Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Freek Bouw/Phrake Photography)

Catcher Chadwick Tromp terug in Major League bij San Francisco Giants
English

SAN FRANCISCO, California / SACRAMENTO, California / RENO, Nevada / QUEENS, NEW YORK CITY, New York (USA) - De op Aruba geboren catcher Chadwick Tromp is terug in de Major League. De 26-jarige speler werd op donderdag (26 augustus) toegevoegd aan het team van San Francisco Giants.

...Chadwick Tromp is terug in de Major League...
(© Foto: Freek Bouw/Phrake Photography)
De toevoeging van Tromp was één van de vier wijzigingen die donderdag werden gemaakt in het team. Ook opgeroepen werd korte stop Thairo Estrada. Tromp en Estrada spelen beiden voor Sacramento River Cats, het Triple-A team van de club. Zij nemen de plekken op het roster in van eerste honkman Brandon Belt en tweede honkman Donovan Solano. Belt werd op de zogenoemde 'bereavement list' geplaatst voor het bijwonen van de afscheidsplechtigheid van zijn grootmoeder, die op dinsdag overleed aan de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Solano werd op de blessure-lijst geplaatst.

Tromp is opgeroepen om de ploeg wat meer mogelijkheden te geven op de catcherspositie. Reguliere catcher verliet op dinsdag het duel tegen New York Mets na vier inning met een probleem in zijn linkerknie. Posey werd niet op de blessure-lijst gezet, maar wel werd gezegd dat zijn status dag-tot-dag is.

Het is de vierde keer dit seizoen dat Tromp werd opgeroepen. Hij werd voor het eerst toegevoegd op 18 april, maar keerde de volgende dag alweer terug naar de Alternate Training Site. Tromp keerde terug naar het Major League-team op 1 juni voor een korte periode, want hij werd op 12 juni weer naar het Triple-A team gestuurd. Zijn derde periode dit seizoen in het Major League-team begon op 5 juli. Dit keer bleef hij wat langer bij de ploeg (14 dagen), maar keerde op 19 juli weer terug naar Triple-A.

Tot nu toe dit seizoen speelde Tromp in acht Major League-wedstrijden voor San Francisco. Hij sloeg .235 (4-uit-17) met één homerun. Met de homerun scoorde hij zijn enige punt en hij twee punten binnen. Tromp sloeg zijn solo-homerun op 9 juni in een uitwedstrijd tegen Texas Rangers.

Tromp maakte vorig jaar zijn debuut in de Major League. Hij speelde toen in 24 wedstrijden en sloeg .213 (13-uit-61) met één tweehonkslag en vier homeruns. De catcher scorode toen 11 punten en sloeg er tien binnen, maar kreeg ook 20 keer drie slag, terwijl hij slechts eenmaal vier wijd kreeg.

In Triple-A speelde Tromp dit seizoen in 48 wedstrijden en sloeg .232 (39-uit-168) met tien doubles en zes homeruns. Hij scoorde 22 punten en sloeg er ook 22 binnen.

Toen Posey op dinsdag het duel verliet werd hij vervangen door back-up catcher Curt Casali, die ook de catcher was in het duel op woensdag. Op donderdag was Casali eveneens de catcher voor San Francisco. Echter, besloten werd om Tromp over te laten komen van Sacramento (dat net ten noordoosten van San Francisco ligt) naar New York voor laatste wedstrijd van de 3-game series tegen New York Mets. Op vrijdag begint San Francisco een 3-game series in Atlanta tegen Atlanta Braves, waarna de volgende reeks begint op maandag op eigen veld begint tegen Milwaukee Brewers.

Toen hij op donderdag werd opgeroepen zou Tromp aan een nieuwe 6-game series beginnen met Sacramento River Cats in Reno, Nevada tegen Reno Aces (Arizona Diamondbacks). Na een vlucht van ruim vijf uur arriveerde hij op tijd in New York en was in pak bij de ploeg op het moment dat de wedstrijd begon. Tromp moest gelijk in actie komen, want hij werd in de 1e8 ingezet als pinch-runner voor Curt Casali op het derde honk. Met de stand op 2-2 opende Mike Yastrzemski voor San Francisco met een honkslag, waarna Casali een foutbal op zijn voet sloeg en later het honk bereikte na te zijn geraakt door een worp. Pinch-hitter Darin Ruf sloeg hierna een puntscorende honkslag. Op de aangooi naar de plaat schoof Casali op naar het derde honk en Ruf naar het tweede honk. Na het derde honk te hebben bereikt verving Tromp Casali als pinch-runner. Aaron Loup nam hierna de pitching over voor New York, maar hij kreeg de honken vol na vier wijd voor pinch-runner Austin Slater. Even later werd Tromp gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een korte grounder richting derde honk van pinch-hitter Thairo Estrada. Een strikeout en pop-fly eindigden de slagbeurt, maar Giants stond met 3-2 voor. Tromp nam de catching over in de 2e8. Hij kreeg daarna een slagbeurt in de 1e9, maar sloeg een vangbal in het midveld. Submariner/sidearmer Tyler Rogers sloot de wedstrijd af voor San Francisco in de 2e9. Hij kreeg drie vangballen en verdiende zijn 12e save.

De opener van Sacramento in Reno op donderdag werd uitgesteld vanwege aanhoudende zorgen over de luchtkwaliteit in de regio vanwege bosbranden in de buurt. Als gevolg daarvan werd bekend gemaakt dat de wedstrijden van vrijdag, zaterdag en zondag zijn verplaatst naar Sacramento. De beslissing om niet te spelen en de wedstrijden te verplaatsten werd gemaakt na overleg met Major League Baseball en Arizona Diamondbacks.

In 2016 maakte Tromp zijn debuut in het Nederlands Honkbal Team. Na zijn debuut in een oefenduel tegen Frankrijk speelde Tromp in drie wedstrijden voor Oranje tijdens het Europees Kampioenschap in Hoofddorp. Tijdens het EK speelde hij in zijn eerste duel tegen Rusland en sloeg toen een homerun in zijn eerste slagbeurt.

In 2017 maakte Tromp deel uit van de voor-selectie van het Nederlands Team voor de World Baseball Classic en speelde voor de ploeg tijdens de voorbereidingen in Arizona (USA) en Zuid-Korea. Tromp stond niet op het definitieve roster voor de WBC, maar bleef wel bij de ploeg als een bullpen-catcher. Nederland plaatste zich voor de Halve Finale, die werd gespeeld in Los Angeles (USA). Na afloop van de Tweede Ronde vond er een wissel in de ploeg plaats vanwege een blessure bij korte stop Didi Gregorius. Hij werd op het actieve WBC-roster vervangen door Tromp, maar kwam niet in actie tijdens de Halve Finale tegen Puerto Rico.

(26 augustus)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.