Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Hoofddorp Pioniers & Marco Stoovelaar)

UVV eerste winnaar internationaal Frank Maduro Toernooi
English

HOOFDDORP - UVV is de winnaar van de inaugurele editie van het internationale Frank Maduro Toernooi, dat vanaf nu een jaarlijks terugkerend 'pre-season' toernooi zal zijn, georganiseerd door Hoofddorp Pioniers. Op zondag (2 april) kwam UVV tweemaal in actie en won beide wedstrijden.

Vanwege regen op donderdag en vrijdag werd het speelschema van het toernooi aangepast. Aanvankelijk zouden er op zaterdag zes wedstrijden worden gespeeld. Op zondag stonden plaatsingswedstrijden op het programma voor de 3e/4e plaats en de 5e/6e plaats gevolgd door de Finale, maar die wedstrijden werden geschrapt. In het nieuwe speelschema werden twee wedstrijden gespeeld op zaterdag en vier vandaag (zondag) om 11 uur en 14:30 uur. Op zaterdag en in de eerste wedstrijden op zondag speelden de twee Belgische deelnemende teams Borgerhout Squirrels en Hoboken Pioneers. UVV en Sparks Haarlem speelden allebei tweemaal op zondag. De twee teams van organisator Hoofddorp Pioniers speelden op beide dagen een wedstrijd.

Vandaag waren de weersomstandigheden duidelijk een stuk beter, want er was een vriendelijke blauwe lucht met wat verspreide wolken. Echter, er stond wel een zeer koude wind. Op het moment dat de eerste twee wedstrijden vandaag van start gingen was het slechts drie graden Celsius. Maar de gevoelstemperatuur was -5 Celsius! Later op de dag stegen de temperaturen wat, maar tijdens de slot-innings van de laatste twee wedstrijden zakten die weer.

...Quin Cotton (UVV) was de MVP...
...Hij staat tussen Pioniers-voorzitter...
...Shirley Beljaards en Menno Daalder van...
...de toernooi-commissie...
(© Foto: Hoofddorp Pioniers)
UVV won hun twee wedstrijden vandaag. De ploeg opende met een ruime 15-4 winst tegen Borgerhout Squirrels, waarna ook overtuigend werd gewonnen tegen Hoofddorp Pioniers, 12-2. Sparks Haarlem kwam tot een 2-2 gelijkspel tegen Hoboken Pioneers en leed daarna een ruime 10-1 nederlaag tegen het tweede team van Pioniers in een wedstrijd die werd gestaakt na een blessure van de Home Plate Umpire.

Na afloop van de laatste wedstrijd werd UVV gekroond tot winnaar van de eerste editie van het Frank Maduro Toernooi. UVV-speler Quin Cotton won de prijs voor de Meest Waardevolle Speler.

De toernooi-comité van het inaugurele Frank Maduro Toernooi heeft het uitstekend gedaan, net zoals de groundscrew, want ze kregen te maken met ongunstige weersomstandigheden, afgelastingen en het omzetten van wedstrijden. De commissie-leden behielden een lach op het gezicht en hadden alles onder controle. Met dit evenement zijn we weer een mooi nieuw internationaal toernooi rijker in de aanloop naar een nieuw seizoen. Volgend jaar staat de tweede editie op het programma.

Eindstand Frank Maduro Toernooi:
1. UVV, 2. Hoboken Pioneers, 3. Borgerhout Pioneers/Omron Pioniers, 5. Sparks Haarlem, 6. Hoofddorp Pioniers.

Komende donderdagavond (6 april) maakt UVV een rentree in de Hoofdklasse. De ploeg uit Vleuten opent dan een 3-game series tegen RCH Memorie Sieraden met een uitwedstrijd in Heemstede. Hoofddorp Pioniers opent donderdag op eigen veld tegen Quick Amersfoort.

Omron Pioniers opent het nieuwe seizoen in de Eerste Klasse op vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Amsterdam Pirates-2. Sparks Haarlem speelt hun eerste wedstrijd in de Eerste Klasse op zaterdag bij Neptunus Tridents in Rotterdam.

