Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus shuts out Twins Oosterhout op 2-hitter in series-opener
English

OOSTERHOUT - Curaçao Neptunus opende de 3-game series tegen Twins Oosterhout op woensdagavond (26 april) met een overtuigende 10-0 shutout-overwinning. Met de winst verlengde Neptunus hun winning streak sinds het begin van het seizoen naar tien.

Deze week begint de nieuwe 3-game series op woensdag, in plaats an op donderdag, wat normaal de eerste speeldag is van een nieuwe reeks. Op donderdag 27 april is het Koningsdag, de dag waarop Koning Willem-Alexander jarig is en op die dag zijn er dit jaar geen wedstrijden vastgesteld.

Vanavond nam Neptunus een vroege 3-0 voorsprong en scoorde vervolgens in elke inning vanaf de derde om in de zevende beurt tot een verschil van tien punten te komen. De ploeg kwam tot dertien honkslagen, waaronder vier van Roger Bernadina en homeruns van Dwayne Kemp en Christian Diaz. Kemp had voor de vierde keer dit seizoen een 3-hit optreden. Hij scoorde ook drie punten en sloeg er drie binnen.

Twins Oosterhout sloeg maar twee honkslagen op Tom de Blok, die het hele duel gooide.

(26 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsNeptunus kwam niet in de problemen in de series-opener vanavond tegen Twins Oosterhout. De ploeg scoorde driemaal in de eerste slagbeurt en bleef punten toevoegen vanaf de derde inning.

Maar waarschijnlijk het grootste hoogtepunt van de avond was dat Tom de Blok een complete 7-inning wedstrijd gooide. De rechtshander schakelde acht slagmensen met drie slag uit, gaf geen vrije loop weg en stond maar twee honkslagen toe, terwijl hij slechts 71 pitches gooide. Sinds juli 2021 stond De Blok aan de zijkant met een blessure. Destijds speelde hij voor Amsterdam Pirates, maar tekende een profcontract bij een Mexicaanse club na afloop van het Olympic Global Qualifying Tournament in Mexico. Dat avontuur eindigde na slechts één start vanwege een blessure. De Blok gooide daarna in nog slechts één inning voor Pirates in de Play-Offs, maar kwam vervolgens het hele seizoen 2022 niet meer in actie. Vanavond gooide hij zijn eerste complete wedstrijd sinds 13 mei 2021. Destijds gooide hij ook zeven innings in een 7-inning shutout voor Pirates tegen DSS/Kinheim.

Neptunus opende het scoren met drie punten in de eerste helf van de eerste inning op starter Jan van den Hurk. Met één uit sloeg Roger Bernadina een honkslag en Dwayne Kemp een tweehonkslag. De eerste scoorde daarna op een grounder van Arthur Bonevacia en met twee uit sloeg Christian Diaz een 2-run homerun.

Van den Hurk kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, maar moest daarna ook weer een punt toestaan in de 1e3, waarin ook een verwijdering plaatsvond. Stijn van der Meer opende met een honkslag, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Roger Bernadina en scoorde op een opofferingsslag van Dwayne Kemp. Met twee uit en Christian Diaz in het slagperk leidde een strike-call van Home Plate Umpire Peter de Haan tot wat opmerkingen vanuit de dug-out van Neptunus Pitching Coach Diegomar Markwell, die vervolgens werd weggestuurd.

Linkshander Terrence Garcia nam de pitching over bij Twins in de vierde inning. Met twee uit in die slagbeurt gooide hij vier wijd op Rayshelon Carolina, die het tweede honk stal en scoorde toen Stijn van der Meer volgde met een honkslag.

Nog eens twee punten werden toegevoegd in de 1e5. Eerst opende Dwayne Kemp met een homerun, zijn eerste sinds 7 augustus 2021. Arthur Bonevacia sloeg daarna een honkslag en Christian Diaz werd geraakt door een worp. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp volgde Garcia met drie slag voor Sheadion Jamanika. Met één uit en lopers op het tweede en derde honk sloeg volgende slagman Enrique Hatma een grounder richting derde honkman Axel Poesmans. Dal ging langs de Belgische speler en werd verwerkt door korte stop Railison Bentura, die vervolgens probeerde om Diaz uit te schakelen door de bal naar het tweede honk te gooien. Echter, Diaz keerde daar op tijd terug en intussen scoorde Bonevacia en bereikte Hatma het eerste honk via deze velderskeus. Van den Hurk volgde daarna met drie slag voor pinch-hitter en rookie Dre Celestijn, maar hij kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op voormalig teamgenoot Rayshelon Carolina, die vorig seizoen voor Twins uitkwam. Neptunus liet drie lopers achter, want een vangbal eindigde de slagbeurt.

Neptunus verhoogde de voorsprong naar 9-0 door weer twee punten te scoren in de 1e6 op nieuwe pitcher Jeffrey Levenstone. Roger Bernadina en Dwayne Kemp openden de slagbeurt met hun derde honkslag in de wedstrijd. De twee schoven op na een grounder van Arhur Bonevacia en met twee uit scoorden ze op een honkslag van Sheadion Jamanika.

Het verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning. Dre Celestijn begon met vier wijd en met één uit raakten de honken vol toen Stijn van der Meer en Roger Bernadina (zijn vierde) honkslagen afleverden. Een 'force play-grounder' van Dwayne Kemp zorgde voor de uitschakeling van Bernadina, maar hierdoor kon ook Celestijn tot scoren komen.

Tom de Blok kreeg maar drie honklopers en slechts één van hen wist in scoringspositie te komen. Met twee uit in de tweede inning kreeg de rechtshander een tweehonkslag tegen van Axel Poesmans, maar sloot daarna af met een strikeout.

Vanaf deze strikeout schakelde De Blok tien slagmensen op rij uit. Hierna kreeg hij een lead-off infield-hit tegen van Onne van Gool in de zesde inning. Die werd later gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Marnix Ruben en dat was de laatste honkloper voor Twins. Met een 10-0 voorsprong zorgde De Blok weer voor drie opeenvolgende nullen in de 2e7, die eindigde met een vangbal


Twins Oosterhout - Curaçao Neptunus 0-10 (7 inn.)
123456789RHE
Curaçao Neptunus3011221 -10130
Twins Oosterhout0000000 -021
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Tom de Blok, W (3-0)78-2--

pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Jan van den Hurk, L (0-2)32-544

Terrence Garcia232333

Jeffrey Levenstone211533

Homeruns: Neptunus: Christian Diaz (1)(1e,2-run,2 uit,op Van den Hurk), Dwayne Kemp (1)(5e,solo,0 uit,op Garcia).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter de Haan, 1B-Aad Otsen, 3B-Jacques Krutzen.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Scoreboard Operator-Gijs van der Kuijlen.
Aanvangstijd-19:28 uur.
Speeltijd-1:58 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Diegomar Markwell (Pitching Coach Neptunus) uit het veld gestuurd in 1e3 door Home Plate Umpire Peter de Haan voor aanmerkingen op slag-en-wijd.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 10° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 52%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.