Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins Oosterhout verslaat Amsterdam Pirates nipt op 9e inning walk-off single
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout won op dinsdagavond (25 april) met 3-2 in een inhaalwedstrijd tegen Amsterdam Pirates. Met de overwinning voorkwam Twins een 3-game sweep.

In de opener op donderdagavond kwam Pirates tot een comfortabele 11-0 shutout-overwinning. In de volgende wedstrijd op zaterdag won Pirates ook het tweede duel na een rain-delay van ruim een uur. Pirates sloeg toen toe in de vijfde inning met een 4-run rally en won met 6-4.

De wedstrijd van vandaag stond afgelopen zondag op het programma, maar werd toen afgelast wegens regen en veld-condities en opnieuw vastgesteld voor vanavond.

Twins nam een snelle 2-0 voorsprong vanavond, maar Pirates kwam langszij. De thuisploeg scoorde daarna het winnende punt met twee uit in de tweede helft van de negende op een walk-off single van Luuk Visser.

Marnix Ruben tekende voor drie van de acht Twins-honkslagen. Pirates sloeg slechts vier honkslagen, maar daaronder was wel een homerun van Kenny Berkenbosch.

(25 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsTwins Oosterhout verzuimde een vroege 2-0 voorsprong vast te houden, want Amsterdam Pirates scoorde in de vierde en achtste inning om langszij te komen. Maar met twee uit in de 2e9 scoorde Twins alsnog het winnende punt om het duel succesvol af te sluiten. Wanneer het punt niet zou zijn gescoord was de wedstijd geëindigd met een 2-2 stand, want de 22:30 uur curfew-tijd werd tijdens de negende slagbeurt bereikt. En volgens de competitie-regels mag er na dat tijdstip niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen.

Hoewel Pirate terugkwam van een 2-0 achterstand lukte het de ploeg niet om de leiding over te nemen. Pirates liet drie lopers achter in de zesde, kreeg daarna de honken opnieuw vol in de achtste, maar scoorde toen slechts eenmaal.

Beide teams kregen een kans de score te openen in zowel de eerste als de tweede inning.

Twins-starter Simon Gross kreeg een lead-off single tegen van Roelie Henrique in de eerste helft van de eerste inning. Hij stal het twede honk, maar de volgende drie slagmensen gingen uit.

In de tweede inning begonnen Kenny Berkenbosch en Oliver van der Wijst Severino de slagbeurt met vier wijd. Maar hierna sloeg Jorrit Penseel in een dubbelspel en sloot Gross af met drie slag voor Jules Cremer. De Duitse rechtshander kreeg drie nullen (twee strikeouts) op rij in de derde.

Twins liet een loper achter in scoringspositie in de eerste twee slagbeurten op Yassir Lachkar, die zijn eerste start van het seizoen maakte. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Marnix Ruben, die het tweede honk stal, opschoof na een wilde worp en daarna strandde op het derde honk. In de tweede inning sloeg Axel Poesmans een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef daar achter.

Twins opende daarna wel de score in de 2e3. Jerzy van Gool begon met een honkslag en Marnix Ruben volgde met een infield-hit. De twee lopers schoven op via een opofferingsstootslag van Railison Bentura. Met het eerste honk nu open werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Yurdion Martie. Met de honken vol sloeg Luuk Bun vervolgens de bal het linksveld in voor een 2-run single. Een dubbelspel eindigde de slagbeurt, maar de thuisploeg had een vroege voorsprong genomen.

Die voorsprong bleek niet genoeg te zijn, want Twins slaagde er niet in meer afstand te nemen liet vijf lopers achter in scoringspositie. Aan de ander kant wist Pirates weliswaar langszij te komen, maar verzuimde ook vaker tot scoren te komen.

Pirates scoorde het eerste punt in de 1e4 toen veteraan Kenny Berkenbosch homerde met twee uit.

De Amsterdamse ploeg kreeg de volgende loper in scoringspositie in de vijfde. Met twee uit kreeg Tieme Nahuis vier wijd en stal het tweede honk. Maar even later werd de rookie op het tweede honk uitgeschakeld via een pick-off.

In de 1e6 kreeg Pirates de honken vol met één uit op nieuwe pitcher Filip Čapka. De Tsjechische rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Roelie Henrique, maar volgde met drie slag voor Duco Nuijten. Met één uit kreeg Pirates drie lopers op de honken toen zowel Denzel Richardson als Alex Madera een honkslag sloeg. Zij bleven allemaal achter, want Čapka kwam hierna tot drie slag op volgende slagmensen Kenny Berkenbosch en Oliver van der Wijst Severino.

