Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop & Marco Stoovelaar)

IN MEMORIAM

...Huib Schrijvers...
(1965 - 2021)
Voormalig HCAW-voorzitter Huib Schrijvers onverwacht overleden
English

HILVERSUM - Huib Schrijvers, die honkbal- en softbalvereniging HCAW vijf jaar leidde als voorzitter, is onverwacht overleden op dinsdag 16 maart op de veel te jonge leeftijd van 55 jaar. De altijd goedlachse voormalige voorzitter was opgenomen in een ziekenhuis, maar overleed aan de gevolgen van een noodlottige val bij een huiselijk ongeluk.

Huib Schrijvers werd geboren op 23 april 1965 in Bussum. Hij begon met zijn broers Frits en Robin op jonge leeftijd te honkballen bij HCAW waar hun vader Ton ook actief was. Helaas overleed vader Ton op 7 februari op 82-jarige leeftijd. Ton Schrijvers was ondermeer jeugdcoach, maar vervulde ook andere activiteiten en zou net als zijn zoon Huib betrokken raken bij het leiden van de vereniging. In de jaren tachtig maakte de heer Schrijvers deel uit van een commissie die een meerjaren-beleid voor de vereniging uiteen zette en een reorganisatie doorvoerde.

Voor HCAW was het de vierde keer in een zeer korte periode en de vijfde keer sinds december dat de vereniging afscheid moest nemen van een geliefd clublid.

Op 19 december overleed Bill Froberg op 63-jarige leeftijd. Froberg was de Hoofd Coach van het Hoofdklasse-team van HCAW in 2004-2005 en 2010-2011 en was ook betrokken bij de jeugdopleiding van de club.

Op 6 maart overleed oud-speler Wim Koenders op 80-jarige leeftijd. Hij speelde in het eerste team in de jaren zestig toen de ploeg promoveerde en voor het eerst op het hoogste niveau uitkwam. In de jaren tachtig was Wim Koenders Assistent Coach van het team dat in de Hoofdklasse speelde en in die periode assisteerde hij vier verschillende Hoofd Coaches. In 1985 assisteerde hij Craig Montvidas en daarna in 1986 Herman Beidschat. In augustus 1986 gingen HCAW en Beidschat uit elkaar, waarna Koenders de ploeg in de rest van het seizoen leidde als interim-Hoofd Coach. Het jaar daarna assisteerde Koenders Jan Schriek, die tijdens het seizoen werd opgevolgd door Martin Ronnenbergh.

Een paar dagen later overleed voormalig jeugdcoach Bertus Klaver op 74-jarige leeftijd. Door de jaren heen is de heer Klaver zeer actief geweest voor de vereniging en was een trouw bezoeker van de wedstrijden van het Hoofdklasse-team.

...Huib Schrijvers met voormalig sponsor...
...Ron Jaarsma op 7 mei 2016 toen HCAW...
...hun 1.750e wedstrijd speelde en het complex...
...werd vernoemd naar Rob Hoffmann...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nadat hij was gestopt als speler was Huib Schrijvers aanvankelijk minder nauw betrokken bij de vereniging. Maar hij keerde weer terug toen zijn eigen kinderen ook gingen spelen bij de Bussumse club. Huib werd zelf jeugdcoach en raakte ook betrokken bij verschillende andere club-activiteiten.

Dat leidde uiteindelijk tot zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de vereniging. In 2014 werd hij gekozen tot voorzitter en werd hij de opvolger van Wil Kitslaar. Schrijvers zou de vereniging vijf jaar leiden, waarna hij in 2019 werd opgevolgd door de huidige voorzitter Bas Veerman.

In de jaren dat Huib voorzitter was van HCAW waren er verschillende hoogtepunten.

In 2014 eindigde het eerste softbalteam van de club in de top-vier van de Overgangsklasse om zich te plaatsen voor de nieuwe Silver League die in 2015 werd ingesteld als tweede hoogste afdeling. In dat seizoen eindigde het team op de derde plaats in de nieuwe competitie.

In 2016 speelde de honkbal-hoofdmacht de 1.750e officiŽle competitiewedstrijd in de Hoofdklasse sinds het in de hoogste afdeling debuteerde in 1967 en werd daarmee de eerste club die deze mijlpaal bereikte. De wedstrijd werd gespeeld en gevierd op 7 mei toen de ploeg L&D Amsterdam Pirates ontving.

De memorabele wedstrijd werd bijgewoond door ruim 50 voormalige HCAW-spelers en ook door Ron Jaarsma, die dertig jaar lang met zijn bedrijf Mr. Cocker Lunchrooms hoofdsponsor van de vereniging is geweest.

Tijdens een ceremonie voor aanvang van de wedstrijd eerde Huib Schrijvers Jaarsma. De voorzitter richtte zich ook tot de bezoekers en gasten en kondigde aan dat het complex van HCAW werd omgedoopt in Rob Hoffmann Vallei, vernoemd naar hun voormalige ster-werper en club-legende Rob Hoffmann.

In 2017 vierde de vereniging het 60-jarig bestaan. Tijdens het seizoen werden de festiviteiten op het complex bijgewoond door Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren, de Gemeente waarvan Bussum sinds 1 januari 2016 deel uitmaakt.

...Huib Schrijvers met Burgemeester Han ter Heegde...
...van Gooise Meren tijdens HCAW's...
...60-jarig bestaan in 2017...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In hetzelfde jaar plaatste het honkbalteam zich voor het eerst in twaalf jaar weer voor de Kampioenspoule van de Hoofdklasse, want de ploeg speelde in 2005 voor het laatst in de Play-Offs.

Wanneer Huib Schrijvers op het HCAW-complex was kon niemand hem missen. Zijn enthousiasme zorgde voor veel energie en hij was voor iedereen duidelijk zichtbaar aanwezig. Hij liep altijd over het complex met een brede lach op het gezicht en was altijd bezig. Hij sprak met iedereen, moedigde het honkbalteam aan, dronk zijn biertje en genoot er van om op het veld te zijn. Zijn aanwezigheid op het HCAW-veld zal door velen worden gemist.

Op de website van HCAW stond in een In Memoriam het volgende te lezen:
,,Huib begon zelf als jeugdlid met honkbal bij HCAW samen met zijn broers. Meegenomen door hun vader Ton die ook actief was binnen het honkbal. Ook later bleef hij betrokken toen hij zelf als speler gestopt was. Als vader van honkballende kinderen, als jeugdcoach en als enthousiast organisator van activiteiten als het familietoernooi.

Hij heeft het aangedurfd om in een lastige periode (2014 - 2019) van de vereniging de voorzittershamer op te pakken en rust en stabliteit te creeren. Hij wist met zijn positieve insteek (het glas was altijd halfvol) iedereen te enthousiasmeren. We gaan hem allemaal enorm missen op en rond het veld.

Wij wensen zijn familie en iedereen die hem liefhad, heel veel sterkte met het verwerken van dit onverwachte verlies.''

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert Huib's familie en vrienden en wenst hen veel sterkte met dit grote verlies en condoleert tevens de families van Wim Koenders en Bertus Klaver.

(25 maart)

Voor Huib Schriijvers, is een condoleance-register geopend voor het plaatsen van persoonlijke berichten.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.