Samenstelling & Copyright © 1997-2022 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW zet records met negentiende winst op rij
English

BUSSUM - HCAW won nipt met 8-7 van regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates op donderdagmiddag (26 mei) om hun winning streak sinds het begin van het seizoen te verlengen naar 19 wedstrijden.

Met de overwinning realiseerde de Bussumse ploeg een clubrecord en evenaarde een ander.

In 2004 won HCAW de laatste 18 wedstrijden van de reguliere competitie. Dus met de winst van vandaag brak HCAW hun seizoen-record voor meeste opeenvolgende overwinningen.

Echter, het overall club-record voor meeste wins op rij over twee seizoenen was 19. Na de laatste 18 wedstrijden in 2004 in winst te hebben omgezet opende de ploeg het seizoen 2005 met een volgende overwinning om er een 19-game winning streak van te maken. En dat betekent dat HCAW vandaag dat clubrecord evenaarde.

Aanstaande zaterdag (28 mei) ontmoeten HCAW en Pirates elkaar in Amsterdam. De ploegen sluiten daarna hun 3-game series op zondag af in Bussum. Komende week eindigt HCAW de eerste helft van het seizoen met een 3-game series tegen Curaçao Neptunus.

Vandaag speelden HCAW en Amsterdam Pirates een zeer aantrekkelijk duel met veel actie, dat drie uur en 38 minuten in beslag nam een een spannend scoreverloop had.

HCAW stond eenmaal achter en dat was halverwege de eerste inning. Pirates had de wedstrijd geopend met een punt in de eerste helft van de eerste inning, maar HCAW antwoordde met drie runs in de eigen eerst slagbeurt. In de tweede inning kwam Pirates langszij.

Nadat HCAW de leiding had hernomen via twee punten in de derde inning scoorden beide teams eenmaal in de vierde. Even later, in de 1e5, bracht Pirates de stand voor de tweede maal in balans door tweemaal te scoren.

Opnieuw was HCAW in staat terug te komen en de leiding te hernemen door tot scoren te komen in de 2e6. HCAW voegde een 'insurance run' toe in de zevende. Dat was een zeer welkom punt voor de thuisploeg, want Pirates scoorde weer in de achtste. Maar uiteindelijk bleef de winning streak van HCAW intact.

Beide teams kwamen tot 13 honkslagen. Jair van Borkulo en Jules Cremer sloegen er allebei drie voor HCAW. Van Borkulo sloeg ook drie punten binnen. Aan de Amsterdamse kant liet Delano Selassa vier honkslagen noteren, terwijl Roelie Henrique er drie sloeg.