Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juli 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Jonathan Schoop 'designated for assignment' door Detroit Tigers
English

DETROIT, Michigan (USA) - Jonathan Schoop staat niet langer op het Major League-roster van Detroit Tigers. De 31-jarige infielder werd op zaterdag (8 juli) 'designated for assignment'.

...Jonathan Schoop in actie voor Nederlands tijdens...
...de World Baseball Classic in maart...
(© Foto: Henk Seppen)
Wanneer een speler wordt 'designated for assignment' wordt hij gelijk van het 40-man roster afgehaald. Binnen zeven dagen na deze transfer kan een speler worden geruild of op de zogenoemde 'irrevocable outright waivers' worden geplaatst, waarbij afscheid van de speler wordt genomen. Wanneer een speler door een andere club wordt overgenomen wordt hij onmiddellijk op het 40-man roster van dat team geplaatst. Op dat moment kan de nieuwe club de speler in de Minor Leagues indelen of hem op het actieve 26-man Major League-roster plaatsen. Wanneer een speler niet wordt overgenomen kan hij naar de Minor Leagues worden gestuurd of worden 'released'. Spelers met meer dan drie dienstjaren in de Major League kunnen de indeling in de Minor League afwijzen en dan Free Agent worden.

Na een goede eerste helft van het seizoen 2021 tekende Schoop een contractverlenging van twee jaar bij Detroit, ter waarde van 15 miljoen Dollar.

Schoop speelde afgelopen donderdag zijn laatste wedstrijd tegen Oakland A's en was toen 1-uit-3 met een binnengeslagen punt op een opofferingsslag. Dit seizoen speelde Schoop in 55 wedstrijden, maar slaat slechts .213 (29-uit-136) met acht twee honkslagen en geen triples of homeruns. Schoop scoorde 15 punten en sloeg er maar zeven binnen. Vorig jaar sloot de infielder het seizoen af met een .202 slaggemiddelde (97 honkslagen) met elf homeruns en 38 binnengeslagen punten.

Het jaar ervoor (2021) sloeg Schoop .278 (173 honkslagen), scoorde 85 punten, produceerde 22 homeruns en had 84 RBI's. Zijn 173 hits, 85 punten en 84 RBI's waren zijn beste stats sinds hij 'career-highs' had in 2017 (182 hits, 92 punten, 105 RBI's).

Jonathan Schoop maakte zijn Major League-debuut in 2013 toen hij speelde voor Baltimore Orioles. In juli 2018 ruilde Baltimore Schoop naar Milwaukee Brewers, maar hij was een Free Agent na afloop van dat seizoen. In december 2018 tekende Schoop bij Minnesota Twins, voor wie hij in het seizoen 2019 speelde. Hierna tekende hij bij Detroit in december 2019.

Schoop speelde voornamelijk als tweede honkman, maar sinds vorige maand is Zack Short de voornaamste tweede honkman. Hierdoor werd Schoop een back-up player en werd vaker als derde honkman gebruikt, maar werd ook een 'platoon player', waarbij hij een positie moest delen met een ander.

In zijn elf Major League-seizoenen tot nu toe speelde Schoop in 1.188 wedstrijden en sloeg hij 1.095 honkslagen, waaronder 174 homeruns. Hij scoorde 557 punten en sloeg en 544 binnen.

In maart van dit jaar nam Schoop met het Nederlands Team deel aan de World Baseball Classic.

(8 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.