Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 januari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Janneke Louisa-van der Ploeg)

Tim Meyer als vijfde Europese umpire uitgenodigd voor World Baseball Classic
English

AMSTERDAM - Een vijfde Europese scheidsrechter is uitgenodigd voor het leiden van wedstrijden in de komende vijfde editie van de World Baseball Classic. In het weekeinde werd bericht dat de Duitser Tim Meyer zich voegt bij Fabrizio (Fabry) Fabrizi (ItaliŽ), Edwin Louisa (Nederland), Serge Makouchetchev (Frankrijk) en CuauhtŠmoc (Cuti) SuŠrez Hernandťz (Spanje). Afgelopen vrijdag (5 januari) publiceerde deze site al een artikel over de uitnodigingen van dit viertal.

...Tim Meyer en Edwin Louisa in 2019 tijdens het...
...Europees Kampioenschap in Bonn (Duitsland)...
(© Foto: Janneke Louisa-van der Ploeg)
Met de toevoeging van Tim Meyer wijzigden ook de aanstellingen enigszins. Fabry Fabrizi zal in de Eerste Ronde in Poule B in actie komen tijdens wedstrijden in Tokyo (Japan) in plaats van in Miami (USA). In Japan is Fabrizi in gezelschap van Cuti SuŠrez. Tim Meyer zal afreizen naar Miami, want hij is ingedeeld in Poule D. Zoals vrijdag al gepubliceerd zal Edwin Louisa deelnemen aan wedstrijden in Phoenix (USA), de 'thuishaven' van Poule C, en Serge Makouchetchev gaat naar in Taichung (Taiwan) in Poule A.

Net als Fabrizi, Louisa, Makouchetchev en SuŠrez is ook Tim Meyer een umpire met veel internationale ervaring. Hij is al vele jaren ťťn van de leidende umpires in de Duitse 1.Bundesliga, de hoogste afdeling in het land.

Door de jaren heen leidde Tim Meyer vrijwel jaarlijks wedstrijden in verschillende Europa Cup-toernooien, waaronder het European Champions Cup-toernooi vorig jaar in Bonn (Duitsland). Tijdens dat evenement bevonden Fabrizi, Louisa en Makouchetchev zich onder zijn umpire-collega's. Dezelfde vier waren samen ook aangesteld voor het European Champions Cup-toernooi in 2017 in Regensburg (Duitsland) en het Europees Kampioenschap in 2019 in Bonn en Solingen (Duitsland).

In 2014 was Meyer ťťn van de umpires tijdens het Europees Kampioenschap (in Duitsland en TsjechiŽ), net zoals Fabrizi en Makouchetchev. Meyer, Fabrizi, Makouchetchev en SuŠrez leidden samen wedstrijden tijdens de Champions Cup Qualifier in 2013 in Barcelona (Spanje). In 2018 was Meyer ťťn van de scheidsrechters tijdens het Under-15 Wereldkampioenschap in Panama en vorig jaar was hij ook aangesteld voor het Under-23 Wereldkampioenschap in Taiwan.

De eerste wedstrijd in de World Baseball Classic van dit jaar zal worden gespeeld op 8 maart in Poule en dat is een duel tussen Nederland en Cuba. In deze Poule spelen ook Chinese Taipei, ItaliŽ en Panama. De wedstrijden in Poule A worden gespeeld in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium in Taichung (Taiwan). Deze Poule eindigt op 13 maart.

Poule B (9-13 maart) zal plaatsvinden in Tokyo (Japan) in de Tokyo Dome, het stadion van Yomiuri Giants uit Nippon Professional Baseball (NPB). In deze Poule spelen AustraliŽ, China, Japan, TsjechiŽ en Zuid-Korea.

Poule C (11-15 maart) bestaat uit Canada, Colombia, Groot-BrittanniŽ, Mexico en de USA, de titelverdediger. Zij spelen hun wedstrijden in Chase Field in Phoenix, Arizona, het stadion van Major League-club Arizona Diamondbacks.

De wedstrijden in Poule D (11-15 maart) worden gespeeld in Miami, Florida (USA) in het LoanDepot Park, het stadion van Miami Marlins. In deze Poule spelen de Dominicaanse Republiek, IsraŽl, Nicaragua, Puerto Rico en Venezuela hun wedstrijden.

De twee beste ploegen uit elke Poule gaan door naar de Tweede Ronde, wat de Kwarfinales zijn. De top-2 van Poules A en B spelen hun Kwartfinales (15-16 maart) in Tokyo (Japan), de twee beste ploegen uit Poules C en D spelen de Tweede Ronde (17-18 maart) in Miami (USA). De vier winnaars ontmoeten elkaar vervolgens in de Halve Finales op 19-20 maart in Miami. De Finale wordt daarna op 21 maart gespeeld, eveneens in Miami.

Sinds 2009 wordt de World Baseball Classic elke vier jaar georganiseerd door de WBSC in samenwerking met Major League Baseball. De komende vijfde editie van de World Baseball Classic stond oorspronkelijk op de agenda voor maart 2021, maar in mei 2020 werd het evenement afgelast vanwege de voorgaande maatregelen tegen de coronavirus (COVID-19) pandemie. Eerder werden de Kwalificatie Toernooien, die zouden plaatsvinden in maart 2020, ook al geschrapt.

(9 januari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.