Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop Fotografie)

HCAW shuts out Quick Amersfoort in vervroegde wedstrijd
English

BUSSUM - HCAW kwam op zondagmiddag (23 april) tot een 4-0 shutout tegen Quick Amersfoort. Vanwege de verwachte regen later in de middag was de aanvangstijd een uur vervroegd van 14:00 naar 13:00 uur. Een wijs besluit, want ongeveer een half uur na afloop van de wedstrijd begon het inderdaad te regenen.

In de series-opener op donderdagavond won HCAW met 10-0 in een 7-inning mercy-rule wedstrijd. Lars Huijer gooide toen een complete game No-Hitter. De tweede wedstrijd op zaterdag werd afgelast wegens regen en de conditie van het speelveld. Dat duel wordt maandagavond (24 april) ingehaald.

Vandaag kwam HCAW tot twaalf honkslagen, waaronder drie van Jeandro Tromp, die twee van de vier punten scoorde en de andere twee binnensloeg.

(23 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsHCAW brak een puntloze stand in de vierde inning en kwam niet in de problemen in de wedstrijd van vandaag. Tegenstander Quick Amersfoort kreeg alleen in de eerste en tweede inning lopers in scoringspositie.

Dennis Burgersdijk startte vandaag voor HCAW. Hij zou aanvankelijk de starter zijn in de wedstrijd van zaterdag, maar toen die verregende schoof hij door naar vandaag. Rechtshander Nathan Diaby was aangekondigd voor het duel van vandaag, omdat reguliere starter Kaj Timmermans niet bij de ploeg aanwezig kon zijn. De verwachting is nu dat Timmermans zal starten in het inhaalduel op maandag. Quick Amersfoort bleef bij de aangekondigde starter voor de wedstrijd van vandaag, linkshander Brian van Laar. De voor zaterdag aangekondigde starter Jhan Rifaela is nu de verwachte starter op maandag.

Burgersdijk kreeg lopers op het eerste en derde honk met één uit in de eerste inning, maar hield Quick puntloos. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Amar van Zwieten, die het tweede honk stal met één uit. Vervolgens bereikte hij het derde honk op een infield-hit van Pascal Zegwaard. Hierna ging Zegwaard uit bij een steelpoging van het tweede honk en Burgersdijk sloot af met drie slag voor veteraan Ibrahin (Ibo) Redan.

In de tweede inning opende Marvin Jakobus voor Quick met een tweehonkslag. Maar even later werd hij uitgeschakeld in een rundown na een steelpoging, die begon met een pick-off van de catcher. Burgersdijk schakelde de volgende twee slagmensen uit.

In het restant van de wedstrijd kreeg Quick Amersfoort nog maar twee honklopers. In de 1e3 begon Joshbert José Ponte Manganiello met vier wijd. Een stootslag-poging eindigde in een foute pop-up en een strikeout en infield pop-up volgden.

Burgersdijk kreeg drie nullen op rij in de vierde en vijfde inning. Na elf slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld en met twee uit in de zesde kreeg hij een infield-hit tegen van Jurian Hansen. Hij strandde ook op het eerste honk en Burgersdijk zorgde weer voor drie opeenvolgende nullen in de zevende. Relievers Sedley Karel en Nick Keur deden hetzelfde in respectievelijk de achtste en negende inning.

HCAW kon aanvankelijk niet tot scoren komen op Brian van Laar. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Delano Selassa in de eerste inning, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. Een foute pop-up gevangen door de catcher eindigde de slagbeurt. De tweede inning had vrijwel hetzelfde scenario. Quintin de Cuba begon met een honkslag, maar een dubbelspel volgde. Dit keer leverde Shurman Marlin de volgende honkslag af, maar ook nu eindigde de slagbeurt met een foute pop-fly die werd gevangen door catcher Lars Visser. Van Laar kreeg daarna drie nullen op rij in de derde inning.

HCAW scoorde het eerste punt met twee uit in de 2e4. Met één uit sloeg Jeandro Tromp een honkslag en stal het tweede honk. Hij schoof vervolgens op naar het derde honk toen een vrije loop voor Quintin de Cuba in een wilde worp eindigde. Tromp kon daarna niet scoren toen Kevin Dirksen volgde met een infield-hit, maar dat zorgde wel voor volle honken. Met twee uit leidde een doorgeschoten bal daarna tot het eerste punt van de middag. De honken raakten opnieuw vol toen ook Max Draijer vier wijd kreeg, maar drie loperrs bleven achter, want de slagbeurt eindigde met een vangbal.

HCAW voegde een punt toe in de vijfde, ook met twee uit. Met één uit kreeg Delano Selassa vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde hij op een honkslag van Jeandro Tromp.

HCAW kreeg weer een scoringskans in de zesde inning. Jair van Borkulo begon met een honkslag en Shurman Marlin kreeg vier wijd. Maar de eerste ging uit bij een steelpoging toen hij van het honk af was en pitcher Brian van Laar van de plaat afstapte en hem bij het derde honk kon uitschakelen. Met twee uit kreeg HCAW weer een loper in scoringspositie toen Bob van der Meer op het honk kwam via een bad-hop single. Maar lopers bleven achter op het eerste en tweede honk.

HCAW verdubbelde de voorsprong in de 2e7 door nog eens tweemaal te scoren. Joel Martis was toen de nieuwe werper voor Quick en hij kreeg een one-out double tegen van Victor Draijer, die daarna het derde honk kreeg omdat schijn werd geconstateerd. Even later scoorde hij na een honkslag van Jeandro Tromp, zijn derde in de wedstrijd. HCAW kreeg hierna de honken vol toen ook Quintin de Cuba een honkslag sloeg en Jair van Borkulo vier wijd kreeg. Er volgde een werperswissel en Deef van Leersum nam het over van Martis met drie lopers op de honken. Hij kreeg een grounder van Shurman Marlin, maar daardoor schoven uiteraard de lopers ook op en dus scoorde Tromp, wat betekende dat hij verantwoordelijk was voor alle HCAW-punten.

In de 2e8 kreeg HCAW nog één loper in scoringsposotoe toen Bob van der Meer opende met een tweehonkkslag, maar hij bleef achter op het tweede honk.

Zoals gezegd werd Quick op rij uitgeschakeld door twee relievers in de achtste en negende inning. Linkshander Nick Keur schakelde de laatste twee slagmensen in de negende met drie slag uit, waarmee hij een einde aan de wedstrijd maakte.


...Dennis Burgersdijk en Brian van Laar waren de startende werpers voor HCAW en Quick Amersfoort...

...Links: Jeandro Tromp scoorde tweemaal en sloeg twee punten binnen voor HCAW...
...Rechts: Delano Selassa lijkt te worden uitgetikt door 2B Joshbert José Ponte Manganiello...
...in de 5e inning, maar steelt succesvol het tweede honk...
(© Alle Foto's: (Alfred Cop Fotografie)


HCAW - Quick Amersfoort 4-0
123456789RHE
Quick Amersfoort000000000-040
HCAW00011020X-4120
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Brian van Laar, L (0-2)634822

Joel Martis0.1-1322

Deef van Leersum1.21-1--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (2-0)7914--

Sedley Karel11----

Nick Keur12----

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Aad Otsen, 1B-Peter de Haan, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Huub Baaij.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-12:59 uur.
Speeltijd-2:22 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum.

Game Notes:
De wedstrijd zou aanvankelijk beginnen om 14:00 uur, maar werd (de dag ervoor) een uur vervroegd vanwege verwachte regenbuien.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 12° C; windrichting oost-noordoost; windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvvochtigheid 46%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.