De Belgische teams beginnen op zaterdag aan hun nieuwe seizoen. Hoboken Pioneers speelt dan thuis tegen Brasschaat Braves. Borgerhout Squirrels begint ook voor eigen publiek en ontvangt Namur Angels.

(2 april)Borgerhout Squirrels vs. UVV
...De weersomstandigheden waren een stuk beter op Dag 2...
...Maar er stond wel een zeer koude wind...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
UVV had een productieve eerste wedstrijd en versloeg Borgerhout Squirrels met 15-4 in een 7-inning, mercy-rule wedstrijd. UVV kwam tot elf honkslagen, waaronder drie tweehonkslagen van de Amerikaanse midvelder Quin Cotton, die ook driemaal scoorde en drie punten binnensloeg. Reangelo Willems sloeg drie één-honkslagen en scoorde eveneens drie punten.

UVV opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op startende werper Matas Sirdegas. Met één uit sloeg Reangelo Willems een honkslag en kwam in scoringspositie na een wilde worp. Toen de vierde wijdbal op volgende slagman Tijmen Takke tevens in een wilde worp eindigde kon Willems opschuiven naar het derde honk. Er volgde nog een wilde worp en dat stelde Willems in staat het eerste punt te scoren. Met Takke op het tweede honk sloeg volgende slagman Quin Cotton een comeback-grounder naar Sirdegas. Takke had zijn honk verlaten en werd bij het tweede honk uitgeschakeld. Nu met twee uit stal Cotton het tweede honk, kreeg het derde honk na schijn en scoorde op de vierde wilde worp in deze inning.

In de tweede ining kwam UVV tot een rally van vijf punten op Sirdegas. Lead-off hitter J'mar Calliste werd geraakt door een worp en volgende slagman Stefan Kuipers kreeg vier wijd. De eerste scoorde daarna op een honkslag van Timothy Rojas en dat bezorgde UVV lopers 'op de hoeken'. In een double-steal situatie scoorde Kuipers het volgende punt. Hierna was het Rojas die de thuisplaat kon passeren na een honkslag van Malcolm Marlin. De laatste scoorde even later helemaal vanaf het eerste honk toen een infield-hit van Reangelo Willems werd gevolgd door een foute aangooi. Nadat een grounder van Tijmen Takke voor de eerste uit had gezorgd scoorde Willems het vijfde punt in deze slagbeurt op de eerste tweehonkslag in het duel van Quin Cotton.

Nadat UVV op rij was uitgeschakeld in de derde inning scoorde de ploeg nog eens vier punten in de vierde op nieuwe pitcher Viktor Van Der Velden. Hij kreeg de honken snel vol na vier wijd voor Malcolm Marlin, een honkslag van Reangelo Willems en eveneens vier wijd voor Tijmen Takke. Quin Cotton volgde met een 2-run double. Een grounder van Jorge Luis Espinal Ventura en een fout op een grounder van Etienne van Tielraden zorgden voor de volgende twee punten en verhoogden de stand naar 11-0.

UVV-starter Aaron Isenia kreeg zes honklopers in de eerste twee innings. In de eerste inning gooide de linkshander vier wijd op lead-offf hitter Timen Van Geel, maar die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jens Boermans. Isenia volgde met vier wijd voor Tim Veraghtert, maar kwam daarna tot tweemaal drie slag. In de tweede inning kreeg Isenia de honken vol met één uit na twee honkslagen en een vrije loop. Dit keer werd Isenia gesteund met een 'inning-ending double play'.

In de derde inning schakelde Isenia de eerste twee slagmensen uit, waarna hij zijn pitch-count voor vandaag had bereikt en werd opgevolgd door Gijs van den Brink, ook een linkshander. Die sloot de derde inning af met een strikeout. In de vierde moest Van den Brink het eerste Belgische punt toestaan. Met één uit en Mauro Van Mook (velderskeus) op het eerste honk kreeg hij de honken vol doordat hij tweemaal vier wijd gooide. Van Mook scoorde vervolgens na een doorgeschoten bal. Met lopers op het tweede en derde honk volgden een strikeout en grounder. Van den Brink gooide driemaal drie slag in de vijfde inning.

In de 1e5 voegde UVV weer een punt toe. Stefan Kuipers begon toen met vier wijd en scoorde na een wilde worp met twee uit.

