Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS/Kinheim boekt ruime winst in derde duel tegen RCH-Pingu´ns
English

HEEMSTEDE - DSS/Kinheim won met 12-1 op zondag (23 april) tegen RCH Memorie Sieraden in de derde wedstrijd van hun 3-game series. In de opener op donderdagavond gooiden drie DSS/Kinheim-pitchers een combined No-Hitter in een 12-4 overwinning. Op zaterdag, na een rain-delay van twee uur, won RCH de tweede wedstrijd met 7-3.

Vandaag stond DSS/Kinheim slechts met 3-1 voor na zes innings, maar voegde daarna nog eens negen punten toe in de laatste drie slagbeurten.

De ploeg kwam tot een 'season-high' van 19 honkslagen, waaronder vier van Nick Hofer, die tweemaal scoorde en drie punten binnensloeg. Matis Crouwel sloeg drie honkslagen, terwijl Urving Kemp ook drie binnengeslagen punten had.

RCH-Pingu´ns sloeg zes honkslagen op vijf pitchers.

(23 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsDSS/Kinheim ston vanaf de eerste inning op voorsprong, maar slechts drie punten werden gescoord tot en met de zesde inning. Pas in de zevende inning wist de ploeg het duel echt open te breken, want toen werden negen punten toegevoegd in de zevende, achtste en negende inning samen.

DSS/Kinheim opende de score met ÚÚn punt in de eerste helft van de eerste inning op starter Jeremy Young. De Australische rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Nick Hofer, die het tweede honk stal, opschoof na een grounder van Jochem Koedijk en scoorde op een grounder van Urving Kemp.

In de volgende drie slagbeurten kreeg DSS/Kinheim slechts ÚÚn honkloper, maar voegde daarna weer twee punten toe in de vijfde. De ploeg kreeg de honken snel vol, want de eerste drie slagmensen, Mees Robberse, Matis Crouwel en Marcel Tolenaars (stootslag), sloegen allemaal een honkslag. Met ÚÚn uit scoorde de eerste op een opofferingsslag van Nick Hofer, waarna het volgende punt werd gescoord op een honkslag van Jochem Koedijk.

RCH-Pingu´ns werd puntloos gehouden door Rick Rizvić, die zijn eerste start van het seizoen maakte. In zijn vijf innings op de heuvel stond Rizvić maar vier honkslagen toe, maar gaf ook vijf vrije lopen weg. Desondanks voorkwam hij tegenpunten en RCH liet drie lopers achter in scoringspositie.

Met een 1-0 achterstand kwam RCH dicht bij de gelijkmaker in de eigen eerste slagbeurt. Jeldwin Orman en Tijani Dunlop begonnen met honkslagen. In een double-steal poging werd de laatste uitgeschakeld, maar Orman kwam op het derde honk. Met twee uit kreeg de thuisploeg de honken vol toen Aldrich Guzman en Denzel Brooks beiden vier wijd kregen. Rizvić maakte een einde aan de scoringsdreiging met drie slag voor Luis Gonzalez Garay.

In de tweede inning kreeg Raul Jacobs vier wijd voor RCH met twee uit, maar ging uit bij een steelpoging. In de derde was het Tijani Dunlop die met ÚÚn uit vier wijd kreeg, maar hij bleef achter op het tweede honk. En in de vierde inning maakte de DSS/Kinheim-verdediging een dubbelspel.

In de 2e5, nu met een 3-0 achterstand, kreeg RCH-Pingu´ns weer een scoringskans. Geoffrey Verhoef begon met vier wijd, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk door de rechtsvelder op een klap in kort rechtsveld van volgende slagman Raul Jacobs. Die bereikte het tweede honk na een honkslag van Jeldwin Orman. Opnieuw was een double-steal daarna onsuccesvol. Jacobs ging uit op het derde honk en Orman strandde even later op het tweede honk.

RCH-Pingu´ns scoorde daarna wat hun enige punt zou blijven in de 2e6 op twee relievers. Jemail Streedel nam de pitching over bij DSS/Kinheim en gooide vier wijd op lead-off hitter Sebastiaan van der Horst. Hij volgde met een strikeout, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Denzel Brooks. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een wilde worp kreeg Streedel de honken vol na vier wijd voor Luis Gonzalez Garay. En dat leidde weer tot een werperswissel. Rick Timmermans nam het over en kreeg een opofferingsslag van Jaison Gijsbertha, waardoor Van der Horst scoorde. Een gedwongen nul eindigde de slagbeurt.

In de 1e7 brak DSS/Kinheim de wedstrijd open met een 6-run rally. De eerste acht slagmensen bereikten veilig het honk. Zes daarvan kwamen tot scoren. Matis Crouwel opende met een honkslag, maar werd uitgeschakeld via een pick-offf van Jeremy Young, die daarna een honkslag moest incasseren van volgende slagmensen Marcel Tolenaars en Amarensio Franka. Nick Hofer volgde met een puntscorende honkslag. DSS/Kinheim voerde daarna wel een succesvolle double-steal uit en met het eerste honk open werd een opzettelijke vrije loop uitgedeeld aan Jochem Koedijk. Er kwam echter geen gedwongen situatie. In plaats daarvan volgde Urving Kemp met een 2-run single. Hierna nam Jan-Willem Geerts de pitching over. Hij werd begroet met een puntscorende tweehonkslag van Sem Kuijper en daarna een 2-run single van Donny Kuijper. Nadat een vangbal voor de tweede uit had gezorgd, raakte Geerts Matis Crouwel met een worp. Met twee lopers op de honken eindigde de inning met een vangbal, maar DSS/Kinheim stond nu met 9-1 voor.

Het tiende punt werd toegevoegd in de achtste inning. Amarensio Franka begon met een honkslag en scoorde later op een 2-out single van Sem Kuijper.

DSS/Kinheim scoorde nog twee punten in de 1e9. Met ÚÚn uit sloegen Matis Crouwel en Jesse van den Berg allebei een honkslag. De twee schoven op na een wilde worp, waarna Crouwel scoorde op een grounder van Amarensio Franka. Even later scoorde Van den Berg op de vierde honkslag in de wedstrijd van Nick Hofer.

RCH-Pingu´ns kreeg nog twee lopers in scoringspositie in de laatste drie slagbeurten. Met ÚÚn uit in de zevende, op nieuwe pitcher Marthijs Oosterbeek, kreeg Jeldwin Orman vier wijd, schoof op na een grounder, maar bleef achter op het tweede honk.

In de achtste werd Bas Timmer de vijfde werper voor DSS/Kinheim. Hij kreeg drie nullen op rij in de achtste, maar kreeg een one-out double tegen van Geoffrey Verhoef in de negende. Timmer ving daarna zelf een line drive van volgende slagman Raul Jacobs. Verhoef strandde eveneens op het tweede honk, want een grounder maakte een einde aan de wedstrijd.


RCH Memorie Sieraden - DSS/Kinheim 1-12
123456789RHE
DSS/Kinheim100020612-12190
RCH Memorie Sieraden000001000-160
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Rick Rizvić, W (1-0)5454--

Jemail Streedel, H (1)0.112111

Rick Timmermans, H (1)0.2-----

Mathijs Oosterbeek111---

Bas Timmer2--1--

pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
Jeremy Young, L (1-2)6.1211188

Jan-Willem Geerts2.22-844

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Elvin Englentina, 1B-Olav Steijger, 3B-Richard Wessel.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Chip Bray.
Scoreboard Operator-Fred Hartog.
Aanvangstijd-14:01 uur.
Speeltijd-2:41 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 17° C; windrichting zuid; windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 55%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.