Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caimanes completeert comeback met shutout en wint Colombiaanse Finale
English

BARRANQUILLA (Colombia) - Caimanes de Barranquilla completeerde een sterke comeback op zondag (24 januari) met een 6-0 shutout-overwinning tegen Vaqueros de Montería in Game 7 om de Liga Profesional Colombiana de Béisbol te winnen. Voor Caimanes is dit de 11e titel in de clubhistorie en de eerste sinds het seizoen 2018-2019. De ploeg zal Colombia nu vertegenwoordigen in de Serie del Caribe, die op 31 januari begint in Mazatlán (México).

In de opener afgelopen weekeinde won titelverdediger Vaqueros met 4-3. Caimanes won daarna met 5-1 in de tweede wedstrijd, maar Vaqueros hernam de leiding op dinsdag door met 4-2 te winnen. De ploeg won nam een 3-1 voorsprong in de Finale via een 3-1 winst op woensdag. Maar op donderdag won Caimanes met 10-5 om zo een zesde duel te forceren en die werd met 8-2 in winst omgezet.

Zes Caimanes-pitchers hielden Vaqueros puntloos en stonden maar vier honkslagen toe in Estadio Édgar Rentería. Caimanes kwam tot 12 honkslagen op drie pitchers, waaronder drie van Tito Polo, die ook driemaal scoorde. Evan Mendoza sloeg drie punten binnen.

Nadat de Caimanes-verdediging een dubbelspel had gemaakt in de eerste helft van de eerste inning opende de ploeg de score even later in hun eerste slagbeurt op starter Pedro Echemendia. Tito Polo begon met een honkslag, schoof op na een grounder en een vangbal, waarna hij scoorde op een 2-out single van Sandy León, die eerder deze maand een minor league-contract tekende bij Miami Marlins.

Caimanes voegde twee punten toe in de derde inning. Opnieuw begon Tito Polo met een honkslag (een stootslag), die werd gevolgd door een foute aangooi, zodat hij op het tweede honk terechtkwam. Hij schoof op naar het derde honk via een opofferingsstootslag van Evan Mendoza. Nadat volgende slagman Harold Ramírez vier wijd had gekregen scoorde Polo op een opofferingsstootslag/squeeze van Sandy León. Ramírez scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dilson Herrera.

Caimanes scoorde opnieuw twee punten in hun vierde slagbeurt. Dit keer begon Jhonatan Gálvez met een honkslag, waarna Christian Correa een tweehonkslag sloeg. Met twee lopers in scoringspositie nam Édinson Frías de pitching over van Cubaan Pedro Echemendia. Hij kreeg een comeback-grounder van Francisco Acuña, wat leidde tot de uitschakeling van Gálvez, die in een rundown kwam. De honken raakten vol nadat Tito Polo weer een honkslag sloeg. Dat werd gevolgd door een 2-run single van Evan Mendoza, wat de voorsprong opvoerde naar 5-0.

In de zesde inning scoorde Caimanes hun zesde punt. Met één uit sloeg Francisco Acuña een tweehonkslag, stalm het derde honk en scoorde op een 2-out single van Evan Mendoza.

Vaqueros kreeg hun eerste scoringskans in de 1e3 op starter Luis De Ávila. Meibrys Viloria begon toen met een tweehonkslag en Elier Hernández kreeg vier wijd, maar een strikeout en groundout volgden. Met de lopers op het tweede en derde honk maakte een andere grounder een einde aan de slagbeurt.

In de vierde inning nam David Holmberg de pitching over voor Caimanes. Hij zag Milton Ramos het honk bereiken op een fout met één uit, waarna hij een tweehonkslag moest incasseren van José Brizuela. Een strikeout en groundout volgden. Dit was de laatste keer dat Vaqueros een loper in scoringspositie kreeg. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in hun laatste twee slagbeurten.

Pitcher Eduar López werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de Finale. Voor aanvang van de kampioensreeks werd López als extra speler aan de ploeg toegevoegd, want hij gooide voor Tigres de Cartagena in de competitie en de Play-Offs. Het is gebruikelijk en volgens de regels in deze Winter Leagues dat de twee finalisten één of twee spelers aan hun rosters mogen toevoegen afkomstig van de uitgeschakelde teams.

(24 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.