Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Granma neemt derde voorsprong in Cubaanse Halve Finale met ruime zege
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Alazanes de Granma kwam tot een rally van zeven punten in de vierde inning en boekte een ruime 12-4 winst tegen Vegueros de Pinar del Río op donderdagmiddag (25 februari) in Game 5 van de best-of-seven Halve Finale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Met de winst nam Granma voor de derde keer de leiding.

Granma won de opener op zaterdag met 9-2. De volgende dag stond Pinar del Río met 3-2 achter, maar scoorde daarna elf punten in de zevende en achtste inning samen om tot een mercy-rule 13-3 overwinning in acht innings te komen. Op dinsdag kwam Granma tot een ruime, 7-inning, mercy-rule, 12-1 overwinning om de leiding te hernemen. Pinar del Río kwam woensdag weer op gelijke hoogte door met 5-3 te winnen. Game 6 wordt op zaterdag gespeeld.

Regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas bereikte ook de Halve Finale na het completeren van een 'sweep' afgelopen dinsdag (16 februari). Zij moeten wachten op de afsluiting van de uitgestelde laatste Kwartfinale om te weten tegen wie er gespeeld moet worden. In deze Kwartfinale speelt Avispas de Santiago de Cuba tegen Leñadores de Las Tunas. Santiago de Cuba opende met een 7-4 overwinning op 26 januari, maar hierna werd de reeks stilgelegd, vanwege een aantal positieve gevallen van het coronavirus in het team van Santiago de Cuba. Deze reeks wordt komende zondag 28 februari hervat.Pinar del Río vs. Granma

Granma opende de score in de 1e3 op startende pitcher Erlis Casanova Callava. Met één uit gooide hij vier wijd op Roel Santos Martínez, waarna hij opeenvolgende honkslagen moest incasseren van Osvaldo Abreu Sánchez en Raico Santos Almeida, die voor het eerste punt zorgden.

Granma kwam hierna tot een rally van zeven punten in de 1e4 om een comfortabele voorsprong te nemen. Guillermo García García en Yulián Rafael Milán Santos begonnen met honkslagen en schoven op na een grounder van Alexquemer Sánchez Sánchez. Met het eerste honk open kreeg Roel Santos Martínez opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Echter, de gedwongen loop kwam niet, want volgende slagman Osvaldo Abreu Sánchez leverde een puntscorende honkslag af en Raico Santos Almeida volgde met een 2-run single. Met lopers 'op de hoeken' nam Reilandy González Moreno de pitching over, maar hij kreeg de honken ook vol na vier wijd voor Carlos Benítez Pérez. Het volgende punt werd gescoord toen González Iván Prieto González met een worp raakte en dat leidde tot de volgende werperswissel, want Isbel Hernández Castillo werd nu naar de heuvel gehaald. Hij kreeg een 'force play-grounder' van Miguel Antonio González Puente, maar hierdoor kon Santos tot scoren komen. Volgende slagman Guillermo García García sloeg de bal het rechts/midveld in en dat leek de derde nul op te leveren. Echter, rechtsvelder Esteban Terry Sanz verloor de bal in de zon. De bal viel voor hem op de ground en zowel Prieto als González scoorden wat de stand opvoerde naar 8-0.

Granma werd in de volgende innings puntloos gehouden, maar voegde weer twee punten toe in de 1e8. Nieuwe pitcher Andrés Camilo Castro Calero begon met vier wijd voor lead-off hitter Raico Santos Almeida, waarna hij een one-out single tegen kreeg van Iván Prieto González, die werd vervangen door pinch-runner Miguel Rafael Pita Bejerano. Hierna scoorde Santos op een tweehonkslag van Miguel Antonio González Puente. Dat zorgde voor weer een nieuwe werperswissel. Branlis Rodríguez Martínez nam het over van Castro, maar hij zag Pita scoren op een grounder van Guillermo García García.

Met Granma nu op een 10-0 voorsprong was de ploeg drie nullen verwijders van een 'mercy-rule' overwinning. Maar in de 2e8 kwam Pinar del Río tot een rally van vier punten. In de voorgaande zeven innings had de ploeg drie lopers in scoringspositie achtergelaten op starter Lázaro Blanco Matos, die maar vier honkslagen had toegestaan. Granma-reliever Kelbis Rodríguez León nam de pitching over en Ariel Pestano Rosado werd de nieuwe catcher. Hij is de zoon van de bekende ervaren Cubaanse international Ariel Osvaldo Pestano Valdés. Pestano senior, eveneens een catcher, won Zilver net Cuba tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney (Australië), daarna Goud op de Spelen van 2004 in Athene (Griekenland) en daarna opnieuw Zilver in 2008 in Peking (China). Pestano nam ook deel aan de World Baseball Classic 2006. En in 2011 speelde hij voor de Cubaanse ploeg die de Finale verloor van het Wereldkampioenschap van 2011 in Panama tegen Nederland.

Rodríguez gooide vier wijd op lead-off hitter Jorge Yoan Rojas Martínez en kreeg een one-out single tegen van Esteban Terry Sanz. Met lopers op het eerste en derde honk sloeg Lázaro Emilio Blanco Hernández een puntscorende honkslag, net als volgende slagman Irandi Hernández Gómez. Dat bracht nieuwe pitcher Carlos Santana Santiesteban in het veld en hij kreeg de honken vol na vier wijd voor Tony Daniel Guerra Echazábal. Nog eens twee punten werden gescoord toen volgende slagman Roidel Martínez Pérez een tweehonkslag sloeg. Twee vangballen sloten de slagbeurt af, maar het verschil van tien punten was ongedaan gemaakt.

In de 1e9 voegde Granma nog twee punten toe na vier wijd met volle honken voor Carlos Benítez Pérez met nul uit en voor Guillermo García García, nadat de vorige twee slagmensen drie slag hadden gekregen.

In de 2e9 opende Jorge Yoan Rojas Martínez nog met een honkslag, maar hij bleef achter op het derde honk.

(25 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.