Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates 'one-runs' DSS/Kinheim op wilde worp
English

AMSTERDAM - Soms is één punt genoeg voor de winst en is een honkslag niet altijd nodig om dat ene punt te scoren. Dat is wat er gebeurde in de tweede wedstrijd tussen Amsterdam Pirates en DSS/Kinheim op zaterdag (15 april). Pirates won met 1-0, dankzij een wilde worp.

In de series-opener op donderdagavond won Pirates met een 6-1 stand.

Beide teams sloegen slechts vier honkslagen. Twee daarvan werden geslagen door Pirates-linksvelder Jason Jakobus, die vorig seizoen voor DSS/Kinheim speelde.

En de wedstrijd eindigde met een fraai close-call dubbelspel!

(15 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsEen verslag over slechts één punt kan erg kort zijn. Het enige punt vandaag werd gescoord in de tweede helft van de vierde inning op een wilde worp. Dat is het.

Wat gebeurde er nog meer in de wedstrijd van vandaag?

Wel, er waren een paar scoringskansen en de wedstrijd eindigde met de eerste wegsturing van het seizoen.

In de eerste twee innings werden beide teams op rij uitgeschakeld door startende werpers Scott Prins (Pirates) en Nick Boxelaar (DSS/Kinheim). Een week geleden, in zijn eerste start van het seizoen hield Boxelaar Curaçao Neptunus zowel puntloos als hitloos in de eerste vijf innings.

DSS/Kinheim kwam voor het eerst in scoringspositie in de 1e3. Mees Robberse begon met een honkslag en stal daarna het tweede honk terwijl volgende slagman Jesse van den Berg drie slag kreeg. Maar even later werd Robberse uitgeschakeld. Hij vertrok van het tweede honk toen Amarensio Franka een comebacker sloeg naar Scott Prins. Robberse kwam in een rundown en werd uitgetikt. Met twee uit stal Franka het tweede honk, maar Prins sloot daarna af met drie slag voor Nick Hofer.

Pirates kreeg de eerste honkloper in de 2e3. Met twee uit sloeg Jason Jakobus een honkslag, maar hij ging uit bij een steelpoging.

Dat scenario werd herhaald in de 1e4. Met twee uit sloeg Sem Kuijper toen een honkslag voor DSS/Kinheim, maar ook hij werd uitgeschakeld bij een steelpoging, maar dit keer na een pick-off.

Pirates scoorde daarna wat het enige punt zou bij in het duel van vandaag in de tweede helft van de vierde inning. Alex Madera opende met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte vervolgens het derde honk op een grounder van Jules Cremer. Met twee uit en Denzel Richardson in het slagperk scoorde Madera na een wilde worp. Even later kreeg Richardson vier wijd, maar strandde op het eerste honk.

Waren er nog meer scoringskansen in deze wedstrijd? Ja, maar niet zo heel veel.

DSS/Kinheim kreeg een loper op het tweede honk met één uit in de 1e6 toen Nick Hofer een tweehonkslag sloeg, maar twee vangballen volgden.

...Urving Kemp is de laatste uit in het duel in een dubbelspel in de 9e...
...Korte stop Duco Nuijten is in contact met het honk na ontvangst van...
...de bal van 1B Jorrit Penseel; Umpire Peter de Haan kijkt in de actie...
(© Foto: Marco Stoovelaar (screenshot))
Voor Pirates sloegen Jorrit Penseel en Jason Jakobus (stootslag) beiden een honkslag met twee uit in de 2e5, maar zij bleven achter.

De thuisploeg kwam dichter bij een 'insurance run' in de 2e7 op nieuwe pitcher Finn Blokker. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Roelie Henrique, die opschoof na een opofferingsstootslag van Duco Nuijten en een grounder van Jorrit Penseel, maar strandde daarna op het derde honk.

Pirates kreeg de laatste loper in scoringspositie in de 2e8 op Jemail Streedel. Hij gooide vier wijd op Jules Cremer met één uit en zag hem opschuiven na een wilde worp met twee uit. Maar daar bleef het bij.

DSS/Kinheim kreeg nog één laatste kans om langszij te komen in de 1e9 op reliever Maickel Rietel, die in de achtste inning in het duel was gekomen en toen drie nullen op rij kreeg. Met één uit in de negende kreeg de rechtshander een infield-hit tegen van Urving Kemp, die daarna het tweede honk stal met Sem Kuijper in het slagperk. Op de volgende worp sloeg Kuijper een line drive richting eerste honk. Daarna ving eerste honkman Jorrit Penseel de bal terwijl hij op de grond viel. Doordat Kemp van het tweede honk af was gooide Penseel de bal onmiddellijk naar korte stop Duco Nuijten. De aangooi was laag en het was een close call, maar Nuijten was in contact met het honk en Umpire Peter de Haan maakte een correcte uit-call, want Kemp was te laat terug. En daarmee was Kemp uit en dat completeerde een 'game-ending double play'. DSS/Kinheim's Hoofd Coach Etienne Meijer stormde onmiddellijk de dug-out voor een discussie. Even later stuurde De Haan Meijer van het veld. Iedereen begreep uiteraard de reactie en de wedstrijd-emoties van Meijer, die simpelweg de call wel moest aanvechten, want het was immers slechts een 'one-run game'. Maar de wedstrijd was afgelopen en de eindstand was 1-0.


Amsterdam Pirates - DSS/Kinheim 1-0
123456789RHE
DSS/Kinheim000000000-040
Amsterdam Pirates00010000X-140
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Boxelaar, L (0-2)632411

Finn Blokker-1-1--

Jemail Streedel111---

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Scott Prins, W (1-1)7423--

Maickel Rietel, SV (1)22-1--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Aad Otsen, 1B-Peter de Haan, 3B-Matthijs Nijhof.
Official Scorer-Ronald van Langen.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Astrid Maengkom.
Aanvangstijd-14:03 uur.
Speeltijd-2:07 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Etienne Meijer (Hoofd Coach DSS/Kinheim) uit het veld gestuurd na laatste uit in 1e9 door 1B Umpire Peter de Haan voor reactie na uit-call op tweede honk.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 12° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.