UVV verhoogde de voorsprong met nog eens drie punten in de 1e6 op nieuwe pitcher Gienco Pacheco Alvarez. Hij werd begroet met de derde tweehonkslag in het duel van Quin Cotton, die daarna scoorde op een honkslag van Jorge Luis Espinal Ventura. Met één uit raakten de honken vol na vier wijd voor J'mar Calliste en een honkslag van Stefan Kuipers. Een 'force play-grounder' van Timothy Rojas en een honkslag van Lucas Bekker leverden de volgende twee punten op.

Met een 15-1 achterstand scoorde Borgerhout het tweede punt in de 2e6 op nieuwe pitcher Sean Wout. Hij raakte lead-off hitter Cedric Vandesompele met een worp. Met één uit sloeg pinch-hitter Matas Sirdegas een pop-fly in kort linksveld, net achter de korte stop-positie. UVV-linksvelder Jorge Luis Espinal Ventura leek de bal te gaan vangen, maar kwam te kort. Echter, hij wist daarna wel Vandesompele gedwongen uit te schakelen op het tweede honk. Sirdegas stal later het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Sander De Saedeleer.

De Belgen scoorden nog twee onverdiende punten in de 2e7 op Wout. Met één werd een foute pop-fly van Jens Boermans gemist en eindigde dus in een vangfout. Even later kreeg Boermans vier wijd en raakten de honken vol toen Wout zowel Ayoub Fatihi als Nick Van Thillo met een worp raakte. Nadat een binnenhoogd voor de tweede uit had gezorgd, leidden een vrije loop en nog een geraakt werper voor de twee punten. Met de honken nog altijd vol sloeg Sander De Saedeleer een line drive, maar die werd gevangen door korte stop Timothy Rojas, wat een einde aan de wedstrijd maakte.


Borgerhout Squirrels - UVV 4-15 (7 inn.)
123456789RHE
UVV2504130 -15111
Borgerhout Squirrels0001012 -432
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Aaron Isenia, W (3-0)2.2432--

Gijs van den Brink2.153-1-

Sean Wout2-2131

pitchers Borgerhout Squirrelsinn.SOBBHRER
Matas Sirdegas, L (0-1)333576

Viktor Van Der Velden213255

Gienco Pacheco Alvarez111433

Aaron Meert1-----

Umpires: HP-Elvin Englentina, 1B-Erik de Vries.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp (vanaf de 3e inning).
Scoreboard Operator-Valentijn van Limburg.
Aanvangstijd-11:04 uur.
Speeltijd-2:51 uur.
Locatie-Veld #1, ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Game 3 - 1st Frank Maduro Toernooi 2023.Hoboken Pioneers vs. Sparks Haarlem
Nadat Veld #2 niet was gebruikt op de regenachtige zaterdag zag het er vandaag prima uit en dus was de ontmoeting tussen Hoboken Pioneers en Sparks Haarlem de eerste die daar vandaag werd gespeeld. Echter, er stond een bijzonder koude wind die over het veld blies. Hierdoor, maar ook door de beschikbare pitchers, besloten de coaches van beide teams een 7-inning wedstrijd te spelen in plaats van negen innings. En dat duel eindigde met een 2-2 stand.

De Belgen openden de score in de tweede helft van de eerste inning op Sparks-starter Rutger Zwaal. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Lucas Rizzi, die even later het tweede honk stal. Rizzi bereikte het derde honk na een vangbal, waarna hij scoorde op een grounder van Drew Janssen. Dat is de neef van de bekende Belgische coach Steve Janssen, die de laatste jaren Manager was van de Duitse Nationale Ploeg en in het verleden ook de Manager en Pitching Coach is geweest van het Nederlands Honkbal Team.

In de tweede inning kreeg Hoboken Pioneers de honken vol, maar wist niet te scoren. Xander Verspreet begon met een honkslag en met één uit werd Christoff Peeters geraakt door een worp en kreeg Jason Jie Sam Foek vier wijd. Maar een strikeout en force out volgden. In de derde inning kregen de Belgen lopers op het tweede en derde honk met twee uit, maar ook zij bleven achter.

