Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Criollos completeert 'sweep' in Puerto Ricaanse Finale en pakt titel
English

MAYAGÜEZ (Puerto Rico) - Criollos de Caguas completeerde een 4-game 'sweep' op zondag (24 januari) in de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga de Béisbol Profesional de Puerto Rico Roberto Clemente. De ploeg won nipt met 7-6 van Indios de Mayagüez en veroverde daarmee de 19e kampioenstitel in de clubhistorie. Criollos opende de reeks met een 4-0 shutout-overwinning op donderdag, won daarna met 7-5 op vrijdag en voegde een 7-3 winst toe op zaterdag. Met het veroveren van de titel plaatste Criollos zich voor deelname aan de Serie del Caribe, die op 31 januari begint in Mazatlán (México). Op die dag speelt Criollos hun openingswedstrijd tegen de kampioen van de Dominicaanse Republiek. Zes spelers van Indios, maar ook twee van Atenienses de Manatí, zijn toegevoegd aan het roster van Criollos als gastspelers voor de Serie del Caribe.

Criollos stond met 5-2 voor halverwege de zevden inning, maar toen kwam Indios tot een rally van vier punten. Maar met een 6-5 achterstand kwam Criollos terug in de 1e9 en scoorde tweemaal. Jarren Duran en José Miranda homerden voor Criollos. Duran werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de Kampioensreeks. Jeremy Rivera sloeg 3-uit-4 en scoorde tweemaal voor Indios.

Criollos begon het duel prima, want lead-off hitter Jarren Duran opende de eerste inning met een homerun op starter Nick Travieso. De Amerikaanse rechtshander zag hoe Criollos een loper achterliet op het eerste honk in zowel de eerste als de tweede inning, maar moest weer een punt toestaan in de 1e3. Dit keer begon Jarren Duran met vier wijd, waarna Jay Gonzalez volgde met een tweehonkslag. Hierna kreeg Travieso de honken vol toen Yadier Molina werd geraakt door een worp. Travieso schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar hierna gooide hij vier wijd op Víctor Caratini en dat leverde Criollos het tweede punt op. Een vangbal en een gedwongen nul eindigden de slagbeurt.

Indios pakte een punt terug in de 2e3 op starter Giovanni Soto. Jeremy Rivera begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Xavier Fernández en scoorde op een 2-out single van Jack López, die zelf bij het tweede honk werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op de aangooi naar de plaat.

Criollos nam meer afstand door driemaal te scoren in de vijfde inning. Jay González begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Yadier Molina weer werd geraakt door een worp van Nick Travieso. De twee lopers scoorden toen volgende slagman José Miranda homerde. Met één uit gaf Travieso een vrije loop weg en werd afgelost door Nefi Ogando, die de volgende twee slagmensen met drie slag uitschakelde.

Echter, de 5-1 voorsprong bleek niet genoeg. Indios scoorde een punt in de 2e5. Met één uit kreeg Christian Colón vier wijd en sloeg Jeremy Rivera een tweehonkslag, waarna een opofferingsslag van Xavier Fernández een punt opleverde. Volgende slagman Henry Ramos werd geraakt door een worp en dat leidde tot het vertrek van de Criollos-starter. Christian Torres nam het over en sloot af met een strikeout.

In de 2e7 kwam Indios tot een rally van vier punten op twee pitchers om een 6-5 voorsprong te nemen. Alexis Díaz was de nieuwe pitcher voor Criollos en begon met een strikeout. Maar hierna gooide hij vier wijd op Christian Colón en kreeg een honkslag tegen van Jeremy Rivera, gevolgd door een RBI-double van Xavier Fernández. Met lopers op het tweede en derde honk nam Zach Muckenhirn de pitching over. Maar die moest een 2-run single toestaan van Henry Ramos, wat de stand in balans bracht. Even later scoorde Ramos het leidende punt toen er een fout volgde nadat Jack López was uitgevangen. Een strikeout eindigde de slagbeurt.

Criollos hernam de leiding in de 1e9 door tweemaal te scoren met twee uit op nieuwe pitcher Yacksel Ríos. Hij raakte lead-off hitter Jarren Duran met een worp en die schoof op na een grounder. Rios raakte daarna ook volgende slagman Yadier Molina met een worp. Het was de derde keer in dit duel dat de Major Leaguer door een worp werd geraakt. Dit keer werd hij vervangen door pinch-runner Kevin Santa. Met lopers op het eerste en tweede honk volgde Rios met een strikeout, maar kreeg daarna een comeback infield-hit tegen van Víctor Caratini en dat stelde Duran in de gelegenheid te scoren en bracht Santa naar het derde honk. Volgende slagman Vimael Machín sloeg ook een honkslag en daardoor scoorde Santa en zette Criollos op een 7-6 voorsprong.

In de 2e9 nam Fernando Cruz de pitching over voor Criollos. Hij kreeg drie nullen op rij en sloot af met een strikeout om de winst en de kampioenstitel mee te bezegelen.

(24 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.