Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort heeft productieve avond in opener tegen UVV
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort opende de 3-game series tegen UVV op donderdagavond (13 april) met een 14-6 overwinning, die comfortabeler klinkt dan dat die echt was.

In de Opening Series vorige week werd Quick 'gesweept' in drie wedstrijden door Hoofddorp Pioniers. UVV leed twee nederlagen tegen RCH Memorie Sieraden. De derde wedstrijd van die reeks verregende driemaal en staat nu op de agenda voor dinsdagaond (18 april).

Quick Amersfoort kwam vanavond tot veertien honkslagen, waaronder vier van Pascal Zegwaard en een homerun van Kai Berkel, die vier punten binnensloeg. De eerste zeven slagmensen in Quick's slagvolgorde sloegen allemaal minimaal één honkslag en scoorden minimaal één punt. J'mar Calliste produceerde drie van UVV's zeven honkslagen.

(13 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsHoewel Quick Amersfoort vanaf de tweede inning de leiding had was het helemaal niet zeker dat de ploeg het veld als winnaar zou verlaten, want UVV kwam terug in de zevende. Quick brak een 1-1 stand in de tweede inning en nam een 4-1 voorsprong, maar UVV antwoordde met twee runs. De thuisploeg nam daarna wat meer afstand door punten toe te voegen in de derde en vijfde inning. Met een 9-3 voorsprong verkleinde UVV de achterstand in de 1e7 met het scoren van drie punten. Quick besliste de uitslag vervolgens met een 5-run rally in de eigen zevende slagbeurt.

Quick opende de score in de tweede helft van de eerste inning op rookie Allard Helms, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Aanvankelijk was Helms aangekondigd als startende werper voor de derde wedstrijd in de Opening Series van vorig weekeinde tegen RCH-Pinguïns op zondag. Maar toen de van die reeks verregende op donderdag en opnieuw werd vastgesteld voor de volgende avond verschoof Helms naar die wedstrijd. Echter, de wedstrijd verregende opnieuw en werd vervolgens vastgesteld voor afgelopen dinsdag en Helms zou de starter zijn. Maar voor de derde keer werd de wedstrijd afgelast. Vanavond maakte de rechtshander eindelijk zijn debuut. Met één uit in de eerste inning gooide Helms vier wijd op Joshbert José Ponte Manganiello en kreeg daarna een puntscorende twee honkslag tegen van Pascal Zegwaard.

UVV kwam langszij in de 1e2 op starter Jack Wagner. Hij kreeg back-to-back doubles tegen van Jorge Luis Espinal Ventura en J'mar Calliste, wat de ploeg lopers op het tweede en derde honk bezorgde met nul uit. Een grounder van volgende starter Stefan Kuipers richting kort volgde en dat leidde tot een uit op de plaat. Op de grounder vertrokken beide lopers en Calliste kwam in een rundown tussen het tweede en derde honk. Toen Espinal in deze situatie probeerde te scoren werd hij uitgeschakeld op de plaat. Calliste bereikte uiteindelijk het derde honk en scoorde later toen Etienne van Tielraden het honk bereikte na een fout. Een dubbelspel eindigde vervolgens de slagbeurt, die een stuk productiever had kunnen zijn.

Quick antwoordde onmiddellijk met twee punten in de 2e2. Jurian Hansen begon met een driehonkslag, waarna hij scoord toen Kai Berkel volgde met een homerun. Aanvankelijk stond Berkel niet op het roster van Quick voor dit seizoen, maar hij werd toegevoegd aan het Opening Day-roster en speelde in de eerste twee wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers. Berkel is een ervaren speler die in 2021 voor het laatst in de hoogste afdeling speelde. Volgende slagman Lars Visser kreeg vier wijd en met één uit raakten de honken vol doordat Amar van Zwieten op het honk kwam na een fout en ook Joshbert José Ponte Manganiello vier wijd kreeg. Met drie lopers op de honken volgde Allard Helms met een strikeout, maar kwam daarna tot vier wijd op Ibrahin Redan, wat een punt opleverde. Het leidde ook tot een werperswissel, want Aaron Isenia nam het over. Nog altijd met de honken vol sloot de linkshander af met drie slag voor Marvin Jakobus.