Drew Janssen was ook de startende werper voor Hoboken. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de eerste inning, kreeg lopers op het eerste en tweede honk in de tweede slagbeurt, maar een grounder eingdigde die slagbeurt.

In de derde kwam Sparks Haarlem dicht bij de gelijkmaker. Janssen raakte lead-off hitter Yasar Guntekin met een worp en die schoof daarna op na een wilde worp. Volgende slagman Calvin Kruining kreeg vier wijd en doordat de vierde wijdbal ook weer een wilde worp was kon Guntekin opschuiven naar het derde honk. Hierna kwam ook Kruining in scoringspositie op een comeback-grounder van Roberto Rosario, en dat hield Guntekin op het derde honk. Nadat Janssen de volgende slagman met drie slag had uitgeschakeld kreeg hij de honken vol nadat hij Ruben Hoek met een worp raakte, maar een 'force play-grounder' maakte een einde aan deze scoringskans.

Sparks Haarlem scoorde daarna wel de gelijkmaker met twee uit in de 1e4. Veteraan-speler Duko Jansen opende met een infield-hit, maar een dubbelspel volgde. De honken raakten daarna vol via vier wijd voor Joffrey Heus, geraakt werper voor Roberto Bertucelli en een honkslag van Calvin Semeleer. Heus scoorde na een wilde worp, waarna Janssen de slagbeurt afsloot met een strikeout met lopers op het tweede en derde honk.

Sparks Haarlem nam een 2-1 voorsprong in de vijfde inning op nieuwe werper Brendan Verspreet. Met één uit sloeg Roberto Rosario een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde na een honkslag van Wessel Pirovano.

Hoboken Pioneers kwam onmiddellijk langszij in de 2e5 op nieuwe werper Menno Soederhuizen. Hij werd begroet met een lead-off single van Lucas Rizzi, die het tweede honk stal en het derde honk wist te bereiken toen de pitch in een wilde worp einigde. Met één uit en nadat Drew Janssen was geraakt door een worp, scoorde Rizzi op een opofferingsstootslag/squeeze van Brendan Verspreet.

Sparks Haarlem werd op rij uitgeschakeld in de zesde en zevende inning, maar Hoboken Pioneers kreeg nog twee scoringsmogelijkheden. Met één uit in de 2e6 had de ploeg lopers op het eerste en tweede honk, maar een vangbal in het linksveld eindigde toen in een dubbelspel. Met twee uit in de zevende had het team wederom lopers op het eerste en tweede honk. Er volgde ook nu een vangbal en dat maakte een einde aan de wedstrijd.


Hoboken Pioneers - Sparks Haarlem 2-2 (7 inn.)
123456789RHE
Sparks Haarlem0001100 -241
Hoboken Pioneers1000100 -260
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rutger Zwaal422311

Menno Soederhuizen, BS (1)322311

pitchers Hoboken Pioneersinn.SOBBHRER
Drew Janssen424211

Brendan Verspreet21-211

Lucas Rizzi1-----

Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Aad Otsen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Geen.
Aanvangstijd-11:01 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Veld #2, ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Game 4 - 1e Frank Maduro Toernooi 2023.Sparks Haarlem vs. Omron Pioniers
De tweede wedstrijd op Veld #2 begon twintig minuten later dan gepland. De twee teams hadden zich voorbereid en hun 'pre-game activities' afgesloten om rond 14:30 uur (volgens schema) met de wedstrijd te kunnen beginnen, en uiteraard hadden ook de startende werpers hun voorbereidingen afgesloten. Echter, er waren geen umpires op de geplande aanvangstijd. De twee umpires leidden ook de eerste wedstrijd op het hoofdveld, die bijna drie uur duurde, dus mogelijk hadden ze wat extra rust genomen. Toen de umpires arriveerden was ook duidelijk dat de aanstellingen waren gewijzigd. Oorspronkelijk zou Roy van de Wateringen in deze wedstrijd de Field Umpire zijn, terwijl Elvin Englentina op Veld #1 als de Field Umpire in het tweede duel daar. Zij waren de Home Plate Umpires in de eerste wedstrijden. Maar zij hadden gewisseld voor de laatste twee wedstrijden en dus verhuisde Englentina naar dit duel, terwijl Van de Wateringen één van de twee umpires was op Veld #1. Het wachten, in combinatie met de koude wind, is mogelijk van invloed geweest op de twee startende werpers, die beiden honklopers kregen in de eerste inning.

