Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caimanes komt langszij en dwingt zevende duel af in Colombiaanse Finale
English

BARRANQUILLA (Colombia) - Caimanes de Barranquilla stond achter, maar won met 8-2 in Game 6 tegen Vaqueros de Montería om langszij te komen (3-3) in de Kampioensfinale van de Liga Profesional Colombiana de Béisbol op zaterdag (23 januari). Hiermee dwong de ploeg een zevende en beslissende wedstrijd af en die wordt op zondag gespeeld.

In de opener afgelopen weekeinde won titelverdediger Vaqueros met 4-3. Caimanes won daarna met 5-1 in de tweede wedstrijd, maar Vaqueros hernam de leiding op dinsdag door met 4-2 te winnen. De ploeg won nam een 3-1 voorsprong in de Finale via een 3-1 winst op woensdag. Maar op donderdag won Caimanes met 10-5 om zo een zesde duel te forceren.

In de zesde wedstrijd opende Vaqueros met twee punten in de eerste inning, maar werd daarna in het restant van het duel puntloos gehouden. Caimanes antwoordde met drie punten in de tweede en daarna nog eens vier in de derde slagbeurt. Robinson Cabrera sloeg 2-uit-4 voor Caimanes en scoorde driemaal. Dilson Herrera had ook twee hits, scoorde tweemaal en sloeg een punt binnen. Meibrys Viloria sloeg 3-uit-3 voor Vaqueros.

Vaqueros nam een vroege voorsprong in het duel door tweemaal te scoren in de eerste slagbeurt op starter Eduar López. De Dominicaan begon met een strikeout, maar zag volgende slagman Yonny Hernández het honk bereiken na een fout en scoren op een daarnavolgende driehonkslag van Silva Rubi. Na een nieuwe strikeout scoorde Rubi het volgende punt op een infield-hit van Meibrys Viloria. Hierna bereikte ook Elier Hernández het honk met een infield-hit, maar de ploeg liet twee lopers achter.

Caimanes werd op rij uitgeschakeld in hun eerste slagbeurt door starter Manaurys Correa, maar kwam daarna tot een rally van drie punten in de tweede. Met één uit sloeg Dilson Herrera een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde na een honkslag van Robinson Cabrera. Hierna scoorde hij op een opofferingsslag van Jhonatan Gálvez. Met twee uit homerde Christian Correa en dat zette Caimanes op een 3-2 voorsprong.

Caimanes volgde met een 4-run rally met twee uit in de derde inning om meer afstand te nemen. Drie punten waren onverdiend. Na grounders van de eerste twee slagmensen werd Caimanes weer productief, want Harold Ramírez sloeg een honkslag, Sandy León kreeg vier wijd en Dilson Herrera voegde een puntscorende honkslag toe. Carlos Díaz nam hierna de pitching over om het op te nemen tegen Robinson Cabrera. Zijn grounder eindigde in een foute aangooi en dat stelde zowel León als Herrera in staat te scoren, terwijl Cabrera zelf op het derde honk terechtkwam. Even later scoorde Cabrera na een wilde worp en dat verhoogde de stand naar 7-2.

Caimanes voegde hun achtste punt toe in de zesde op nieuwe pitcher Randy Cuentas. Hij kreeg een lead-off infield-hit tegen van Robinson Cabrera en die zou een onverdiend punt gaan scoren op een honkslag van Francisco Acuña.

Nadat hij twee punten had moeten toestaan in de eerste helft van de eerste inning herstelde Caimanes-starter >Eduar López en gooide vervolgens vijf sterke innings. In de tweede tot en met zesde slagbeurt kreeg Vaqueros slechts één loper in scoringspositie en dat bleef ook de enige in het restant van de wedstrijd. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de tweede en derde inning.

In de zevende inning nam Randy Consuegra de pitching over. Hij kreeg een lead-off single tegen, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. Vaqueros strandde een loper op het eerste honk in de achtste. Julio Vivas zorgde daarna met drie nullen op rij in de negende voor het einde van de wedstrijd.

(23 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.