Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Pinar del Río wint ruim in tweede duel Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Vegueros de Pinar del Río heeft de tweede wedstrijd gewonnen van de best-of-seven Halve Finale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol op zondagmiddag (21 februari) tegen Alazanes de Granma. Pinar del Río stond met 3-2 achter, maar scoorde daarna elf punten in de zevende en achtste inning samen om tot een mercy-rule 13-3 overwinning te komen. Granma won de opener op zaterdag met 9-2. Game 3 wordt op dinsdag gespeeld.

Regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas bereikte ook de Halve Finale na het completeren van een 'sweep' afgelopen dinsdag (16 februari). Zij moeten wachten op de afsluiting van de uitgestelde laatste Kwartfinale om te weten tegen wie er gespeeld moet worden. In deze Kwartfinale speelt Avispas de Santiago de Cuba tegen Leñadores de Las Tunas. Santiago de Cuba opende met een 7-4 overwinning op 26 januari, maar hierna werd de reeks stilgelegd, vanwege een aantal positieve gevallen van het coronavirus in het team van Santiago de Cuba. Deze reeks wordt hervat op zondag 28 februari.Granma vs. Pinar del Río

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Pinar del Río een kans de score te openen. Juan Carlos Arencibia Echeverria begon met een honkslag op starter Leandro Martínez Figueredo, maar hij strandde op het derde honk.

Even later scoorde Granma het eerste punt in hun eerste slagbeurt op startende pitcher Vladimir Baños Chacón toen Roel Santos Martínez opende met een homerun.

Granma kreeg een kans wat meer afstand te nemen in de 2e3. Met één uit kreeg Roel Santos Martínez vier wijd en stal het tweede honk, waarna ook Osvaldo Abreu Sánchez een vrije loop kreeg. Hierna stal Santos ook het derde honk en terwijl volgende slagman Raico Santos Almeida drie slag kreeg stal Abreu het tweede honk. Met het eerste honk open werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Carlos Benítez Pérez. Maar met de honken vol eindigde een grounder de slagbeurt.

Pinar del Río, dat in deze wedstrijd 23 spelers gebruikte, scoorde daarna twee punten in de 1e4. Met één uit kreeg William Saavedra Valdés vier wijd en met twee uit was er ook een vrije loop voor Yaser Julio González Castro. Beiden scoorden toen Luis Pablo Acosta Martínez volgde met een tweehonkslag om Pinar del Río op een 2-1 voorsprong te zetten.

...William Saavedra scoorde het eerste punt...
...voor Pinar del Río in de 4e inning...
...Op de foto staat Saavedra aan slag voor Cuba...
...tijdens de World Baseball Classic 2017...
...in Tokyo (Japan)...
(© Foto: Henk Seppen)
Granma, dat 22 spelers inzette, hernam de leiding in de 2e6. Reilandy González Moreno nam de pitching over voor Pinar del Río. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Darién Miguel García Figueredo, die daarna het tweede honk stal en het derde honk bereikte na een honkslag van Yulián Rafael Milán Santos. Er volgde weer een werperswissel en Frank Luis Medina García werd ingezet. Hij kreeg een grounder van Alexquemer Sánchez Sánchez, die leidde tot de uitschakeling van García. Met lopers op het eerste en tweede honk, maar nu met twee uit, kreeg Granma de honken vol na vier wijd voor Roel Santos Martínez. Hierna ging het mis voor Pinar del Río. Eerst schoven alle lopers op na een doorgeschoten bal en dat betekende dat Milán de gelijkmaker scoorde. De honken raakten weer vol na vier wijd voor Osvaldo Abreu Sánchez en Granma scoorde het leidende punt toen volgende slagman Raico Santos Almeida werd geraakt door een worp! Drie lopers bleven achter toen Medina afsloot met een strikeout, maar Granma stond nu met 3-2 voor.

De nieuwe voorsprong was van korte duur, want Pinar del Río sloeg daarna toe met twee rallies in de zevende en achtste inning. De ploeg scoorde vijf punten met twee uit in de zevende en voegde er daarna nog eens zes aan toe in de achtste slagbeurt.

In de 1e7 opende Yaser Julio González Castro met vier wijd. Kelbis Rodríguez León nam vervolgens de pitching over en begon met een strikeout. Hierna volgde een fout op een klap van Irandi Hernández Gómez. Met twee uit leverde Juan Carlos Arencibia Echeverria een puntscorende honkslag af die de stand in balans bracht (3-3). Rodríguez kreeg daarna de honken vol na vier wijd voor Reinaldo Lazaga Hernández en werd vervangen door Miguel David Paradelo Aguilar. Hij werd begroet met een 2-run single van Lázaro Emilio Blanco Hernández die Pinar del Río op een 5-3 voorsprong zette. Er volgde weer een nieuwe werperswissel. Dit keer nam Carlos René Santana Santiesteban het over, maar hij raakte William Saavedra Valdés met een worp wat voor volle honken zorgde. Pinar del Río scoorde daarna nog eens twee punten toen volgende slagman Pedro Luis Rodríguez Candano bijdroeg met een 2-run single.

In de 1e8 kwam Pinar del Río tot een rally van zes punten om tot een verschil van tien punten te komen. Met één uit sloeg Yanciel Ajete Martínez een honkslag en kreeg Tony Daniel Guerra Echazábal vier wijd. Met twee lopers op de honken nam Erluis Blanco Reyes de Granma-pitching over, maar hij kreeg de honken vol na vier wijd voor Juan Carlos Arencibia Echeverria (die 3-uit-4 sloeg). Esteban Terry Sanz (die in de voorgaande inning was ingezet als pinch-runner) leverde hierna een 2-run single af. Dat leidde weer tot een werperswissel en Yunier Castillo Jerez nam het over en werd de zesde werper voor Granma. Hij zag Arencibia en Terry opschuiven na een doorgeschoten bal. Met twee uit werd een gedwongen loop opgezet via een opzettelijke vrije loop voor powerhitter William Saavedra Valdés. Maar hierna volgden Pedro Luis Rodríguez Candano (2-run), Yaser Julio González Castro en Luis Pablo Acosta Martínez (die 3-uit-5 sloeg) met drie opeenvolgende puntscorende honkslagen. Dat voerde de stand op naar 13-3.

Granma, dat slechts vier honkslagen sloeg, werd op rij uitgeschakeld in hun achtste slagbeurt. En dat maakte een einde aan de wedstrijd via de mercy-regel.

Pinar del Río sloeg 13 honkslagen op zes pitchers.

(21 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.