Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Juan Carlos Sulbaran tekent bij team in Independent League
English

LEXINGTON, Kentucky (USA) - Pitcher Juan Carlos Sulbaran heeft een contract getekend bij Lexingtong Counter Clocks, dat uitkomt in de Atlantic League, één van de Independent Leagues in de Verenigde Staten. De club maakte de komst van Sulbaran op woensdag (15 maart) bekend. Vorige week was Sulbaran één van de werpers van het Netherlands Baseball Team tijdens de World Baseball Classic.

Onlangs werd ook bevestigd dat vier andere spelers met een Nederlands paspoort dit seizoen eveneens zullen uitkomen in een Independent League, namelijk Sicnarf Loopstok, Jiandido Tromp, Juremi Profar en Junior Martina. Eind vorige maand werd bekend gemaakt dat Loopstok en Tromp gaan spelen voor Lake Erie Crushers, zo'n twee weken eerder tekende Profar bij Québec Capitales en in januari werd Martina gecontracteerd door Windy City ThunderBolts. Allemaal teams in de Frontier League.

...Juan Carlos Sulbaran in actie voor...
...Nederland tegen Chinese Taipei tijdens...
...de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
Eerder deze maand, op 6 maart, maakte de club bekend dat het de naam van Lexington Legends had gewijzigd in Lexington Counter Clocks. Legends was de bijnaam van de club sinds de oprichting in 2001. Sindsdien, als Lexington Legends, was de ploeg een Minor League-team van Houston Astros tot en met 2012. De ploeg was vervolgens een Minor League-team voor Kansas City Royals in 2013-2019. Vanwege de coronavirus-pandemie (COVID-19) werd het hele Minor League-seizoen afgelast. Toen de nieuwe Minor League-indelingen werden geïntroduceerd in 2021 was Lexington één van de clubs die geen binding meer had met een Major League-club. In februari 2021 maakte de clubs bekend dat het ging spelen in de onafhankelijke Atlantic League, wat een MLB Partner is. Vorig seizoen eindigde Lexington op de vierde plaats in de South Division. In oktober vorig jaar kreeg het team nieuwe eigenaren. Zij werden ook de eigenaren van Wild Health Field, sinds 2001 het thuis-stadion van de club.

Juan Carlos Sulbaran speelde sinds 2018 in de Nederlandse Hoofdklasse. In dat jaar gooide hij in drie wedstrijden voor Silicon Storks, maar na een maand verliet hij het team, omdat hij had getekend bij de Canadese ploeg Winnipeg Goldeyes in de Independent American Association. Sulbaran keerde in 2019 terug in de hoogste Nederlandse afdeling en kwam toen uit voor DSS, waar hij in 14 wedstrijden gooide. Hierna speelde de rechtshander twee seizoenen voor L&D Amsterdam Pirates. In het seizoen 2021 was Sulbaran 8-4 met een 1.61 ERA en 62 strikeouts in 61 1/3 inning. Hij voerde de Pirates-staff af met Wins, ERA, Strikeouts, Innings Pitched en 12 Starts. Met Pirates werd hij toen ook landskampioen. Vorig jaar gooide Sulbaran voor Curaçao Neptunus en was 7-0 met een 1.50 ERA en 47 strikeouts in 48 innings. Hij leidde ook de pitching-staff van Neptunus in deze categoriën.

In de afgelopen winter speelde Sulbaran voor Indios del Bóer in de profcompetitie in Nicaragua. Daar was hij 2-4 in tien wedstrijden (acht starts) met een 5.52 ERA en 31 strikeouts in 44 innings. Met Indios veroverde Sulbaran de kampioenstitel.

Juan Carlos Sulbaran speelde ook acht seizoenen professioneel in de organisaties van Cincinnati Reds, Kansas City Royals en St. Louis Cardinals. Als High School-student in Florida werd hij geselecteerd tijdens de 2008 MLB June Amateur Draft door Cincinnati Reds voor wie hij in Single-A speelde in 2009-2012. Tijdens het seizoen 2012 werd de werper geruild naar Kansas City Royals. In die organisatie speelde Sulbaran in 2012-2015 voornamelijk in Double-A, maar hij bereikte Triple-A in 2015. Nadat hij in december 2015 Free Agent was geworden werd hij gecontracteerd door St. Louis Cardinals. Daar speelde hij in 2016 in Double-A en Triple-A.

Sulbaran gooide voor het Dutch Caribbean Team tijdens de Haarlemse Honkbal Week van 2008. Hierna werd hij opgenomen in de selectie van het Nederlands Team met wie hij later in het jaar deelnam aan de Olympische Spelen in Peking (China). Sulbaran maakte ook deel uit van de succesvolle Nederlandse ploeg die in 2011 de titel veroverde op het Wereldkampioenschap in Panama. In hiernavolgende jaren gooide Sulbaran ook voor Oranje in de World Baseball Classic in 2009 en 2017, de Premier12 in 2015 en de Japan Warm-Up Games in 2016. Vorige week nam hij met Nederland deel aan zijn derde Classic. Maar na in 2013 en 2017 de Halve Finale te hebben bereikt werd de ploeg dit keer in de Eerste Ronde uitgeschakeld.

Tijdens de Classic gooide Sulbaran twee innings in relief in de wedstrijd tegen Chinese Taipei. Hij schakelde toen één slagman uit met drie slag en stond geen honkslagen en punten toe in wat een 9-5 nederlaag zou worden.

(15 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.