Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus boekt overtuigende shutout tegen Hoofddorp Pioniers
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kwam tot een 12-0 shutout-winst tegen Hoofddorp Pioniers op zondag (23 april) in een 7-innning wedstrijd. In de opener op donderdagavond won Neptunus met een 8-1 stand.

De tweede wedstrijd tussen de twee ploegen zou op zaterdag worden gespeeld, maar werd toen afgelast na een rain-delay van een uur. De wedstrijd wordt maandagavond ingehaald.

In de wedstrijd van vandaag kwam Neptunus tot veertien honkslagen, waaronder drie van Rayshelon Carolina en een homerun van Arthur Bonevacia, die vier punten binnensloeg.

Twee Neptunus-pitchers stonden vijf honkslagen toe.

(23 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsIn een snelle wedstrijd opende Neptunus de score vroeg en met een 7-0 voorsprong bereikte de ploeg het mercy-rule puntenverschil in de zesde inning via een 5-run rally. Hoofddorp Pioniers kreeg vandaag slechts drie lopers in scoringspositie, maar geen daarvan bereikte het derde honk.

Neptunus opende de score met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Maarten Smit. Met één uit gooide de linkshander vier wijd op Roger Bernadina en John Polonius, die het volgende honk kreeg toen schijn werd afgeroepen. Met twee uit en in een miezerige regen scoorden beiden toen Arthur Bonevacia de bal over de omheining in het links-midveld sloeg voor een 3-run homerun.

Neptunus voegde nog eens twee punten toe in de tweede slagbeurt waarin het ook wat harder begon te regenen. Met één uit sloeg Enrique Hatma een honkslag en kwam in scoringspositie na een wilde worp op de derde pitch van Maarten Smit op volgende slagman Rayshelon Carolina. Voor Home Plate Umpire Niek Elshof was dat het moment om de wedstrijd te onderbreken vanwege de nu toch wel wat fikse regen. Een aantal spelers van Neptunus plaatsten een zeil over de heuvel, maar op het moment dat andere spelers het zeil uitrolden voor de thuisplaat-regio stopte het alweer met regenen. En zo werden de zeilen weer verwijderd, want de korte bui was alweer verdwenen. Na een onderbreking van zes minuten werd de wedstrijd voortgezet en even later leverde Carolina een honkslag af. Met lopers 'op de hoeken' eindigde een pick-off poging op het eerste honk in een fout en dat stelde Hatma in staat te scoren. Carolina bereikte op de fout het tweede honk, waarna hij zelf scoorde op een hiernavolgende honkslag van Stijn van der Meer.

Neptunus nam meer afstand in de 2e4 toen er weer twee punten werden gescoord. Met twee uit kwam Rayshelon Carolina op het honk met een infield-hit en kwam wederom in scoringspositie na een mislukte pick-off. Hij schoof vervolgens op naar het derde honk op een grounder en scoorde na een honkslag van Roger Bernadina. Toen ook volgende slagman John Polonius een honkslag sloeg, volgde een werperswissel. Daan Kuit nam het over, maar hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Dwayne Kemp. Neptunus kreeg de honken vol na vier wijd voor Arthur Bonevacia, maar de drie lopers bleven achter, want een vangbal eindigde de slagbeurt.

Neptunus voegde nog eens vijf punten toe in de zesde inning, waarvan vier onverdiend (het vijfde was 'team-unearned'). Met twee uit bereikte pinch-hitter Dre Celestijn het tweede honk na een fout en scoorde op een erna volgende honkslag van Arthur Bonevacia. De laatste scoorde daarna zelf na een tweehonkslag van Christian Diaz. Hierna kreeg Sheadion Jamanika vier wijd en volgde weer een werperswissel. Sem Nijman beklom de heuvel voor Pioniers, maar hij kreeg een 2-run double tegen van Enrique Hatma. En die scoorde daarna zelf na een honkslag van Rayshelon Carolina, wat de stand opvoerde naar 12-0.

Neptunus-starter Shairon Martis ondervond geen problemen in de zes innings die hij op de heuvel stond. De rechtshander kreeg een one-out single tegen van Terrance Heemskerk in de eerste helft van de eerste inning, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een 2-out grounder van Daan Terstall.

Na acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Martis een 2-out single tegen van Terstall in de vierde, maar daarna sloot hij af met een strikeout. In de vijfde inning kreeg Pioniers voor het eerst een loper in scoringspositie. Met twee uit sloegen Max Vonk en Miquel Willem beiden een honkslag, maar Martis sloot weer af met een strikeout. In de zesde, opnieuw met twee uit, sloeg Terstall een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk.

Aaron de Groot gooide de zevende inning voor Neptunus. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Michael Dumitrescu, die het tweede honk kreeg via schijn. De Groot kwam tot drie slag op de volgende twee slagmensen en een grounder eindigde de inning en de wedstrijd, want Neptunus had het verschil van tien punten bereikt in de zesde slagbeurt.


Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers 12-0 (6½ inn.)
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers0000000 -053
Curaçao Neptunus320205X -12140
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Maarten Smit, L (0-1)3.212877

Daan Kuit21234-

Sem Nijman0.11-311

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Shairon Martis, W (3-0)67-5--

Aaron de Groot121---

Homerun: Neptunus: Arthur Bonevacia (1)(1e,3-run,2 uit,op Smit).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Niek Elshof, 1B-Matthijs Nijhof, 3B-Jeffrey Bentsnijder.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Sten Wessel.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Theo Jansen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:13 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
6-minuten rain-delay in 2e2 met Neptunus op een 3-0 voorsprong, één uit, een loper op het tweede honk en een 3-0 count op de slagman.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zwaarbewolkt, 15° C; windrichting zuid; windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 61%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.