Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop Fotografie)

HCAW boekt opnieuw shutout in series-opener vs. RCH-Pingu´ns
English

HEEMSTEDE - HCAW opende de 3-game series tegen RCH Memorie Sieraden op woensdagavond (26 april) met een 9-0 shutout-overwinning.

Deze week begint de nieuwe 3-game series op woensdag, in plaats an op donderdag, wat normaal de eerste speeldag is van een nieuwe reeks. Op donderdag 27 april is het Koningsdag, de dag waarop Koning Willem-Alexander jarig is en op die dag zijn er dit jaar geen wedstrijden vastgesteld.

Voor de Bussumse ploeg was dit de vierde opeenvolgende shutout en de zesde in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. HCAW opende het seizoen 2023 met twee shutouts tegen Amsterdam Pirates (5-0, 3-0). Hierna kwam de ploeg tot een 'sweep' tegen Quick Amersfoort met drie shutout-overwinningen (10-0, 4-0, 14-0). En vanavond opende HCAW met een 9-0 shutout. Tot nu toe kreeg de ploeg slechts twee punten tegen in de eerste zeven wedstrijden, gescoord door Pirates in de derde wedstrijd van die reeks en door HCAW gewonnen met 9-2. Die punten werden allebei gescoord met twee uit in de negende inning. Sindsdien gooide de HCAW-pitching 33 1/3 puntloze innings, inclusief vandaag.

Naast het realiseren van weer een shutout kwam HCAW ook zeer dicht bij een volgende No-Hitter. Een week geleden gooide Lars Huijer een 7-inning No-Hitter in de opener tegen Quick Amersfoort. Vanavond stond de rechtshander slechts ÚÚn honkslag toe in zeven innings, waarna twee relievers twee hitloze innings gooiden. De enige honkslag was een 'comebackker' in de vierde inning.

HCAW kwam tot vijftien honkslagen, waaronder drie van Victor Draijer en Shurman Marlin. Draijer scoorde ook drie punten, net als Delano Selassa. Draijer had een productieve avond, want hij sloeg ook vier punten binnen, waarvan drie met een homerun.

(26 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsHCAW stond met 3-0 voor toen het tot een rally van vier punten kwam in de zesde inning om een beslissende voorsprong te nemen. Bovendien kwam de ploeg opnieuw tot een shutout en was de pitching dicht bij een volgende No-Hitter. Echter, HCAW liet ook zestien lopers achter op de honken!

Op een frisse avond opende HCAW de score in de eerste helft van de eerste inning op starter T'sean Martina. Met ÚÚn uit sloeg Victor Draijer een honkslag en kreeg Jeandro Tromp vier wijd, waarna Shurman Marlin volgde met een puntscorende honkslag. Met twee uit kreeg HCAW de honken vol toen Jair van Borkulo vier wijd kreeg, maar de drie lopers bleven achter, want een pop-fly eindigde de slagbeurt.

HCAW verdubbelde de voorsprong in de 1e2. Met twee uit bereikte Delano Selassa het honk na een fout en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van volgende slagman Victor Draijer. Hierna kreeg Jeandro Tromp vier wijd, maar dit keer bleven twee lopers achter.

In de derde slagbeurt kreeg HCAW de eerste twee slagmensen op het honk nadat Kevin Dirksen en Jair van Borkulo allebei een honkslag sloegen. Zij strandden eveneens, want de volgende drie slagmensen gingen uit.

Nadat HCAW op rij was uitgeschakeld in de vierde, werd weer een punt toegevoegd in de vijfde, opnieuw met twee uit. Shurman Marlin begon met een honkslag, maar met ÚÚn uit werd hij gedwomngen uitgeschakeld op een grounder van Jair van Borkulo. De laatste stal daarna het tweede honk en scoorde op een twee honkslag van Max Draijer.

