Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Drie pitchers gooien 'Combined' No-Hitter voor DSS/Kinheim vs. RCH-Pingu´ns
English

HEEMSTEDE - Drie werpers van DSS/Kinheim gooiden een 'combined' 8-inning No-Hitter op donderdagavond (20 april) in de opener van de 3-game series tegen RCH Memorie Sieraden. DSS/Kinheim won met een 12-4 stand in de wedstrjd die eindigde na acht complete innings vanwege de 22:30 uur mercy-rule.

Opmerkelijk genoeg scoorde tegenstander RCH-Pingu´ns hun vier punten op drie verschillende werpers zonder het slaan van een honkslag! Dit was de tweede No-Hitter die vanavond werd gegooid. Iets meer dan een uur eerder gooide Lars Huijer een 7-inning No-Hitter voor HCAW tegen Quick Amersfoort.

Martijn Schoonderwoerd startte voor DSS/Kinheim, waarna Ben Neijndorff en Mathijs Oosterbeek de No-Hitter completeerden.

Dit was de eerste No-Hitter in de Hoofdklasse voor DSS/Kinheim.

Het was een historische avond in het Nederlandse honkbal, want voor het eerst in de Hoofdklasse werden er twee No-Hitters gegooid op dezelfde dag en beide wedstrijden hadden een bijzonder slot.
In Heemstede eindigde het duel, zoals gezegd, via de curfew-rule.
In Bussum stond HCAW met 4-0 voor na zes innings en kwam daarna tot een rally van zes punten in de zevende inning om met 10-0 te winnen van Quick Amersfoort en eindigde het duel via de mercy-rule.

(20 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsDSS/Kinheim stond halverwege de zesde inning met 8-0 voor toen het vier punten tegen kreeg van RCH-Pingu´ns. Deze punten werden allemaal gescoord zonder dat er een honkslag werd genoteerd en dus bleef DSS/Kinheim's No-Hitter intact. Nog twee hitloze innings volgden en dat resulteerde in de allereerste No-Hitter in de Hoofdklasse voor het combinatie-team van DSS en Kinheim.

Er gebeurde vanavond veel in Heemstede. Behalve een 'combined' No-Hitter, was het ook een wedstrijd met een aantal interference-beslissingen, driemaal schijn (in ÚÚn inning), een verwijdering en een bijzondere zesde inning voor beide teams.

Na lopers te hebben achtergelaten op het eerste en tweede honk in de eerste inning opende DSS/Kinheim de score in de 1e2 op starter T'sean Martina met twee uit. De rechtshander raakte lead-off hitter Mees Robberse met een worp en hij bereikte het tweede honk op een grounder van Jesse van den Berg. Met twee uit kwam Amarensio Franka het honk met een infield-hit richting tweede honk. Hierdoor schoof Robberse op naar het derde honk en toen er een foute aangooi naar het eerste honk op volgde, kon hij het eerste punt scoren.

DSS/Kinheim verdubbelde de voorsprong in de 1e3. Met ÚÚn uit sloeg Urving Kemp een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende grounder van Sem Kuijper.

In de 1e4 nam DSS/Kinheim meer afstand met het scoren van drie onverdiende punten met twee uit. Lead-off hitter Mees Robberse kwam op het eerste honk na een foute aangooi van T'sean Martina, maar hij werd even later gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Matis Crouwel. Hierna schakelde Martina Jesse van den Berg met drie slag uit en dat had de derde nul kunnen zijn. Maar nu waren er twee uit en volgde Amarensio Franka met een infield-hit nadat Crouwel was opgeschoven na een doorgeschoten bal. Even later stal Franka het tweede honk. Met lopers op het tweede en derde honk kreeg volgende slagman Nick Hofer het eerste honk via hinderen-catcher en dat zorgde voor volle honken. Crouwel en Franka gingen daarna scoren toen Julian Toppen's grounder eindigde in een fout. De honken raakten opnieuw vol na vier wijd voor Urving Kemp en een volgend punt werd gescoord toen ook Sem Kuijper hierna vier wijd kreeg. Drie lopers bleven achter, want een grounder eindigde de slagbeurt, maar DSS/Kinheim stond nu met 5-0 voor.

