Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus beslist ook derde duel laat tegen RCH-Pinguïns
English

HEEMSTEDE - Curaçao Neptunus had wederom wat moeite met het scoren van punten in de derde en laatste wedstrijd van de reeks tegen RCH Memorie Sieraden op een koude zondagmiddag (16 april). De ploeg bleef zes innings lang puntloos en won met slechts 3-0.

In de tweede wedstrijd op zaterdag boekte Neptunus een kleine 2-1 overwinning. Op die dag kwam de ploeg ook niet verder dan maar drie honkslagen en stond halverwege de vijfde inning met 1-0 achter. Op donderdagavond opende Neptunus de 3-game series met een 11-0 overwinning in 6½ inning. In dat duel sloeg de ploeg elf honkslagen.

Vandaag produceerde Neptunus twaalf honkslagen, waaronder drie van John Polonius. RCH-Pinguïns bleef steken op maar vier honkslagen.

(16 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsHet was een koude middag in Heemstede met een temperatuur van slechts 9 graden Celsius, maar door de koude wind was de gevoelstemperatuur maar 6 graden. De wedstrijd tussen RCH-Pinguïns en Neptunus bleef zes innings lang puntloos. Neptunus scoorde toen tweemaal, voegde nog een punt toe, hield de thuisploeg puntloos in het restant van het duel en kwam tot een kleine 3-0 overwinning.

Neptunus kreeg loperrs op de honken in elk van de eerste vier innings, maar wist niet te scoren op RCH-starter Jeremy Young. In de eerste helft van de eerste inning kreeg de Australische rechtshander een lead-off single tegen van Stijn van der Meer, maar hij ging even later uit bij een steelpoging. Met twee uit sloeg John Polonius een honkslag, maar hij strandde op het eerste honk.

In de tweede inning was het Arthur Bonevacia die voor Neptunus opende met een honkslag. Met één uit werd hij gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk na een grounder van Sheadion Jamanika, die daarna ook achterbleef op het eerste honk.

Neptunus kreeg de eerste loper in scoringspositie in de 1e3. Met één uit bereikte Stijn van der Meer het honk via een infield-hit en volgde Roger Bernadina met een honkslag. Met twee uit ging Bernadina gedwongen uit en dat eindigde deze slagbeurt.

En in de vierde kreeg Neptunus opnieuw lopers op het eerste en tweede honk. Voor de tweede keer opende Arthur Bonevacia met een honkslag. Met twee uit sloeg ook Louie-Jay Sienders een honkslag. Een grounder volgde.

Nadat Neptunus op rij was uitgeschakeld in de vijfde inning kreeg de ploeg een loper op het derde honk in de 1e6. Dwayne Kemp begon met een tweehonkslag, maar kon niet opschuiven op een stootslag van Arthur Bonevacia. En dus kreeg Bonevacia een slagbeurt, in plaats van een opofferingsstootslag. Kemp schoof daarna wel op naar het derde honk toen Christian Diaz werd uitgevangen. Volgende slagman Sheadion Jamanika kreeg opzettelijk vier wijd, nadat hij al op een 3-0 count was gekomen. Met lopers 'op de hoeken' eindigde de slagbeurt toen Louie-Jay Sienders werd uitgevangen.

Hoe deed RCH-Pinguïns het in de eerste zes slagbeurten?

De thuisploeg kreeg gelijk de eerste loper in scoringspositie in de tweede helft van de eerste inning op starter Kevin Kelly. Met één uit bereikte Tijani Dunlop het honk via een stootslag-honkslag en stal het tweede honk met twee uit, maar bleef daarna achter.

In de volgende drie innings werd RCH-Pinguïns op rij uutgeschakeld door Kelly, die in deze periode driemaal drie slag gooide. In de 2e5 was het RCH dat dicht bij het openingspunt kwam en kreeg als eerste een loper op het derde honk. Denzel Brooks begon met vier wijd. Even later stal hij het tweede honk en bereikte het derde honk toen de aangooi van catcher Louie-Jay Sienders in het midveld terecht kwam. Maar met Brooks op het derde honk schakelde Kelly de volgende drie slagmensen met drie slag uit! RCH werd daarna op rij uitgeschakeld in de zesde.

Neptunus wist eindelijk wat tot scoren te komen in de 1e7 op Jeremy Young. Hij kreeg een lead-off single tegen van Rayshelon Carolina, die in scoringspositie werd gebracht via een opofferingsstootslag van Stijn van der Meer. Met het eerste honk open kreeg volgende slagman Roger Bernadina opzettelijk vier wijd, niet alleen om om de powerhitter heen te gooien, maar ook om een gedwongen loop te creëren. Neptunus kreeg daarna de honken vol toen John Polonius een honkslag afleverde. Even later scoorde Carolina het eerste punt na een wilde worp. Doordat het eerste honk weer open was, volgde wederom een opzettelijke vrije loop, dit keer voor Dwayne Kemp. Maar ook nu kwam de 'force play-grounder' niet. In plaats daarvan werd een punt gescoord toen volgende slagman Arthur Bonevacia werd geraakt door een worp. Hierna kwam de benodigde grounder wel, want Christian Diaz sloeg in een 1-2-3 dubbelspel, maar Neptunus had een 2-0 voorsprong genomen.

RCH-Pinguïns liet weer een loper in scoringspositie achter in de 2e7. Met twee uit sloeg Denzel Brooks een honkslag en stal het tweede honk, maar strandde daar.

In de 1e8 nam Moreno Vork de RCH-pitching over en maakte zijn eerste optreden van het seizoen. De rechtshander werd gesteund met een dubbelspel, nadat de lead-off hitter het honk had bereikte via een fout.

Een volgende RCH-loper bleef achter op het tweede honk in de 2e8. Met één uit sloeg Geoffrey Verhoef een honkslag en hij stal het tweede honk met twee uit. Een groundout volgde.

Neptunus voegde een 'insurance run' toe in de 1e9. Met één uit sloeg Roger Bernadina een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een honkslag van John Polonius. Met lopers 'op de hoeken' kwam Moreno Vork tot drie slag op Dwayne Kemp. Maar nu met twee uit scoorde Bernadina in een double steal-situatie.

Met een 3-0 voorsprong nam linkshander Ryan Huntington de Neptunus-pitching over in de 2e9. Met één uit gooide hij vier wijd op Jesse Aussems en kreeg vervolgens een 2-out double tegen van Denzel Brooks. En zo, met twee uit en lopers op het tweede en derde honk kreeg RCH het gelijkmakende punt nu aan slag. Dat was pinch-hitter Daan Groenewoud, maar die sloeg een grounder en dat eindigde de wedstrijd.


RCH Memorie Sieraden - Curaçao Neptunus 0-3
123456789RHE
Curaçao Neptunus000000201-3121
RCH Memorie Sieraden000000000-041
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kevin Kelly, W (2-0)8913--

Ryan Huntington, SV (1)1211--

pitchers RCH-Pinguïnsinn.SOBBHRER
Jeremy Young, L (1-1)7331022

Moreno Vork21-211

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Peter de Haan, 3B-Paul Timmermans.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Muriel van de Wateringen.
Public Address Announcer-None.
Scoreboard Operator-Wim Timmer.
Aanvangstijd-13:59 uur.
Speeltijd-2:34 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zwaarbewolkt, 9° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 86%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.