HCAW kwam tot een 4-run rally in de zesde. Julian Goins en Delano Selassa openden met honkslagen. Beiden scoorden toen volgende slagman Victor Draijer goed contact maakte en zijn tweede homerun van het seizoen sloeg. Dat leidde ook tot een werperswissel. Mike van den Berg nam het over, maar hij gooide vier wijd op Jeandro Tromp en kreeg een honkslag tegen van Shurman Marlin, wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Even later scoorde Tromp op een wilde worp. Dat bracht Marlin naar het tweede honk en hij bereikte het derde honk na een volgende wilde worp met twee uit. HCAW kreeg hierna de honken vol toen Van den Berg vier wijd weggaf aan zowel Jair van Borkulo als Max Draijer. Maar de rechtshander schakelde daarna Bob van der Meer en Julian Goins allebei met drie slag uit om een einde aan de inning te maken.

HCAW scoorde de laatste twee punten in de 1e9 op nieuwe pitcher Koen Werkman, die zijn eerste heuveloptreden van het seizoen maakte. Hij werd begroet met een lead-off single van Delano Selassa, waarna hij volgende slagman Victor Draijer met een worp raakte en vervolgens een puntscorende honkslag moest incasseren van Jeandro Tromp, die voor de vijfde keer op het honk kwam. Met twee uit raakte Werkman wederom een slagman met een worp, dit keer Jair van Borkulo, wat voor volle honken zorgde. En daarmee bereikte Van Borkulo het honk voor de zesde keer in deze wedstrijd. Met drie lopers op de honken leverde Max Draijer een RBI-single af. Op deze klap passeerde Victor Draijer de plaat en probeerde ook Tromp te scoren. Echter, hij werd op de plaat uitgeschakeld en dat eindigde de slagbeurt.

RCH-Pingu´ns kreeg slechts twee lopers in scoringspositie en kwam het dichtst bij een punt in de negende inning.

HCAW-starter Lars Huijer kreeg slechts drie honklopers, maar moest ook de enige Heemsteedse honkslag toestaan. De rechtshander schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit. In de 2e4, met HCAW op een voorsprong van slechts 2-0, sloeg RCH's lead-off hitter Koen Werkman Huijer's vierde pitch terug naar de werper. Huijer reikte, raakte de bal aan met zijn handschoen en dat wijzigde de baan richting korte stop Bob van der Meer voor een infield-hit. Het zou waarschijnlijk toch wel een honkslag zijn geweest, want de bal zou door het midden van het infield zijn gegaan als Huijer de bal niet zou hebben aangeraakt. Hoe dan ook, dit zou de enige honkslag blijven voor RCH-Pingu´ns. Werkman schoof op naar het tweede honk via een opofferingsstootslag van Tijani Dunlop, maar daar zou hij achterblijven.

Huijer gooide vier wijd op lead-off hitter Aldrich Guzman in de vijfde, die zou later in de slagbeurt gedwongen worden uitgeschakeld. Huijer kreeg vervolgens drie opeenvolgende nullen in de zesde en zevende inning. In zijn zeven innings op de heuvel kwam hij tot achtmaal drie slag.

Sedley Karel gooide de achtste inning zonder problemen voor HCAW.

Met HCAW op een 9-0 voorsprong sloot Nick Keur de wedstrijd af met het gooien van de negende inning. De rechtshander zag RCH-Pingu´ns de enige loper op het derde honk krijgen. Koen Werkman en Tijani Dunlop begonnen met vier wijd. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jesse Aussems en dat bracht Werkman naar het derde honk. Maar daar strandde hij, want volgende slagman Jeldwin Orman sloeg in een 'game-ending double play'.


...Victor Draijer slaat een homerun voor HCAW in de zesde inning...
(© Beide Foto's: (Alfred Cop Fotografie)

RCH Memorie Sieraden - HCAW 0-9
123456789RHE
HCAW110014002-9150
RCH Memorie Sieraden000000000-011
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (3-0)7811--

Sedley Karel121---

Nick Keur1-2---

pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
T'sean Martina, L (0-3)5 (*)431065

Mike van den Berg345211

Koen Werkman11-322

(*) - Martina gooide op drie slagmensen in de zesde inning

Homerun: HCAW: Victor Draijer (2)(6e,3-run,0 uit,op Martina).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Paul Timmermans, 3B-Joeri de Jong.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Renate Vork.
Scoreboard Operator-Fred Hartog.
Aanvangstijd-19:28 uur.
Speeltijd-2:51 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 8° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 56%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.