Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Criollos wint ook tweede duel in Puerto Ricaanse Finale
English

MAYAGÜEZ (Puerto Rico) - Criollos de Caguas heeft ook de tweede wedstrijd gewonnen van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga de Béisbol Profesional de Puerto Rico Roberto Clemente. Vrijdagavond (22 januari) won de ploeg met 7-5 van Indios de Mayagüez. De dag ervoor opende Criolles met een 4-0 shutout-overwinning. Game 3 wordt op zaterdag gespeeld.

Beide ploegen kwamen tot negen honkslagen, maar er werden geen homeuns genoteerd in Estadio Isidoro García. Jeremy Rivera sloeg 3-uit-4 voor Indios.

Na een loper te hebben achtergelaten op het derde honk in de eerste helft van de eerste inning opende Criollos de score met drie punten in de derde slagbeurt op starter Joel Huertas. De ploeg kreeg de honken snel vol zonder een bal te slaan. Lead-off hitter Edwin Díaz werd geraakt door een worp, waarna Rey Fuentes en Johneshwy Fargas beiden vier wijd kregen. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jarren Duran, maar de andere lopers schoven op en dus scoorde Díaz het eerste punt. Met lopers 'op de hoeken' nam Nefi Ogando de pitching over en hij zag Duran het tweede honk stelen. Hierna werd Fuentes op de plaat uitgeschakeld op een grounder richting derde honk van Yadier Molina. In deze situatie schoof Duran op naar het derde honk, terwijl Molina het tweede honk wist te bereiken. Beiden scoorden toen volgende slagman José Miranda een honkslag sloeg.

Indios pakte een punt terug in hun derde slagbeurt op starter Hector Santiago. Jeremy Rivera begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out double van Jack López.

Criollos voegde twee punten toe in de vijfde op slechts één honkslag op nieuwe pitcher Eric Stout. Met één uit sloeg Yadier Molina een honkslag en kreeg José Miranda vier wijd. De twee schoven op na een grounder, waarna de honken vol kwamen na vier wijd voor Vimael Machin. Het eerste punt in de inning werd gescoord nadat volgende slagman Jonathan Morales eveneens vier wijd kreeg. Stout volgde met drie slag voor Edwin Díaz, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp. En zo scoorde Miranda, bleven de honken vol en stond Criollos nu met 5-1 voor. Een grounder eindigde de inning.

In de 2e5 scoorde Indios hun tweede punt. Jeremy Rivera opende met een honkslag en scoorde later op een opofferingsslag van Ivan De Jesus, Jr., nadat Jack López vier wijd had gekregen. Een honkslag van Emmanuel Rivera zorgde voor lopers op het eerste en derde honk en een werperswissel. Beide lopers bleven achter.

Criollos scoorde weer tweemaal in de zesde. Nieuwe pitcher Andres Santiago raakte lead-off hitter Johneshwy Fargas met een worp, waarna hij een tweehonkslag tegen kreeg van Jarren Duran. De twee lopers scoorden respectievelijk op een honkslag van Yadier Molina en een opofferingsslag van José Miranda.

Nu met een 7-2 achterstand scoorde Indios weer een punt in de 2e6. Jesmuel Valentín begon met vier wijd en scoorde op een honkslag van Jeremy Rivera, maar de ploeg zou lopers achterlaten op het eerste en tweede honk.

Indios kreeg weer een scoringskans in de 2e9 en scoorde toen tweemaal. Reliever Fernando Cruz kreeg honkslagen tegen van Henry Ramos en Jack López. Twee 'force play-grounders' volgden die beide zorgden voor de uitschakeling van de loper richting tweede honk. On de tweede grounder scoorde Ramos. Even later werd het tweede punt gescoord op een tweehonkslag van Danny Ortíz wat de achterstand verkleinde naar 7-5. Ortíz schoof nog op na een wilde worp, maar strandde op het derde honk, want een vangbal maakte een einde aan de inning en de wedstrijd.

(22 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.