Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates opent reeks tegen DSS/Kinheim met winst
English

HAARLEM - Amsterdam Pirates boekte de eerste overwinning van het nieuwe seizoen op donderdagavond (13 april) toen het de 3-game series tegen DSS/Kinheim opende met een 6-1 winst.

Afgelopen weekeinde werden beide teams 'gesweept' in de Opening Series. Pirates verloor toen driemaal tegen HCAW, wat de ploeg zonder wedstrijden is in deze ronde, vanwege het oneven aantal teams (negen) in de hoogste afdeling. DSS/Kinheim kwam te kort tegen Curaçao Neptunus.

In de wedstrijd van vanavond kwam Pirates tot tien honkslagen, waaronder drie van Denzel Richardson. DSS/Kinheim kwam niet verder dan slechts vier honkslagen.

Een week geleden hielde de pitching van de Haarlemse ploeg de Neptunus-aanval zowel puntloos als hitloos tot in de zesde inning. Vandaag moest de ploeg al drie punten toestaan in de eerste vier slagbeurten.

(13 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsIn de Opening Series van het seizoen scoorde Amsterdam Pirates slechts twee punten tegen HCAW en liep tweemaal tegen een shutout aan. Vanavond opende de ploeg de score in de derde inning, scoorde zes punten en kwam geen moment in de problemen.

Pirates werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning op starter Martijn Schoonderwoerd, maar kreeg de eerste loper in scoringspositie in de volgende slagbeurt. Denzel Richardson begon met een honkslag en stal het tweede honk met één uit, waarna hij opschoof op een hiernavolgende foute aangooi. Met een loper nu op het derde honk volgden een strikeout en een grounder.

Maar Pirates sloeg daarna tot met twee punten in de 1e3. Jorrit Penseel begon met een tweehonkslag en Jason Jakobus volgde met een honkslag. De laatste werd daarna gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Alex Madera, maar intussen scoorde Penseel. Met Madera op het eerste honk sloeg Jules Cremer een bad-hop single richting korte stop Amarensio Franka. Doordat de bal bij hem weg sprong het midveld in kon Madera niet alleen opschuiven naar het tweede, maar ook naar het derde honk. Nadat Martijn Schoonderwoerd veteraan Kenny Berkenbosch met drie slag had uitgeschakeld kreeg hij de honken vol na vier wijd voor Denzel Richardson. De rechtshander moest daarna nog een punt toestaan nadat hij volgende slagman Oliver van der Wijst Severino met een worp raakte. Maar met de honken nog altijd vol eindigde de inning toen Cremer op het derde honk via een pick-off werd uitgeschakeld door catcher Sem Kuijper.

Pirates voegde een punt toe in de vierde. Roelie Henrique opende met een driehonkslag, waarna b>Luca van Gorkum vier wijd kreeg. De eerste scoorde vervolgens toen Jorrit Penseel in een dubbelspel sloeg.

Op dit moment in de wedstrijd keek DSS/Kinheim tegen een 3-0 achterstand, maar het was de thuisploeg die een kans kreeg tot scoren te komen in de eerste slagbeurt op starter Sven van de Sanden. Maar twee lopers werden op de honken uitgeschakeld. Van de Sanden begon met vier wijd voor lead-off hitter Nick Hofer, maar even later schakelde de rechtshander hem op het eerste honk uit met een pick-off. Hierna volgde drie slag voor Jochem Koedijk. Met twee uit kreeg Van de Sanden honkslagen tegen van Urving Kemp en Sem Kuijper, wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. De inning eindigde daarna toen Kuijper uitging bij een poging het tweede honk te stelen.

DSS/Kinheim strandde een loper op het tweede honk in de derde inning, waarna opnieuw een loper in scoringspositie kwam in de 2e4. Met één uit was Sem Kuijper dit keer succesvoller. Na het slaan van een honkslag, stal hij nu het tweede honk, maar bleef daar achter.

In de 1e6 scoorde Pirates het vierde punt op nieuw werper Rick Rizvić. Hij kreeg de honken snel vol, want hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Roelie Henrique, raakte Luca van Gorkum met een worp en gooide ook vier wijd op Jorrit Penseel. Met één uit kreeg hij een puntscorende honkslag tegen van Alex Madera, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel.

Een volgend Pirates-punt werd gescoord in de zevende. Kenny Berkenbosch en Denzel Richardson openden met honkslagen, wat leidde tot een werperswissel. Ben Neijndorff nam het over en hij zag de lopers opschuiven op een grounder. Even later scoorde Berkenbosch na een wilde worp en bracht de stand op 5-0.

DSS/Kinheim liet weer een loper achter in scoringspositie in de zevende op Yassir Lachkar, die de Pirates-pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Maar in de achtste scoorde de Haarlemse ploeg wat hun enige punt zou blijven. Nick Hofer begon met een honksla en stal het tweede honk, waarna hij opschoof naar het derde honk toen Jochem Koedijk na een fout het honk bereikte. Met lopers op het eerste en derde honk nam Michael Bennett de pitching over van Lachkar. Hij kreeg een 'force play-grounder' van Urving Kemp, die geen uit opleverde, maar wel Hofer in staat stelde te scoren. Met twee lopers op de honken zorgde een foute pop-fly voor de eerste uit. Kemp en Koedijk voerden daarna een double-steal uit, maar zij bleven achter op het tweede en derde honk, want Bennett schakelde eerst Koen Halderman met drie slag uit, waarna hij een comeback line drive ving van Julian Toppen.

Amsterdam Pirates scoorde het zesde en laatste punt in de 1e9. Opnieuw begonnen Kenny Berkenbosch en Denzel Richardson met honkslagen en zorgden voor lopers 'op de honken'. Berkenbosch scoorde even later op een opofferingsslag van Oliver van der Wijst Severino.

In de 2e9 zorgde Michael Bennett met drie nullen op rij voor het einde van de wedstrijd.


DSS/Kinheim - Amsterdam Pirates 1-6
123456789RHE
Amsterdam Pirates002101101-6102
DSS/Kinheim000000010-142
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Sven van de Sanden, W (1-1)5643--

Yassir Lachkar2 (*)2-111

Michael Bennett22----

(*) - Lachkar gooide op twee slagmensen in de achtste inning

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Martijn Schoonderwoerd, L (0-2)554533

Rick Rizvić1 (**)12322

Ben Neijndorff2.113211

Rick Timmermans0.2-----

(*) - Rizvić gooide op twee slagmensen in de zevende inning

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Niek Elshof, 1B-Jeffrey Bentsnijder, 3B-Elvin Englentina.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Norbert van Oosterhout.
Public Address Announcer-Bert Daniels.
Scoreboard Operator-Jörgen Balk.
Aanvangstijd-19:34 uur.
Speeltijd-3:11 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 10° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 32 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 67%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.