Nadat DSS/Kinheim op rij was uitgeschakeld in de vijfde inning scoorde de ploeg weer drie punten in de zesde inning op drie werpers. Een inning met driemaal vier wijd, driemaal schijn, twee gestolen honken, een wilde worp, ÚÚn honkslag en een verwijdering. Amarensio Franka begon met vier wijd en stal het tweede honk. Met ÚÚn uit schoof hij op naar het derde honk na een honkslag van Julian Toppen. Dat werd gevolgd door een werperswissel, want Moreno Vork nam het over van T'sean Martina. De eerste slagman die Vork tegenover zich kreeg was Urving Kemp en die sloeg een foutbal op de eerste worp. Op de volgende worp werd hij uitgevangen in het midveld, maar die werd geannulleerd, want er werd schijn afgeroepen door zowel Home Plate Umpire Jeffrey Bentsnijder als 3B Umpire Niek Elshof. Zodoende kreeg Franka de thuisplaat toegewezen en Toppen het tweede honk. Er volgde een korte discussie tussen RCH-Pingu´ns Hoofd Coach Joshua Zara en Bentsnijder. Op de volgende worp ging Kemp uit na een grounder en schoof Toppen op naar het derde honk. Hierna was Sem Kuijper de volgende slagman voor DSS/Kinheim en Vork's eerste worp was buiten de slagzone. Op de tweede worp werd opnieuw schijn afgeroepen en kreeg Toppen de thuisplaat toegewezen. Voor zijn reactie op deze tweede schijn-call stuurde Bentsnijder Vork onmiddellijk van het veld. Nick Andringa werd de nieuwe pitcher voor RCH-Pingu´ns en hij nam Kuijper's slagbeurt over met een 1-0 count. Kuijper kreeg vier wijd (die op naam kwam van Andringa) en hij legde een bijzonder rondje af over de honken. Met Kuijper op het eerste honk, zijn broer Donny Kuijper in het slagperk en een 1-0 count, werd ook bij Andringa's tweede worp schijn geconstateerd (dat was dus de derde in deze slagbeurt). En zo schoof Sem Kuijper op naar het tweede honk. De volgende pitch eindigde in een wilde worp en die stelde Kuijper in staat het derde honk te bereiken. Met een volle bak (3-wijd-2-slag) werd de volgende worp de vierde wijdbal op een check-swing en kwam de bal in de grond. Terwijl catcher Jaison Gijsbertha naar de bal zocht en zichzelf ook in positie bracht om de bal naar het eerste honk te gooien, scoorde Kuijper op de wilde worp. Een grounder van Mees Robberse maakte daarna een einde aan deze opmerkelijke slagbeurt.

Intussen was er ook nog een No-Hitter aan de gang!

Martijn Schoonderwoerd startte voor DSS/Kinheim en kreeg slechts twee honklopers in de eerste vijf innings.

Met ÚÚn uit in de tweede helft van de eerste inning kreeg de rechtshander zijn eerste honkloper toen Jeldwin Orman het honk bereikte na een fout. De slagbeurt eindigde met een bijzonder dubbelspel. Schoonderwoerd stond op een 2-2 count op Sebastiaan van der Horst. Op de volgende worp vertrok Orman en stal het tweede honk, terwijl Van der Horst swingend voor catcher Sem Kuijper stapte. Doordat dit hinderen-slagman was werden zowel Van der Horst (drie slag) als loper Orman uitgegeven. En dat eindigde de inning.

Na twaalf slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Schoonderwoerd vier wijd op Geoffrey Verhoef met twee uit in de vijfde inning. Hij strandde ook op het eerste honk.

Was de eerste helft van de zesde tumultueus, de tweede helft van de zesde was eveneens opmerkelijk. Hoewel de No-Hiitter werd voortgezet slaagde RCH-Pingu´ns er in vier punten te scoren op drie werpers en dat bracht de achterstand terug naar 8-4. Eerst gooide Martijn Schoonderwoerd vier wijd op Paris Aguilera Zayas en Tijani Dunlop. De laatste werd daarna gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Raul Jacobs. Dat bracht Aguilera naar het derde honk en hij scoorde even later na een wilde worp. Met Jacobs op het tweede honk gooide Schoonderwoerd ook vier wijd op Jeldwin Orman en werd Ben Neijndorff ingezet als nieuwe pitcher. Hij kreeg de honken vol toen hij Sebastiaan van der Horst met een worp raakte. Toen Neijndorff vier wijd gooide op volgende slagman Aldrich Guzman scoorde Jacobs en bleven de honken vol staan. Een wilde worp zorgde daarna voor het derde punt. Met lopers nu op het tweede en derde honk bracht een grounder van Denzel Brooks Van der Horst over de plaat en dat leidde tot de volgende werperswissel. Mathijs Oosterbeek nam het over en kreeg een 'inning-ending grounder'. En bovendien bleef de No-Hitter intact!

