de eerste zes innings, waarna de ploeg het eerste punt (ook onverdiend) scoorde in de zevende. De Amerikaanse rechtshander David Holmberg gooide zeven sterke innings voor Caimanes en stond slechts één honkslag toe. Holmberg stond zijn enige honkslag toe met twee uit in de eerste inning. In de zevende bereikte lead-off hitter Silva Rubi het tweede honk voor Vaqueros na een fout in het outfield. Even later scoorde hij vanaf het tweede honk op een opofferingsslag van Jordan Díaz.

Met een 7-1 voorsprong nam Caimanes meer afstand in de 1e9 door driemaal te scoren. Met één uit en lopers op het eerste en derde honk sloeg Jhonatan Gálvez met een honkslag het eerste punt binnen. Een honkslag van Christian Correa zorgde hierna voor volle honken. Vervolgens werd Carlos De Ávila ingezet als nieuwe pitcher, maar die werd begroet met een 2-run single van Francisco Acuña.

Met een 10-1 achterstand kwam Vaqueros tot een rally van vier punten in de 2e9. Official Scorer José Luis Vergara had zijn handen vol in deze slagbeurt wat wissels betreft. Verdedigend maakte Caimanes een aantal wissels. De drie outfielders wisselden van plaats en een nieuwe pitcher, catcher en eerste honkman werden ingezet. Reliever Luis Moreno kreeg daarna drie opeenvolgende pinch-hitters tegenover zich. De eerste werd uitgevangen, maar de volgende twee, Luis Castro en Rafael Romero, kregen beiden vier wijd. De honken raakten vol doordat Jairo Márquez op het honk kwam na een fout. Een punt werd gescoord op een 'force play-grounder' van Elier Hernández, maar de honken kwamen weer vol na een honkslag van Andrés Angulo. Een infield-hit van José Brizuela zorgde daarna voor het tweede punt en Milton Ramos volgde met een 2-run single om er een 10-5 stand van te maken. Dat bracht neiuwe pitcher Luis De Ávila in het duel. Hij kreeg de honken ook weer vol na vier wijd voor Brallan Pérez, maar sloot de slagbeurt en het duel daarna af met een strikeout en drie lopers bleven achter.

(21 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.