Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Chadwick Tromp en Sherten Apostel als eerste Nederlanders in actie in Major League Spring Training
English

SCOTTSDALE / SURPRISE, Arizona (USA) - Het Major League Spring Training-seizoen is op zondag (28 februari) van start gegaan met 14 wedstrijden, zeven in Florida, zeven in Arizona. Toeschouwers zijn welkom bij de wedstrijden, maar op elke locatie wordt slechts zo'n 20% procent van de capaciteit wordt gebruikt met stricte regels vanwege het coronavirus (COVID-19).

...Chadwick Tromp aan slag voor...
...Nederland tijdens het Europees...
...Kampioenschap 2016 in Hoofddorp...
(© Foto: Henk Seppen)
Dat betekent dat zo'n 2.000 fans een wedstrijd kunnen bekijken vanaf de tribunes, die zijn opgedeeld in boxen waarin maximaal zes personen kunnen plaatsnemen. Fans moeten ook een gezichtsmaker dragen en er is een social distance van twee meter. Bovendien is er geen interactie tussen de fans en de spelers voor (of tijdens) een wedstrijd. Normaal is er veel contact mogelijk met spelers tijdens Spring Training-wedstrijden.

Op de eerste dag dat er wedstrijden werden gespeeld kwamen twee van de elf Nederlandse spelers in Spring Training in actie. Dat waren catcher Chadwick Tromp en infielder Sherten Apostel. Beiden debuteerden vorig seizoen in de Major League.

De elf Nederlandse spelers zijn Ozzie Albies (Atlanta Braves), Sherten Apostel (Texas Rangers), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (Philadelphia Phillies), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Carter Kieboom (Washington Nationals), Jurickson Profar (San Diego Padres), Jonathan Schoop (Detroit Tigers), Andrelton Simmons, Zander Wiel (beiden Minnesota Twins) en Chadwick Tromp (San Francisco Giants). Allen staan op de 40-man rosters van hun respectievelijke ploeg, behalve Wiel. Hij werd zo'n twee weken geleden toegevoegd als non-roster player.

In Scottsdale kwam Chadwick Tromp tegen Los Angeles Angels in de 1e4 in het duel als nieuwe catcher voor San Francisco Giants als vervanger van Buster Posey. Tromp kreeg zijn eerste slagbeurt in de 2e5 en sloeg toen een grounder. Hij kreeg zijn tweede slagbeurt met een loper op het eerste honk en één uit in de 2e7. Dit keer sloeg Tromp met een grounder in een dubbelspel. Dat maakte ook een einde aan de wedstrijd, die door Los Angeles met 5-2 werd gewonnen.

In Surprise verloor Texas Rangers met 3-2 in een 6-inning wedstrijd van Kansas City Royals. Met één uit in de 1e6 werd Sherten Apostel ingezet als pinch-hitter voor designated hitter Khris Davis en sloeg een grounder.

(28 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.