Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop Fotografie)

HCAW shuts out Amsterdam Pirates ook in tweede duel
English

AMSTERDAM - In wederom een wedstrijd met weinig punten boekte HCAW de tweede opeenvolgende shutout-overwinning tegen Amsterdam Pirates op zaterdag (8 april). Na met 5-0 te hebben gewonnen in de opener op vijdagavond won HCAW vandaag met een 3-0 stand.

Net als in het eerste duel scoorde HCAW alle punten in dezelfde inning. Echter, HCAW werd werd met 8-5 'outhit' door Pirates. Alex Madera sloeg drie van de Pirates-honkslagen.

Het is het vierde jaar op rij waarin Pirates de thuis-opener verloor. In het ingekorte seizoen 2020 liep Pirates tegen een 7-0 shutout aan tegen Neptunus en in 2021 kwam de ploeg te kort tegen Hoofddorp Pioniers, 9-2. En uiteraard zal iedereen zich nog de memorabele opener van vorig seizoen kunnen herinneren. Pirates stond toen na zes innings met 18-1 voor tegen RCH-Pinguïns, wat toen 23 punten scoorde in de 1e7 en met 24-18 zou winnen.

Normaal gesproken heeft Pirates altijd een Opening Day-ceremonie voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd, maar niet vandaag. Pirates opent het nieuwe seizoen officiëel komende zaterdag (15 april) als zowel het honkbalteam als het softbalteam op eigen veld in actie komen.

(8 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streams...Winnende werper Lars Huijer...
(© Foto: (Alfred Cop Fotografie)
Op vrijdagavond bleven de eerste vijf innings puntloos, vandaag waren er geen punten in de eerste vier slagbeurten. HCAW scoorde daarna driemaal in de vijfde en daar bleef het wat scoren betreft vandaag bij.

Amsterdam Pirates-starter Nelmerson Angela ondervond geen problemen in de eerste vier innings en kreeg daarin het minimum aantal slagmensen tegenover zich. De linkshander schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit, waaronder een strikeout. In de derde kreeg Angela een lead-off single tegen van Max Draijer, maar daarna werd hij gesteund met een dubbelspel. Een foute pop-fly eindigde de slagbeurt. Angela kreeg daarna weer drie nullen op rij in de vierde, waarin ook weer een strikeout.

Maar in de 1e5 sloeg HCAW toe met een 3-run rally. Voormalig Piraat Delano Selassa opende met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Quintin de Cuba werd geraakt door een worp. De twee schoven op via een opofferingsstootslag van Kevin Dirksen, waarna beiden scoorden toen Max Draijer volgde met een honkslag. Hierna scoorde Draijer het derde punt na een honkslag van Bob van der Meer. Er volgde nog een honkslag, geslagen door Julian Goins. HCAW kreeg lopers op het tweede en derde honk via een wilde worp, waarna de honken vol raakten na vier wijd voor Brendly Martina. Met één uit en drie lopers op de honken nam Yassir Lachkar de Pirates-pitching over. De inning eindigde daarna toen Victor Draijer in een dubbelspel sloeg. Maar HCAW had genoeg punten gescoord voor de winst van vandaag.

Voor HCAW was de vijfde inning de enige slagbeurt waarin het een loper in scoringspositie kreeg. Na slechts één honkloper te hebben gekregen in de eerste vier innings kreeg de ploeg ook maar één loper in de laatste vier slagbeurten. Met één uit in de zevende bereikte Max Draijer het honk na een fout, maar ging uit bij een steelpoging.

Amsterdam Pirates sloeg alle acht honkslagen op starter Lars Huijer, die in de voorbije twee seizoenen de prijs won voor de Beste Werper in de Hoofdklasse. Maar de rechtshander wist tegenpunten te voorkomen.

...Nathan Diaby (links) en Nick Keur gooiden...
...in relief voor HCAW...
(© Beide Foto's: (Alfred Cop Fotografie)
En hoe ging het met de thuisploeg?
Was HCAW niet in staat in scoringspositie te komen in acht van hun negen slagbeurten, Pirates kreeg verschillende lopers op het tweede en derde honk gedurende de wedstrijd. Echter, de ploeg wist niet tot scoren te komen.

Met één uit in de tweede helft van de eerste inning sloegen Alex Madera en Denzel Richardson een honkslag. Huijer volgde met drie slag voor Oliver van der Wijst Severino en een 'force play' eindigde deze scoringskans. In de tweede inning opende Jules Cremer voor Pirates met een honkslag, maar J Rhet Montana volgde met een double play-grounder.

In de derde inning kreeg de thuisploeg opnieuw lopers op het eerste en tweede honk met één uit toen Roelie Henrique en Alex Madera een honkslag sloeg. Ze bleven achter.

In de vierde en vijfde inning schakelde Lars Huijer de eerste twee slagmensen met drie slag uit, kreeg daarna een honkloper, maar die strandde op het eerste honk.

Pirates kreeg de volgende loper in scoringspositie in de 2e6. Met één uit sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een grounder, maar ook hij bleef achter.

Pirates kreeg wederom twee honklopers in de achtste op reliever Nathan Diaby. Hij gooide met één uit vier wijd op Oliver van der Wijst Severino, maar die ging even later uit bij een steelpoging. Diaby gooide daarna ook vier wijd op Kenny Berkenbosch, maar een line out eindigde daarna de slagbeurt.

Pirates kreeg nog eens twee honklopers in de 2e9 op closer Nick Keur. Met twee uit kregen Luca van Gorkum en pinch-hitter Lucas Vos allebei vier wijd. Ze bleven achter, want een grounder van Alex Madera eindigde de inning en de wedstrijd.


...Quintin de Cuba scoort voor HCAW in de 5e inning...
...Catcher Jules Cremer heeft de bal niet in bezit...
...Op de achtergrond wordt de situatie gevolgd door...
...Home Plate Umpire Richard Wessel en Delano Selassa...
(© Beide Foto's: (Alfred Cop Fotografie)

Amsterdam Pirates - HCAW 0-3
123456789RHE
HCAW000030000-350
Amsterdam Pirates000000000-082
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-0)7918--

Nathan Diaby, H (1)1-2---

Nick Keur, SV (1)1-2---

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Nelmerson Angela, L (0-1)4.121533

Yassir Lachkar2.21----

Michael Bennett21----

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Richard Wessel, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Paul Timmermans.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Peter Brink.
Public Address Announcer-Leo Markies.
Scoreboard Operator-Astrid Maengkom.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:19 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2023.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 11° C; windrichting noordoost; windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 59%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.