Pioniers sloeg al snel toe met drie punten in de eerste helft van de eerste inning op Sparks-starter Mees de By. Met één uit kreeg de rechtshander de honken vol. Hij raakte Tyler Brohm met een worp, waarna hij honkslagen tegen kreeg van Angelo Wicklert en Joost van den Bergh. Brohm scoorde hierna het eerste punt toen Bram Stoovelaar vier wijd kreeg. Vervolgens scoorde Wicklert toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Yannick Romeijn. Even later werd de laatse gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Joris Meinsma, maar dat stelde ook Van den Bergh in de gelegenheid het derde punt te scoren.

Pioniers voegde weer een punt toe in de derde inning. Met twee uit kregen Bram Stoovelaar en Yannick Romeijn allebei vier wijd. Joris Meinsma volgde met een tweehonkslag. Stoovelaar scoorde, maar Romeijn werd op de plaat uitgeschakeld, wat een einde aan de slagbeurt maakte.

Pioniers-starter Lars Broersen had een solide optreden op de heuvel en kreeg goede verdedigende ondersteuning. In de eerste inning gooide de rechtshander vier wijd op Roberto Bertucelli en kreeg een honkslag tegen van Ruben Hoek, maar werd daarna gesteund met een fraai dubbelspel, dat begon bij derde honkman Joost van den Bergh.

Met twee uit in de derde kreeg Broersen een honkslag tegen van <>Arno Guntekin en gooide vier wijd op Roberto Bertucelli. Dit keer volgde een 'force play-grounder', waarbij Van den Bergh de loper op het derde honk uitschakelde.

In de vierde inning kreeg Sparks Haarlem lopers op het tweede en derde honk. Met één uit sloeg Duko Jansen een honkslag en schoof na een fout met twee uit. Hij bereikte het derde honk na een honkslag van Roberto Rosario, die even later het tweede honk stal. Maar zij bleven achter, want Lars Broersen sloot af met een strikeout.

Met een 4-0 achterstand scoorde Sparks wat hun enige punt zou blijven in de 2e4. Met één uit sloeg Wessel Pirovano een honkslag en stal daarna het tweede en derde honk. Hierna scoorde hij op een grounder van Arno Guntekin.

Pioniers kwam tot een rally van nog eens zes punten in de 1e6, maar die slagbeurt werd gestaakt met twee uit vanwege een blessure. Jimmy Osinga was de nieuwe werper voor Sparks Haarlem, maar hij had problemen met zijn controle en raakte vier slagmensen op rij met een worp. Nadat hij Joris Meinsma, pinch-hitter Gael van Son en Sem Afman met een worp had geraakt, raakte Osinga ook Miles Burleson en dat zorgde voor een punt. Met de honken nog steeds allemaal bezet nam routinier Duko Jansen de pitching over, maar hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Tyler Brohm. Een 'force play-grounder' van Angelo Wicklert leidde daarna tot een foute aangooi en twee punten. Brohm scoorde later na een wilde worp en Wicklert op een velderskeus. Met twee uit stond Daan Hoogkamer in het slagperk voor Pioniers. Op een swing leek het er op dat hij de handschoen raakte van Sparks-catcher Roberto Rosario (hinderen-catcher). Umpires Erik de Vries en Elvin Englentina bespraken de situatie, er werd geen hinderen gegeven en Hoogkamer keerde terug in het slagperk. Twee worpen later werd Home Plate Umpire Erik de Vries vol op zijn linkerarm geraakt door een foutbal. Hij kon het duel niet voortzetten en zodoende werd de ontmoeting gestaakt.


