Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hendrik Clementina, Aldrich De Jongh, Jakey Josepha in MLB-Spring Training
English

NORTH PORT, Florida / PHOENIX, Arizona / SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Toen Major League Spring Training half februari begon stonden er acht spelers met een Nederlands paspoort op een roster. Een negende werd eind februari toegevoegd. In de voorbije anderhalve week werden nog eens drie Nederlandse spelers toegevoegd aan een Major League-team as extra speler, terwijl een ander een eenjarig contract tekende.

Major League Spring Training begon op 13 en 14 februari. Op dat moment waren tweede honkman Ozzie Albies, catcher Chadwick Tromp (beiden Atlanta Braves), korte stop Xander Bogaerts (San Diego Padres), closer Kenley Jansen, outfielder Ceddanne Rafaela (beiden Boston Red Sox), infielder Carter Kieboom (Washington Nationals), outfielder Rickie Palacios (Cleveland Guardians) en pitcher Sem Robberse (Toronto Blue Jays) de spelers die in een trainingskamp aanwezig waren bij een Major League-team. Allen staan op een 40-man roster, behalve Robberse, die voor Spring Training was uitgenodigd als een zogenoemde 'non-roster player'. Op 26 februari werd pitcher Derek West toegevoegd aan het team van Houston Astros als extra werper. Op 1 maart werd Chadwick Tromp ingedeeld bij Gwinnett Stripers, het Triple-A team van Atlanta Braves.

Sinds 9 maart werden nog eens vier spelers toegevoegd aan Major League-teams.

Eerst, op 9 maart, werd catcher Hendrik Clementina toegevoegd aan het team van Atlanta Braves. Acht dagen later werd outfielder Aldrich De Jongh toegevoegd aan Los Angeles Dodgers. En afgelopen dinsdag (21 maart) werd korte stop Jakey Josepha toegevoegd aan Arizona Diamondbacks. Alledrie zijn ze geboren op Curaçao.

Verder was er afgelopen weekeinde het bericht dat outfielder Jurickson Profar een eenjarig contract had getekend bij Colorado Rockies. Dat werd op dinsdag officiëel bevestigd en dus meldde Profar zich die dag bij zijn nieuwe ploeg, maar hij kwam nog niet in actie voor Colorado.

Na op 9 maart te zijn toegevoegd als extra speler speelde Hendrik Clementina in zijn eerste wedstrijd op 16 maart. Op die dag nam hij de catching over van Travis d'Arnaud in een uitwedstrijd tegen Tampa Bay Rays (dat met 5-1 won). De 25-jarige Clementina sloeg 0-uit-2 met een strikeout. Hij speelde eerder in drie Spring Training-wedstrijden voor Atlanta in 2022 en in twee wedstrijden voor Cincinnati Reds in 2019. Vorig seizoen speelde Clementina in Double-A en Triple-A en sloeg .226 met 13 homeruns. In 2019 nam Clementina met het Nederlands Team deel aan het Europees Kampioenschap, Olympisch Kwalificatie Toernooi en Premier12.

De 24-jarige Aldrich De Jongh heeft nog niet deelgenomen aan een Spring Training-wedstrijd. De Jongh speelt professioneel sinds 2018. Vorig seizoen speelde hij in Single-A en sloeg .216 in 63 wedstrijden met negen homeruns en 25 binnengeslagen punten. Vorige maand was De Jongh één van de spelers die met WildCats Curaçao deelnam aan de Caribbean Series.

De 18-jarige Jakey Josepha maakte zijn Spring Training-debuut op dezelfde dag dat hij aan de ploeg van Arizona werd toegevoegd. Dinsdagavond, in de thuiswedstrijd tegen Los Angeles Angels (dat met 7-1 won), kwam Josepha in het duel met twee uit in de 2e9 als pinch-runner voor Dominic Fletcher op het eerste honk, maar daar bleef hij achter. Josepha maakte zijn profdebuut in 2021. Vorig seizoen speelde Josepha in twee Rookie League-teams van Arizona die zijn gevestigd in de Dominicaanse Republiek. Hij sloeg toen .311 in 51 wedstrijden en had 31 binnengeslagen punten.

(22 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.