Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Arij Fransen vervangt Orlando Yntema op Oranje-roster; Team wint oefenduel
English

PUEBLA (Mexico) - Een paar dagen voor aanvang van de WBSC Baseball Final Qualifier in Puebla (Mexico) is er een wijziging toegepast op het roster van het Nederlands Honkbal Team. Op zondag (20 juni) speelde Oranje een oefenduel en boekte een ruime zege.

Rechtshandige werper Arij Fransen is toegevoegd aan het roster als vervanger van rechtshander Orlando Yntema. Bericht werd dat de ervaren werper niet fit genoeg was en dat werd besloten hem te vervangen. Twee weken geleden verliet Yntema een wedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates met een blessure. Hij reisde met de Nationale Ploeg mee naar Mexico, maar hij zal niet op tijd gereed zijn.

De 20-jarige Fransen speelt professioneel in de organisatie van de Cincinnati Reds. Hij zou vorig jaar zijn professionele debuut maken, maar toen werd het gehele Minor League-seizoen geschrapt vanwege de coronavirus-pandemie (COVID-19). In plaats daarvan gooide Fransen in de Hoofdklasse voor HCAW bij wie hij in 2019 zijn debuut maakte. Hij gooide toen in vijftien wedstrijden (allemaal in relief) en was 1-1 met vier saves en een 4.91 ERA.

Vorig jaar gooide Fransen in zes wedstrijden voor HCAW, eveneens als reliever. Hij was toen 1-0 met vier saves en een 1.00 ERA en had acht strikeouts in negen innings.

Fransen begon ook het huidige seizoen voor HCAW en nam deel aan twee wedstrijden. Hij was 1-0 en kreeg één save op zijn naam.

Dit jaar zal Fransen uitkomen voor AZL Reds, het Rookie League-team van Cincinnati in de Arizona League.

Op zondag speelde het Nederlands Team een oefenduel ter voorbereiding op de Baseball Final Qualifier, die dinsdag begint. De ploeg trainde een paar dagen in Mexico City en reisde op zaterdag naar Puebla.

In Estadio de Béisbol Hermanos Serdán won Oranje met 17-1 in een 9-inning wedstrijd tegen Mexico Navy. De ploeg kwam tot 16 honkslagen en had twee grote rallies. Met een 1-0 voorsprong scoorde de ploeg zes punten in de vierde inning. Na eenmaal te hebben gescoord in de vijfde voegde Nederland vijf punten toe in de zesde slagbeurt. Juremi Profar homerde.

Lars Huijer startte en gooide de eerste twee innings. Mike Bolsenbroek, Kevin Kelly, Mike Groen, Juan Carlos Sulbaran, Shairon Martis en Franklin Van Gurp gooiden daarna elk één inning.

Nederland speelt de eerste wedstrijd op woensdag tegen Venezuela en ontmoet daarna de Dominicaanse Republiek op donderdag.

(22 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.