Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 februari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Dominicaanse kampioen Tigres del Licey wint Caribbean Series
English

CARACAS / MACUTO, La Guaira (Venezuela) - Tigres del Licey is de winnaar van de 65e editie van de Serie del Caribe (Caribbean Baseball Series), die dit jaar werd georganiseerd in Venezuela. Op vrijdagavond (10 februari) kwam de kampioen van de professionele Winter League in de Dominicaanse Republiek in de Finale tot een 3-0 shutout tegen de Venezolaanse gastheer Leones del Caracas.

Het was de 22e keer dat een ploeg uit de Dominicaanse Republiek winnaar werd van de Caribbean Baseball Series, een verlenging van het eigen record. Na het evenement te hebben gewonnen in 2012 moesten de Dominicanen een paar jaar wachten, maar wonnen daarna opnieuw in 2020 (Toros del Este) en 2021 (Águilas Cibaeñas). Vorig jaar stond de Dominicaanse kampioen Gigantes del Cibao in de Finale, maar verloor toen verrassend met 4-1 van Caimanes de Barranquilla uit Colombia.

Voor Tigres del Licey is dit de elfde titel, maar de eerste sinds 2008. Licey is recordhouder met elf titels.

In de round-robin van het toernooi eindigde Tigres del Licey op de vierde plaats. De ploeg ontmoette daarna round-robin winnaar Cañeros de Los Mochis (Mexico) in de Halve Finale op donderdag. De Dominincanen wonnen met 8-3 om de Finale te bereiken. Leones del Caracas, dat op de tweede plek eindigde, won met 7-5 van Vaqueros de Montería (Colombia) in hun Halve Finale.

Op vrijdagmiddag won Los Mochis nipt met 1-0 van Montería in de wedstrijd om het brons en eindigde zodoende op de derde plaats.

Voor het eerst was ook Curaçao vertegenwoordigd in de Caribbean Baseball Series. WildCats KJ74, dat in november de titel veroverde in de Curaçao AA League, eindigde op de zevende plaats. Vijftien spelers die met WildCats deelnamen aan de Caribbean Baseball Series stonden op donderdagavond op het roster van het Nederlands Team voor de komende vijfde editie van de World Baseball Classic.

In de wedstrijd om de derde en vierde plaats scoorde de Mexicaanse kampioen het enige punt in de tweede helft van de zesde inning. Kevin Andres Escorcia kwam toen in de wedstrijd als nieuwe werper voor de Colombianen, maar hij raakte zowel de eerste als de tweede slagman, Irving Lopez en Roberto Valenzuela, met een worp. De reliever werd daarna weliswaar gesteund met een dubbelspel, maar daardoor schoof ook Lopez op naar het derde honk. Even later scoorde hij na een honkslag van Joey Terdoslavich. En dat bleef het enige punt in de wedstrijd.

In de Finale scoorde Tigres del Licey de punten in de tweede, vijfde en negende inning. De Venezolaanse tegenstander kwam niet verder dan slechts drie honkslagen. Alledrie werden genoteerd op starter Cesar Valdez, die 6 1/3 inning gooide en zes slagmensen met drie slag uitschakelde. Drie relievers hielden de ploeg uit Caracas daarna hitloos in het restant van de wedstrijd.

Licey opende de score in de tweede inning toen Henry Urrutia begon met vier wijd, opschoof na een wilde en daarna het derde honk bereikte na een honkslag van Mel Rojas, Jr.. Daarna scoorde Urrutia op een opofferingsslag van Kelvin Gutiérrez.

De voorsprong werd verdubbeld in de vijfde inning. Dit keer opende Gustavo Nuñez met een honkslag en schoof op naar het derde honk doordat veteraan Robinson Canó na een fout op het honk kwam. Nuñez scoorde op een hiernavolgende honkslag van Yamaico Navarro.

Licey voegde het derde punt toe in de 1e9 via een fout met twee uit.

Leones del Caracas kwam in dit duel slechts eenmaal in scoringspositie. Dat was in de tweede inning toen een loper achterbleef op het tweede honk.

Op donderdagochtend, in het Teatro Teresa Carreño in Caracas, werden drie voormalige spelers en een journalist uit Venezuela opgenomen in de Pabellón de la Fama de la Serie del Caribe (Caribbean Series Hall of Fame). Spelers Ramón Hernández, Robert Pérez en Luis Raven kregen toen officiëel hun plaats in de Hall of Fame, samen met journalist José Antero Núñez. Catcher Hernández nam deel aan acht Caribbean Series, infielder Pérez aan negen en eerste honkman Raven aan vijf. Journalist Núñez schreef 20 boeken over honkbal, waaronder de historie van de Caribbean Series.

(11 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.