Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

RCH-Pingu´ns slaat vroeg toe in winst vs. DSS/Kinheim na lange rain-delay
English

HAARLEM - Twee dagen na te zijn 'ge-no-hit' in de series-opener op donderdagavond won RCH Memorie Sieraden met 7-3 in de tweede wedstrijd tegen DSS/Kinheim op zaterdag (22 april). Vanwege regen in de voorgaande uren en de status van het speelveld werd de aanvang van de wedstrijden uitgesteld naar 15:30 uur, anderhalf uur later dan gepland. De wedstrijd begon uiteindelijk nog eens dertig minuten later en eindigde rond 18:30 uur.

...Het veld van DSS/Kinheim is afgedekt voor de wedstrijd...
(© Foto: Marco Stoovelaar (screenshot))
Op donderdagavond opende DSS/Kinheim met een 12-4 overwinning en drie werpers gooiden toen een 8-inning combined No-Hitter. RCH-Pingu´ns scoorde toen hun vier punten zonder het slaan van een honkslag.

Vandaag scoorde RCH-Pingu´ns drie punten in de eerste inning en hield vanaf dat moment de voorsprong vast. De ploeg kwam tot acht honkslagen, waaronder twee van Geoffrey Verhoef. DSS/Kinheim sloeg vijf honkslagen, maar maakte ook vijf fouten.

Twee wedstrijden werden op deze regenachtige zaterdagmiddag afgelast. In Amersfoort werd de wedstrijd tussen Quick Amersfoort en HCAW dertig minuten uitgesteld, maar daarna afgelast. In Hoofddorp werd de ontmoeting tussen Hoofddorp Pioniers en Curašao Neptunus een uur uitgesteld, maar verregende daarna alsnog. Beide wedstrijden worden op maandag ingehaald. De Pioniers vs. Neptunus wedstrijd werd aanvankelijk opnieuw vastgesteld voor dinsdag, maar dat wijzigde later op de dag.

In Amsterdam begon de wedstrijd tussen Amsterdam Pirates en Twins Oosterhout ruim een uur later dan vastgesteld.

(22 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsIn een wedstrijd die twee uur later begon dan vastgesteld nam RCH-Pingu´ns een snelle 3-0 voorsprong in de tweede inning en stond daarna slechts ÚÚn punt toe tot en met de zesde inning. De ploeg voegde daarna zelf nog eens vier punten toe in de laatste vier slagbeurten.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste helft van de eerste inning scoorde RCH-Pingu´ns drie punten met twee uit in de tweede op starter Nick Boxelaar. Met ÚÚn uit gooide de rechtshander vier wijd op Denzel Brooks en kreeg daarna een honkslag tegen van Luis Gonzalez Garay. Met lopers 'op de hoeken' werd de laatste gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jaison Gijsbertha. Op deze grounder scoorde Brooks het eerste punt. Geoffrey Verhoef sloeg daarna een honkslag en Tijani Dunlop volgde met een puntscorende honkslag. Even later scoorde Verhoef het derde punt in de slagbeurt op een honkslag van Raul Jacobs.

DSS/Kinheim pakte een punt terug in de eigen tweede slagbeurt op starter Juan Carlos Sulbaran. De rechtshander kreeg een lead-off double tegen van Sem Kuijper, die daarna opschoof na een wilde worp en scoorde op een hiernavolgende grounder van zijn broer Donny Kuijper.

Drie puntloze innings volgden. RCH-Pingu´ns werd op rij uitgeschakeld en kreeg twee honklopers in de vierde, waarvan er ÚÚn op het eerste honk strandde. DSS/Kinheim werd in al deze slagbeurten op rij uitgeschakeld door Sulbaran, die in deze periode vijf keer drie slag gooide.

RCH-Pingu´ns voegde daarna een onverdiend punt toe in de 1e6. Lead-off hitter Aldrich Guzman bereikte het honk na een fout, waarnar Denzel Brooks een honkslag sloeg. Guzman, die was opgeschoven naar het derde honk honk, scoorde op een opofferingsslag van Luis Gonzalez Garay.

Juan Carlos Sulbaran kreeg ook drie nullen op rij in de 2e6. Zodoende had de rechtshander de laatste 13 slagmensen uitgeschakeld die hij tegenover zich had gekregen sinds de tweede inning. In de 2e7, met RCH op een 4-1 voorsprong, nam Mike van den Berg de pitching over van Sulbaran. Hij kreeg twee punten tegen, wat DSS/Kinheim's achterstand terugbracht naar slechts 4-3.

Van den Berg kreeg een lead-off infield-hit tegen van Urving Kemp en raakte daarna Sem Kuijper met een worp. Donny Kuijper volgde met een honkslag die Kemp over de plaat bracht. Na op het eerste honk te zijn gearriveerd werd Donny Kuijper vervangen door pinch-runner Thomas Bos, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Even later werd Sem Kuijper gedwongen uitgeschakeld op het derde honk op een comeback-grounder van Mees Robberse. Met twee uit sloeg Jesse van den Berg de bal het linksveld in voor zijn eerste Hoofdklasse-honkslag. Bos scoorde op deze honkslag, terwijl Robberse en Van den Berg op het derde en tweede honk terecht kwamen. Van den Berg's honkslag op zijn naamgenoot leidde tot een werperswissel. Chris Koeiman nam het over en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

RCH-Pingu´ns scoorde onmiddellijk een paar 'insurance runs' in de volgende slagbeurten op closer Robyn Clara, die de pitching in de achtste overnam. In die slagbeurt scoorde de ploeg twee onverdiende punten. De rechtshander werd begroet met een lead-off double van Aldrich Guzman, die daarna scoorde toen er een foute aangooi werd gemaakt op een hiernavolgende grounder van Denzel Brooks, die zelf hierdoor het tweede honk kon bereiken. Met ÚÚn uit schoof hij op na een grounder van Jaison Gijsbertha, waarna hij scoorde toen er een fout volgde op een grounder van Geoffrey Verhoef.

Een volgend punt werd toegevoegd in de negende. Met ÚÚn uit werd Raul Jacobs geraakt door een worp, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out double van Sebastiaan van der Horst.

RCH-closer Chris Koeiman kwam niet in de problemen in de achtste en negende inning. Hij kreeg beide keren drie nullen op rij en verdiende zijn tweede save.


DSS/Kinheim - RCH Memorie Sieraden 3-7
123456789RHE
RCH Memorie Sieraden030001021-780
DSS/Kinheim010000200-355
pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, W (2-1)610-211

Mike van den Berg, H (1)0.2--322

Chris Koeiman, SV (2)2.1-----

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Boxelaar, L (0-3)631643

Finn Blokker1-1---

Robyn Clara21-231

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter de Haan, 1B-Marwin Kleinmoedig.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Kitty van Gilst.
Scoreboard Operator-J÷rgen Balk.
Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-2:24 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Wedstrijd anderhalf uur uitgesteld vanwege regen en veld-condities.
Wedstrijd begon uiteindelijk twee uur later dan gepland vanwege regen en veld-condities.

Weersomstandigheden op geplande aanvangstijd (14:00 uur):
Zwaarbewolkt, regen, 13° C; windrichting noordwest; windsnelheid 16 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Weersomstandigheden bij aanvang (16:00 uur):
Bewolkt, 10° C; windrichting noordwest; windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 85%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.