UVV verkleinde de achterstand naar 4-3 door tweemaal te scoren in de 1e3. Jack Wagner gooide vier wijd op lead-off hitter Malcolm Marlin, maar schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit. Marlin, die het tweede honk had gestolen, scoorde even later toen Quin Cotton homerde.

Opnieuw reageerde Quick onmiddellijk, dit keer met het scoren van drie onverdiende punten in de 2e3. Lead-off hitter Jurian Hansen kwam op het honk na een fout en schoof op naar het derde honk na een mislukte pick-off, waarna hij scoorde na een honkslag van Kai Berkel. Nadat een dubbelspel voor twee nullen had gezorgd kreeg Jordy Burger vier wijd en sloeg Amar van Zwieten een honkslag. Zij gingen vervolgens scoren op honkslagen van Joshbert Ponte en Pascal Zegwaard, wat de voorsprong opvoerde naar 7-3.

Quick voegde twee punten toe in de 2e5 via een doorgeschoten bal en een honkslag van Ibrahin Redan.

Maar met een comfortabele 9-3 voorsprong kwam UVV terug in de 1e7 en scoorde drie punten. Quick-reliever Riley Gonesh begon met vier wijd voor lead-off hitter Lucas Bekker, liet daarna twee wilde worpen los en gooide ook vier wijd op Malcolm Marlin. Gonesh volgde met drie slag voor de volgende slagman, maar een derde wilde worp zorgde voor een punt. Met twee uit en het eerste honk open kreeg Jorge Espinal opzettelijk vier wijd. Hierna nam Joel Martis de pitching over, maar hij werd begroet met een 2-run single van J'mar Calliste. Dat bracht de achterstand terug naar 9-6.

In de 2e7 sloeg Quick toe met een 5-run rally om een beslissende voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Pascal Zegwaard een honkslag en nam Raoell Kortstam de pitching over. Kortstam, die eerder in de Hoofdklasse uitkwam voor Amsterdam Pirates en HCAW, is voornamelijk een outfielder. Hij gooide vier wijd op Ibrahin Redan, waarna hij een puntscorende honkslag moest incasseren van Marvin Jakobus. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een wilde worp kreeg Jurian Hansen opzettelijk vier wijd. Maar daarna werden punten gescoord doordat Kai Berkel werd geraakt door een worp en na een grounder van Lars Visser. Een honkslag van Irving Redan zorgde voor nog eens twee punten en verhoogde de stand naar 14-6.

In de 1e8 beklom Deef van Leersum de heuvel voor Quick. Hij kreeg een 2-out single tegen van Malcolm Marlin. Een grounder eindigde de slagbeurt.

Hoewel dit de achtste inning was werd die niet geheel uitgespeeld, omdat de 22:30 uur curfew-tijd was bereikt. Volgens die regel mag er na die tijd niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen.


Quick Amersfoort - UVV 14-6 (7½ inn.)
123456789RHE
UVV01200030 -674
Quick Amersfoort1330205X -14142
(Wedstrijd afgesloten na 7½ inning vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Allard Helms, L (0-1)1.214343

Aaron Isenia4.263962

Raoell Kortstam0.2-2244

pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jack Wagner, W (1-0)643533

Riley Gonesh0.214-33

Joel Martis0.11-1--

Deef van Leersum1--1--

Homeruns: UVV: Quin Cotton (1)(3e,2-run,2 uit,op Wagner); Quick: Kai Berkel (1)(2e,2-run,0 uit,op Helms).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Ric Zwanenberg, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Rob Schuurman.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Henri Bruins Slot.
Scoreboard Operator-Henri Bruins Slot.
Aanvangstijd-19:32 uur.
Speeltijd-3:02 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Allard Helms (UVV) maakt zijn debuut in de Hoofdklasse.
Wedstrijd afgesloten na 7½ inning vanwege de 22:30 uur curfew-regel.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 11° C; windrichting west-zuidwest; windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 58%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.