Sparks Haarlem - Omron Pioniers 1-10 (6 inn.)
123456789RHE
Omron Pioniers301006 -1053
Sparks Haarlem00001X -154
(Wedstrijd met twee uit in 1e6 gestaakt na blessure van de Home Plate Umpire)
pitcher Hoofddorp Pioniers-2inn.SOBBHRER
Lars Broersen, W (2-0)522511

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Mees de By, L (0-1)544441

Jimmy Osinga- (*)---43

Duko Jansen0.22-121

(*) - Osinga gooide op vier slagmensen in de zesde inning

Umpires: HP-Erik de Vries, 1B-Elvin Englentina.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Geen.
Aanvangstijd-14:50 uur.
Speeltijd-1:26 uur.
Locatie-Veld #2, ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Wedstrijd gestaakt met twee uit in de 1e6, geen honklopers, 10-1 voorsprong voor Pioniers en een 2-2 count op de slagman, nadat Home Plate Umpire Erik de Vries een blessure opliep na te zijn geraakt door een foutbal.
Game 5 - 1e Frank Maduro Toernooi 2023.Hoofddorp Pioniers vs. UVV
In hun tweede wedstrijd vandaag kwam UVV opnieuw tot een overtuigende overwinning en won dit keer met 12-2 in zeven inning tegen toernooi-organisator Hoofddorp Pioniers. Daarmee won UVV ook hun tweede wedstrijd en werd zodoende de winnaar van de eerste editie van het Frank Maduro Toernooi. UVV kwam tot dertien honkslagen, waaronder vier van nieuwkomer Roy Winkel, die vorig seizoen speelde voor Pioniers. Hij scoorde drie punten en sloeg er twee binnen.

...Het team van toernooi-winnaar UVV...
(© Foto: Hoofddorp Pioniers)
Linksvelder Quin Cotton kreeg driemaal vier wijd en scoorde eenmaal. In het eerste duel vandaag sloeg de Amerikaan drie tweehonkslagen, scoorde drie punten, had twee RBI's en bereikte viermaal het honk. Daarmee werd hij gekozen tot de Meest Waardevolle Speler van het toernooi.

Het was Pioniers dat de score opende in de tweede helft van de eerste innng op veteraan-starter Jurjen van Zijl, die in het verleden ook voor de Hoofddorpse ploeg heeft gespeeld. Met twee uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Daan Terstall, die vorig seizoen zijn teamgenoot was toen UVV uitkwam in de Eerste Klasse. Daarna kreeg Van Zijl ook honkslagen te verwerken van Michael Dumitrescu en Vincent Mevissen en dat zorgde voor het punt.

UVV kwam langszij in de 1e2 op starter Just van den Ouweelen. Hij kreeg een lead-off stootslag-honkslag tegen van Roy Winkel, die het tweede honk stal, opschoof na een grounder en scoorde toen er schijn werd geconstateerd.

Nadat UVV op rij was uitgeschakeld in de 1e3 kreeg Pioniers vier honklopers in hun derde beurt, maar wist niet te scoren. Rookie Jack van Gorkum opende met een honkslag. Aanvankelijk was Van Gorkum op Veld #2 en stond hij in de startende line-up van het tweede team van Pioniers voor de wedstrijd tegen Sparks Haarlem. Maar kort voor aanvang van de wedstrijd op Veld #1 werd de outfielder 'called up' naar het eerste team om in te vallen vanwege een blessure. En zo verhuisde Van Gorkum van Veld #2 naar Veld #1, speelde in het linksveld, was de lead-off hitter en sloeg 2-uit-4. Van Gorkum schoof op naar het tweede honk toen Van Zijl een foute aangooi maakte op een grounder van Miquel Willem. Hierna sloeg Daan Terstall de bal in kort midveld waar Jorge Luis Espinal Ventura de bal op tijd bij tweede honkman Lucas Bekker wist te krijgen om Willem gedwongen uit te schakelen. Met lopers 'op de hoeken' volgde Van Zijl met een strikeout, waarna een 'force play-grounder' de slagbeurt eindigde.

In de 1e4 brak UVV de 1-1 stand door driemaal te scoren. Jorge Luis Espinal Ventura begon met vier wijd, waarna Tijmen Takke een honkslag sloeg. Nadat Espinal het derde honk had gestolen leverde Roy Winkel een puntscorende honkslag af en dat zette UVV op een 2-1 voorsprong. Met één uit kreeg UVV de honken vol na een honkslag van Stefan Kuipers, waarna Takke het volgende punt scoore nadat J'mar Calliste werd geraakt door een worp. Een werperswissel volgde en Sem Nijman beklom de heuvel. De linkshander kreeg een grounder van Malcolm Marlin, maar dat bracht ook Winkel binnen en dat maakte er een 4-1 stand van.