DSS/Kinheim pakte een punt terug, maar liet ook drie lopers achter in de zevende inning. Matis Crouwel begon met vier wijd en kwam in scoringspositie na een wilde worp. Met twee uit scoorde hij na een honkslag van Nick Hofer. Hierna raakten de honken vol toen Julian Toppen en Urving Kemp vier wijd kregen en een nieuwe werperswissel volgde. Designated hitter Jeldwin Orman nam de pitching over en kreeg een 'inning-ending force play-grounder'.

De 2e7 begon met vier wijd voor lead-off hitter Jaison Gijsbertha. Hierna plaatste Paris Aguilera Zayas een stootslag langs de derde honk-lijn. Derde honkman Mees Robberse pakte de bal op en gooide die naar korte stop Amarensio Franka. Daar gleed Gijsbertha richting honk en een close play en botsing volgden. Gijsbertha werd uitgecalld door 3B Umpire Niek Elshof, terwijl Franka op de grond viel met een blessure. Er volgde even een woordenwisseling, maar de dug-outs stroomden niet leeg. Intussen was er ook een andere blessure. Op weg naar het eerste honk greep Aguilera naar zijn linkerbeen en viel op de grond na het honk te hebben bereikt met een mogelijke hamstring-blessure. Hij werd vervangen door pinch-runner Luis Gonzalez Garay, die daarna werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Volgende slagman Tijani Dunlop sloeg een line drive naar Franka, die de bal vervolgens naar eerste honkman Matis Crouwel gooide om een 'inning-ending double play' te completeren.

In de 1e8 voegde DSS/Kinheim drie onverdiende punten toe. Donny Kuijper begon met vier wijd en schoof naar op naar het derde honk toen en grounder vlak voor de thuisplaat van Mees Robberse eindigde in een fout. Robberse bereikte het tweede honk op de fout. Kuijper en Robberse scoorden daarna op grounders van respectievelijk Matis Crouwel en Jesse van den Berg. Met twee uit kreeg Amarensio Franka vier wijd en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Nick Hofer. En dat verhoogde de voorsprong naar 12-4.

In de 2e8 kreeg Mathijs Oosterbeek drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts. Dat maakte ook een einde aan de wedstrijd, want de 22:30 uur curfew-tijd was inmiddels bereikt.

En daarmee werd een opmerkelijke No-Hitter gerealiseerd!


RCH Memorie Sieraden - DSS/Kinheim 4-12 (8 inn.)
123456789RHE
DSS/Kinheim01130313 -1271
RCH Memorie Sieraden00000400 -406
(wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule)
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Martijn Schoonderwoerd, W (1-2)5.134-33

Ben Neijndorff0.1-1-11

Mathijs Oosterbeek2.121---

Martijn Schoonderwoerd, Ben Neijndorff en Mathijs Oosterbeek gooien een Combined No-Hitter

pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
T'sean Martina, L (0-2)5.124573

Moreno Vork0.1 (*)-----

Nick Andringa1 (*)-5122

Jeldwin Orman1.1-213-

(*) - Na de verwijdering van Vork neemt Andringa de pitching in de 6e inning over met een 1-0 count op de slagman, die later vier wijd kreeg; Volgens Regel 9.16 h.3 komt de vier wijd op naam van de nieuwe werper, in dit geval Andringa

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Jeffrey Bentsnijder, 1B-Rob Has, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Norbert van Oosterhout.
Public Address Announcer-Renate Vork.
Scoreboard Operator-Wim Timmer.
Aanvangstijd-19:29 uur.
Speeltijd-3:03 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede.

Game Notes:
Moreno Vork (RCH-Pingu´ns) uit het veld gestuurd in 1e6 door Home Plate Umpire Jeffrey Bentsnijder voor aanmerkingen na een tweede schijn-call.
Martijn Schoonderwoerd, Ben Neijndorff en Mathijs Oosterbeek (DSS/Kinheim) gooien een combined No-Hitter.
Dit is de eerste Hoofdklasse No-Hitter voor DSS/Kinheim.
Wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 11° C; windrichting oost-noordoosst; windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 58%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.