Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Startende Werpers komende series
English

AMSTERDAM - Op donderdagavond (24 juni) wordt de eerste wedstrijd gespeeld in de enige 3-game series die in de Hoofdklasse op het programma staat. De reeks wordt komend weekeinde afgesloten. In deze series staan DSS/Kinheim en Twins Oosterhout tegenover elkaar.

Op het moment dat de WBSC Baseball Final Qualifier verhuisde van Taiwan naar Mexico en de speeldata werden bekend gemaakt volgden wat aanpassingen in het speelschema van de Hoofdklasse.

Het weekeinde van 3-6 juni kwam beschikbaar voor het spelen van wedstrijden en dus kregen de acht teams uit de hoogste afdeling de vraag voorgelegd of zij in staat waren op deze data wel of niet te spelen. DSS/Kinheim en Twins Oosterhout liet weten niet akkoord te gaan met het voorstel. Doordat dit vrije dagen waren bestond de mogelijkheid dat een aantal spelers andere afspraken had gemaakt. De andere zes teams speelden wel een 3-game series op de genoemde dagen. Echter, Quick Amersfoort was het ook niet eens met het voorstel en stelde dat de wedstrijden alleen gespeeld zou kunnen worden als alle acht teams tegelijk in actie zouden komen. Na overleg speelde Quick uiteindelijk wel, maar keurde de gang van zaken sterk af.

In het weekeinde van 10-13 juni zouden L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus nog een extra 3-game series tegen elkaar spelen. Dat waren de wedstrijden die de teams zouden spelen tijdens hun deelname aan het European Champions Cup-toernooi. Op 15 juni werd bekend gemaakt dat deze reeks is uitgesteld.

De competitie in de Hoofdklasse ligt momenteel stil, want het Nederlands Team is in Mexico voor deelname aan de Baseball Final Qualifier. De competitie wordt hervat op donderdag 1 juli.

Komend weekeinde spelen Quick Amersfoort en HCAW twee oefenwedstrijden tegen elkaar, zaterdag in Amersfoort, zondag in Bussum.

Ook komend weekeinde staan er acht oefenwedstrijden op het programma die worden gespeeld door teams uit de Eerste Klasse. Deze teams spelen ook volgende week oefenwedstrijden. Hun seizoen begint op vrijdag 9 juli. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus waren alle overige competities, behalve de Hoofdklasse, nog niet begonnen.

Hieronder de aangekondigde startende werpers voor de komende reeks. Zoals altijd kunnen deze wijzigen op wedstrijddagen.

(23 juni)

Live play-by-play
Livestreams

RosterTWINS OOSTERHOUT (11-4)vs. DSS/KINHEIM (5-10)RosterGame-info
#Startende Pitchers Twins G #Startende Pitchers DSS/Kinheim Datum, Aanvang & Locatie
8RHP Koen Postelmans (1-1) 1 3RHP Martijn Schoonderwoerd (0-0) Do.24 juni;19:30 uur,Haarlem (1)(*)
11RHP Simon Gross (1-1) 2 17LHP Rick Rizvić (1-3) Za.26 juni,14:00 uur,Haarlem (1)
nog niet bekend 3 12RHP Glenn Wassink (2-2) Zo.27 juni,15:00 uur,Oosterhout (2)
(1) - Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem; (2) - Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout
(*) - De thuiswedstrijd van Twins Oosterhout op donderdagavond wordt gespeeld op het veld van DSS/Kinheim in Haarlem
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.