Pioniers pakte een punt terug in de 2e4, waarin ook veel actie op de honken was te zien. Rookies Terrance Heemskerk en Max Vonk begonnen met honkslagen. Hierna sloeg Andreas Meijer in een dubbelspel, wat Vonk naar het tweede honk bracht. Dat werd gevolgd door een honkslag van Dani Heiligers. Met lopers 'op de hoeken' stal Heiligers het tweede honk en toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon Vonk scoren. Hierna sloeg Jack van Gorkum een honkslag, maar bij een poging te scoren werd Heiligers op de plaat uitgeschakeld, wat de slagbeurt afsloot.

UVV nam meer afstand in de vijfde inning door viermaal te scoren. Met één uit had UVV Jorge Luis Espinal Ventura (honkslag, gestolen honk) op het derde honk en Tijmen Takke (honkslag, gestolen honk) op het tweede honk toen Roy Winkel weer een puntscorende honkslag afleverde. Espinal scoorde en Takke schoof op naar het derde honk, waar hij vanwege een blessure werd vervangen door pinch-runner Reangelo Willems. Nadat pick-off naar het eerste honk in een fout eindigde scoorde Willems en kwam Winkel op het derde honk terecht. Sem Nijman raakte daarna Lucas Bekker met een worp en werd vervangen door Daan Kuit. De voormalige catcher begon met een wilde worp en dat stelde Winkel in staat te scoren. Hij kreeg daarna een honkslag tegen van Stefan Kuipers en toen dat werd gevolgd door een outfield-fout scoorde ook Bekker en dat bracht de stand op 8-2. Hierna sloeg J'mar Calliste eveneens een honkslag en volgende slagman Malcolm Marlin volgde met een line drive. Maar die werd gevangen door eerste honkman Daan Terstall en die maakte een 'inning-ending, unassisted double play'.

UVV scoorde nog eens vier punten in de 1e6, waarvan drie met nul uit. Timothy Rojas begon met een honkslag en Quin Cotton kreeg vier wijd, waarna Jorge Luis Espinal Ventura met een honkslag voor een punt zorgde. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel en Maarten Smit nam het over. Hij kreeg een puntscorende honkslag tegen van Reangelo Willems, die vorig seizoen ook speelde voor Pioniers. Smit kreeg de honken vol toen Roy Winkel zijn vierde honkslag sloeg en Lucas Bekker vier wijd kreeg. Terwijl hij op Bekker gooide was er een wilde worp, waardoor Espinal had gescoord. Na een vangbal en een strikeout volgde weer een wilde worp en dit keer scoorde Willems om er een 12-2 stand van te maken.

Hoofddorp Pioniers wist niet meer in scoringspositie te komen in de laatste drie slagbeurten op nieuwe pitcher Allard Helms. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de zesde inning, waarna hij drie nullen op rij (twee strikeouts) kreeg in de zevende. En dat maakte ook een einde aan de wedstrijd en het toernooi.


Hoofddorp Pioniers - UVV 2-12 (7 inn.)
123456789RHE
UVV0103440 -12133
Hoofddorp Pioniers1001000 -292
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (1-0)43-822

Allard Helms, SV (1)32-1--

pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Just van den Ouweelen, L (0-1)3.132544

Sem Nijman111244

Daan Kuit0.2 (*)-1433

Maarten Smit111211

Nick Loos1-1---

(*) - Kuit gooide op drie slagmensen in de zesde inning

Umpires: HP-Aad Otsen, 1B-Roy van de Wateringen.
Official Scorers-Stefan Slinger, Muriel van de Wateringen.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Valentijn van Limburg.
Aanvangstijd-14:35 uur.
Speeltijd-2:50 uur.
Locatie-Veld #1, ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
UVV wint toernooi.
Game 6 - 1e Frank Maduro Toernooi 2023.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.