Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Reguliere profcompetitie in Japan van start
English

SHINJUKU, Tokyo / CHIBA CITY (Japan) - Het reguliere seizoen in de professionele Nippon Professional Baseball (NPB) in Japan is op vrijdag (26 maart) van start gegaan met drie wedstrijden in zowel de Central League als de Pacific League. In elk stadion zijn ongeveer 10.000 toeschouwers toegestaan om een wedstrijd bij te wonen.

Twee teams bleven in de eerste wedstrijdenreeks nog ongeslagen. Tot en met zondag won Hanshin Tigers hun drie gespeelde wedstrijden in de Central League en deed regerend kampioen Fukuoka SoftBank Hawks hetzelfde in de Pacific League.

Hanshin kwam tot een 'sweep' tegen Tokyo Yakult Swallows in een 3-game series in het eigen Meiji Jingu Stadium in Shinjuku-ku, wat een speciale wijk in Tokyo is. Op vrijdag won de ploeg nipt met 4-3 van hun tegenstander, waarna op zaterdag met 9-5 werd gewonnen op zondag met 8-2. Outfielder Jerry Sands homerde tweemaal voor Hanshin in het duel van vrijdag.

Fukuoka won hun drie wedstrijden tegen Chiba Lotte Marines op eigen veld in de Fukuoka PayPay Dome in Chūō-ku, een wijk van Fukuoka. Op vrijdag sloeg Fukuoka vier homeruns en opende met een 8-2 winst, waarna in het weekeinde met 3-2 en 6-5 werd gewonnen.

De Nederlandse rechtshandiger werper Rick van den Hurk komt dit seizoen uit voor Tokyo Yakult Swallows na sinds 2015 te hebben gespeeld voor Fukuoka. In zijn zes seizoenen bij Fukuoka gooide de 35-jarige Van den Hurk in 84 wedstrijden en was 43-19 met 543 strikeouts in 509 1/3 innings.

Dit wordt het tweede seizoen bij Fukuoka voor de op Curaçao geboren outfielder Wladimir Balentien, die vorig jaar teamgenoot was van Van den Hruk na negen seizoenen te hebben gespeeld voor Yakult Swallows. In 1.082 gespeelde wedstrijden sloeg de 36-jarige Balentien 991 honkslagen, waaronder 297 homeruns. Met deze cijfers nadert hij dus een aantal persoonlijke mijlpalen.

Van den Hurk en Balentien kwamen beiden niet in actie in de openingsreeks.

Voor Fukuoka spelen ook de Cubaanse veteranen Alfred Despaigne en Yurisbel Gracial. Despaigne speelt sinds 2014 in Japan en is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Fukuoka. In de openingsreeks sloeg hij 3-uit-9 met een homerun. Gracial speelt sinds 2018 voor Fukuoka. Hij sloeg 3-uit-12 in de eerste drie wedstrijden.

(28 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.