Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Jurickson Profar tekent weer bij San Diego Padres
English

SAN DIEGO, California (USA) - Jurickson Profar, die tegenwoordig op de lijst staat als outfielder, zal dit seizoen weer uitkomen voor San Diego Padres. De 27-jarige op Curaçao geboren utility player was een Free Agent sinds oktober, wat volgde op zijn eerste seizoen bij San Diego. In de voorbije dagen circuleerden er al berichten dat er een overeenkomst was tussen San Diego en Profar, maar dat werd op woensdag (27 januari) officiëel bekend gemaakt. Profar tekende een contract voor drie jaar, ter waarde van 21 miljoen dollar, bij San Diego, dat één van de favorieten is geworden in de National League West Division. In het off-season trok de ploeg ook pitchers Yu Darvish (ruil met Chicago Cubs) en Blake Snell (ruil met Tampa Bay Rays) en infielder Ha-Seong Kim (free agent) aan. Darvish was Profar's teamgenoot bij Texas Rangers.

...Jurickson Profar bij het Nederlands Team...
...tijdens de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
De afgelopen dagen meldden verschillende bronnen ook dat Andrelton Simmons een overeenkomst heeft met Minnesota Twins en dat Didi Gregorius vrijwel zeker zal terugkeren naar Philadelphia Phillies. Echter, dit is nog niet bevestigd. Vaak zijn dit soort berichten waar, maar worden een aantal dagen later pas door de club bevestigd, meestal na een medisch onderzoek van de betrokken speler of verdere contractuele afspraken.

In het verkorte seizoen van vorig jaar speelde Profar in 50 wedstrijden en sloeg .278 (50-uit-180) met zes doubles en zeven homeruns. Hij scoorde 28 punten en sloeg er 25 binnen. Hoewel het een kort seizoen was wordt dit het beste uit zijn loopbaan genoemd.

Switch-hitter Profar ontwikkelde zichzelf in een echte utiliy player, die in staat is op elke positie op het veld te spelen, met uitzondering van pitcher en catcher. Hierdoor is hij ook een waardevolle 'bench-player', die op elk moment op elke plek kan spelen en ook kan worden ingezet als pinch-hitter.. Vorig seizoen werd hij een populaire speler in het team van San Diego, op het veld en in de kleedkamer.

Jurickson Profar tekende zijn eerste contract in juni 2010 als korte stop bij Texas Rangers. Hij maakte zijn Major League-debuut in 2012 bij Texas en sloeg toe een homerun in zijn eerste slagbeurt. Profar speelde dat jaar in negen wedstrijden. Hij werd een reguliere speler voor Texas in 2013 (85 wedstrijden), maar miste de volgende twee seizoenen vanwege een blessure. Profar keerde terug in 2016 en speelde toen in 90 wedstrijden. Na slechts in 22 Major League-wedstrijden te hebben gespeeld voor Texas in 2017 werd de infielder/outfielder weer een basis-speler in 2018. In dat seizoen speelde Profar in een 'career-high' 146 wedstrijden en had ook persoonlijke mijlpalen met 133 honkslagen, 35 doubles, zes triples, 20 homeruns, 82 gescoorde punten, 77 binnengeslagen punten en een .254 slaggemiddelde.

In december 2018 maakte Profar deel uit van een ruil waarbij zeven spelers en drie teams waren betrokken en kwam hij terecht bij Oakland Athletics voor wie hij in 2019 uitkwam. Hij speelde in 139 wedstrijden voor Oakland en hoewel hij weer 20 homeruns sloeg, 65 punten scoorde en er 67 binnensloeg, zakte zijn slaggemiddelde naar .218.

In december 2019 werd hij geruild naar San Diego Padres. Na afloop van het seizoen 2020 was Profar een Free Agent, maar nu heeft hij dus een nieuwe overeenkomst met San Diego.

In zeven Major League-seizoenen speelde Profar in 547 wedstrijden en liet 428 honkslagen noteren, waaronder 59 homeruns. Hij scoorde 250 punten, sloeg er 222 binnen en heeft een slaggemiddelde van .238.

In 2013 en 2017 nam Jurickson Profar met het Nederlands Honkbal Team deel aan de World Baseball Classic.

(27 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.