Met een voorsprong van nog altijd slechts 2-1 werd de Japanse linkshander Takuya Fukuda de derde buitenlandse werper voor Twins in de achtste inning en hij kwam wat in de problemen. Fukuda kreeg geen honkslagen tegen, maar stond Pirates wel toe op gelijke hoogte te komen. De linkshander gooide ook vier wijd op lead-off hitter Roelie Henrique, die in scoringspositie kwam via een opofferingsstootslag van Duco Nuijten. Volgende slagman Denzel Richardson kreeg eveneens vier wijd en Pirates kreeg lopers op het tweede en derde honk toen de twee lopers opschoven op een grounder van Alex Madera. Even later kreeg Pirates de honken weer vol doordat Fukuda Kenny Berkenbosch met een worp raakte. Kort daarna scoorde Henrique de gelijkmaker na een wilde worp. Maar de overige twee lopers bleven achter op het tweede en derde honk, want Fukuda schakelde Van der Wijst met drie slag uit om de inning af te sluiten.

Twins had een loper op het derde honk achtergelaten in de vierde, vijfde, zesde en zevende inning.

In de vierde begon Berend Ruben met vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit schoof hij op naar het derde honk na een honkslag van Jerzy van Gool, maar strandde daar.

In de vijfde, op nieuwe pitcher Luca van Gorkum, was het Railison Bentura die begon met vier wijd, het tweede honk stal en opschoof na een grounder. Hij bleef ook achter op het derde honk.

In de zesde was er opnieuw een lead-offf walk, dit keer opnieuw voor Berend Ruben. Dat werd gevolgd door een werperswissel. Finn Kragt nam het over, maar hij gooide vier wijd op Axel Poesmans. Volgende slagman Thijmen Peters sloeg een grounder riching korte stop Alex Madera. Terwijl hij de houding aannam om de bal te fielden passseerde Ruben hem. Hoewel hij over de bal spring blokkeerde Ruben het zicht van Madera en werd uitgegeven voor hinderen-loper door veteraan-umpire Olav Steijger. Poesmans schoof later op na een vangbal, maar strandde ook op het derde honk.

Met één uit in de zevende sloeg Yurdion Martie een honkslag en met twee uit kreeg Luuk Visser vier wijd. De twee voerden een succesvolle double-steal uit, maar een grounder eindigd de slagbeurt. En zo werd Martie de vierde opeenvolgende loper die achterbleef op het derde honk.

In de achtste inning werd Michael Bennett de nieuwe Pirates-pitcher en gooide driemaal drie slag. Takuya Fukuda kreeg daarna ook drie nullen op rij in de 1e9, waaronder twee strikeouts.

Even later scoorde Twins het winnende punt op Bennett. Marnix Ruben begon met een stootslag-honkslag en Railison Bentura kreeg vier wijd. Ruben werd daarna gedwongen uitgeschakeld op een hiernavolgende stootslag van Yurdion Martie. Bennett volgde met een nieuwe strikeout. Maar met twee uit sloeg volgende slagman Luuk Visser een line drive door het midden voor een walk-off single, want Bentura scoorde het winnende punt vanaf het tweede honk.


Twins Oosterhout - Amsterdam Pirates 3-2
123456789RHE
Amsterdam Pirates000100010-240
Twins Oosterhout002000001-380
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de tweede helft van de negende inning)
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Yassir Lachkar4-3522

Luca van Gorkum112---

Finn Kragt2221--

Michael Bennett, L (1-1)1.241211

pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Simon Gross544211

Filip Čapka, H (1)2512--

Takuya Fukuda, BS (1), W (1-0)232-11

Homerun: Pirates: Kenny Berkenbosch (1)(4e,solo,2 uit,op Gross).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Bernard Flohr, 1B-Peter de Haan, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Scoreboard Operator-Ralph van Gool.
Aanvangstijd-19:29 uur.
Speeltijd-3:10 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Wedstrijd stond oorspronkelijk op het programma voor zondag 23 april, maar werd toen afgelast wegen regen en veld-conditie en werd opnieuw vastgesteld voor vanavond.

Weersomstandigheden hij aanvang:
Bewolkt, 9° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 53%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.