Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort completeert 'sweep' tegen UVV met overtuigende shutout
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort sloot de 3-game series tegen UVV op zondag (16 april) af met wat een overtuigende 10-0 shutout-winst werd, waarmee een 'sweep' werd gecompleteerd. Quick stond na de zesde inning met 5-0 voor en kwam daarna tot een rally van nog eens vijf punten in de 2e7 om een mercy-rule puntenverschil te bereiken.

Op zaterdag stond Quick met 9-8 achter na zeven innings in Game 2, maar kwam toen tot een rally van vier puten in de achtste op weg naar een 12-11 overwinning in een wedstrijd die meer dan 3½ uur duurde. Op donderdagavond opende Quick Amersfoort de 3-game series met een 14-6 overwinning.

Quick Amersfoort kwam in het duel van vandaag tot elf honkslagen, waaronder drie van Jordy Burger, die ook scoorde en een punten binnensloeg. UVV kwam niet verder dan drie honkslagen.

(16 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsNa op zaterdag met één punt verschil te hebben gewonnen met een 12-11 stond Quick Amersfoort vandaag geen punten toe en boekte een 10-0 shutout-overwinning in een mercy-rule 7-inning wedstrijd. De wedstrijd bleef aanvankelijk puntloos tot en met de vierde inning.

UVV werd op rij uitgeschakeld in de eerste twee slagbeurten op linkshander Jhan Rifaela, die vandaag een sterk optreden had en tien slagmensen met drie slag uitschakelde. In de derde inning kreeg Rifaela een lead-off single tegen van Lucas Bekker en met twee uit bereikte Malcolm Marlin het honk via een infield-hit. Maar zij bleven achter.

In de 1e4 kwam UVV dicht bij een punt. Met één uit kreeg Jorge Luis Espinal Ventura vier wijd en sloeg J'mar Calliste een honkslag. Met lopers 'op de hoeken', gooide Rifaela drie slag op de volgende twee slagmensen.

Quick Amersfoort kreeg hun eerste loper in scoringspositie in de tweede helft van de eerste inning op starter Gijs van den Brink, ook een linkshander. Hij begon met vier wijd voor lead-offf hitter Amar van Zwieten, die het tweede honk stal met één uit, maar daar strandde.

Nadat Quick op rij was uitgeschakeld in de tweede kreeg de ploeg lopers op het tweede en derde honk in de volgende slagbeurt. Lars Visser begon met vier wijd en Jordy Burger volgde met een stootslag-honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Amar van Zwieten. Dit keer maakten een strikeout en groundout een einde aan de inning.

Quick opende daarna de score in de 2e4. Voor de derde keer kreeg Quick's lead-off hitter vier wijd en dit keer was dat Ibrahin Redan. Volgende slagman Marvin Jakobus sloeg een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een hiernavolgende grounder van Irving Redan. Maar zijn broer schoof wel op naar het derde honk. Even later scoorde hij op een 'force play-grounder' van Emeron Lourens.

UVV kreeg de volgende loper in scoringspositie in de 1e5. Emon Webb, die vandaag zijn Hoofdklasse-debuut maakte, begon met vier wijd. Hij werd naar het tweede honk gebracht via een opofferingsstootslag van Timothy Rojas, maar hij bleef daarna ook achter.

Quick Amersfoort nam daarna meer afstand in de 2e5 via een 4-run rally. Jordy Burger begon met een honkslag, schoof op na een grounder en bereikte het derde honk na een honkslag van Jurian Hansen. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kreeg Quick de honken vol toen Pascal Zegwaard vier wijd kreeg en dat leidde tot een werperswissel. Allard Helms beklom de heuvel voor UVV, maar hij werd begroet met een 2-run single van Ibrahin Redan, gevolgd door een 2-run triple van Marvin Jakobus. En dat voerde de stand op naar 5-0. Helms had wel een sterk slot, want hij schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

Beide teams gingen op rij uit in de zesde. Riley Gonesh nam daarna de Quick-pitching over in de zevende. Hij gooide vier wijd met één uit, maar sloot daarna af met twee strikeouts.

In de 2e7 kwam Quick tot een rally van nog eens vijf punten en bereikte een verschil van tien punten. Voor de vijfde keer kreeg de thuisploeg de lead-off hitter op het honk en voor de vierde keer gebeurde dat via vier wijd. Dit keer begonnen Jurian Hansen en Pascal Zegwaard de inning met een vrije loop. Zij scoorden even later toen veteraan Ibrahin Redan de bal langs de rechtsveld-lijn sloeg voor een 2-run triple. Met één uit bereikte Irving Redan het honk met een infield-hit en volgde Emeron Lourens met een RBI-single. Allard Helms volgde met drie slag, maar met twee uit liet hij een wilde worp los en dat bezorgde Quick lopers op het tweede en derde honk. Hierna was het Jordy Burger die een puntscorende infield-hit afleverde. Even later scoorde Lourens het tiende punt op een walk-off single van Amar van Zwieten.


Quick Amersfoort - UVV 10-0 (7 inn.)
123456789RHE
UVV0000000 -030
Quick Amersfoort0001405 -10110
(nul uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de tweede helft van de zevende inning)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Gijs van den Brink, L (0-2)4.124444

Allard Helms2.152766

pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela, W (1-0)61023--

Riley Gonesh121---

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Bernard Flohr, 1B-Matthijs Nijhof, 3B-Ric Zwanenberg.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Hans Bakker.
Scoreboard Operator-Jan Petie.
Aanvangstijd-14:05 uur.
Speeltijd-2:09 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Emon Webb (UVV) debuteert in de Hoofdklasse.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 11° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 84%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.