Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 juni 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Startende Werpers komende series
English

AMSTERDAM - Op donderdagavond 29 juni staan de openingswedstrijden op de agenda voor de volgende 3-game series in zowel de Top-4 Poule als de Bottom-5 Poule. Deze twee Poules vormen de tweede helft van de reguliere competitie in de Hoofdklasse. De laaste wedstrijden in deze Poules worden gespeeld op zondag 20 augustus. Vier dagen later beginnen de Wild Card Series op weg naar de Play-Offs en de Holland Series.

In de tweede ronde van de Top-4 Poule eindigden de wedstrijden tussen koplopers Curaçao Neptunus en HCAW met kleine uitslagen, maar Neptunus won de reeks met 2-1. Amsterdam Pirates boekte twee ruime en overtuigende overwinningen tegen RCH Memorie Sieraden, dat de opener van de 3-game series had gewonnen.

In de derde ronde van de Bottom-5 Poule won Quick Amersfoort de eerste twee wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers, waaronder één via de mercy-rule. Pioniers kwam daarna zelf tot een mercy-rule, 10-0 shutout in de derde wedstrijd van de reeks. DSS/Kinheim opende hun series tegen Twins Oosterhout met een mercy-rule winst op een koude donderdagavond. In het weekeinde wonnen beide teams eenmaal en dus won DSS/Kinheim de series met 2-1. UVV had afgelopen week geen wedstrijden op het programma staan.

Afgelopen weekeinde moesten verschillende teams het doen zonder een paar van hun jongere spelers, die waren uitgenodigd voor deelname aan het MLB Camp in Londen (Engeland). In het voorbije weekeinde, misten Neptunus, HCAW en RCH-Pinguïns ook een speler en dat zal ook in de komende reeks het geval zijn. Outfielder Rayshelon Carolina (Neptunus), pitcher Sedley Karel (HCAW) en pitcher Chris Koeiman (RCH) zijn momenteel in El Salvador. Daar nemen ze met het Nationale Team van Curaçao deel aan de Central American & Caribbean Games.

Op dinsdag voegde Neptunus de Amerikaanse catcher Tony Krueger toe aan het actieve roster. Krueger, die ook een utility player is en speelde voor het team van de University of Maryland, Baltimore County (UMBC), zal vanaf donderdag bij de ploeg zijn.

Twins moest het afgelopen weekeinde doen zonder hun Tsjechische rechtshander Filip Čapka. Hij was in de Tsjechische hoofdstad Praag voor deelname aan de Prague Baseball Week met het Tsjechische Nationale Team. Tijdens het toernooi was Čapka de startende werper in een 13-5 overwinning tegen Oostenrijk, maar hij had een 'no-decision', omdat hij slechts 3 1/3 inning gooide. Tsjechië won het toernooi na een 9-5 zege in de Finale tegen Globetrotters (USA). De startende en verliezende werper voor Globetrotters was Benjamin Meyer, die 3 1/3 inning gooide, waarin hij vijf honkslagen en zeven (verdiende) punten moest toestaan. Dit seizoen gooide Meyer in de Hoofdklasse voor Amsterdam Pirates met wie hij eerder deze maand deelnam aan het toernooi om de European Champions Cup. Na afloop van dat evenement nam Meyer afscheid van de ploeg, omdat hij zou terugkeren naar de USA.

Čapka zal in de komende reeks weer terug zijn in het Twins-team. Echter, de Oosterhoutse ploeg moet het wel nog steeds doen zonder rechtshanders Simon Gross en Koen Postelmans, die beiden sinds begin juni zijn geblesseerd.

HCAW maakte hun starters later bekend dan gewoonlijk, maar dat heeft te maken met de blessure van rechtshander Lars Huijer, die na afloop van het toernooi om de European Champions Cup op 10 juni niet meer in actie is geweest. De ploeg bevestigde ook dat de Canadese rechtshander Jared Mortensen weer aan het actieve roster is toegevoegd. Vorig seizoen speelde Mortensen in één wedstrijd voor de Bussumse ploeg, voordat hij terugkeerde naar Heidenheim Heideköpfe in Duitsland. Hij gooide daarna in twee wedstrijden voor HCAW in de Holland Series. Mortensen speelt ook dit seizoen weer in Duitsland en hij zal op donderdagavond bij de HCAW-ploeg zijn. Hij zal dan ook in actie komen om het speelgerechtigd te maken voor HCAW in het 'postseason'. Mortensen keert op vrijdag weer terug naar Duitsland.

De startende rotatie van RCH-Pinguïns is nog niet bekend op het moment. Er is nog geen beslissing genomen (of bekend gemaakt) wie wanneer zal gooien, maar dat heeft te maken met het feit dat starter Jeremy Young afgelopen zondag uit het veld werd gestuurd. De ploeg wacht nu op de uitspraak van de strafcommissie of hij wel of niet is geschorst.

Hieronder de aangekondigde startende werpers voor de komende 3-game series die begint op donderdagavond 29 juni.
Zoals altijd kan dit op de speeldagen eventueel wijzigen.

Tussen de eerste paar haakjes staat het 'record' van de tweede helft, in de tweede paar haakjes staat het 'record' van de eerste competitiehelft.

(28-29 juni)

Rosters
Live play-by-play & live-streams

TOP-4 POULE
RosterHCAW (3-3) (20-3-1)vs. RCH MEMORIE SIERADEN (1-5) (12-11-1)RosterGame-info
#Starting Pitchers HCAW G #Starting Pitchers RCH-Pinguïns Datum, Aanvang & Locatie
14RHP Gio de Graauw (1-0) 1 nog niet bekend Do.29 juni,19:30 uur,Bussum (1)
16RHP Kaj Timmermans (4-1) 2 nog niet bekend Za.1 juli,15:00 uur,Heemstede (2)
7RHP Dennis Burgersdijk (7-1) 3 nog niet bekend Zo.2 juli,14:00 uur,Bussum (2)
(1) - Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum; (2) - Heemsteedse Sportparken, Heemstede

TOP-4 POULE
RosterCURAÇAO NEPTUNUS (5-1) (20-3-1)vs. AMSTERDAM PIRATES (3-3) (16-7-1)RosterGame-info
#Starting Pitchers Neptunus G #Starting Pitchers Pirates Datum, Aanvang & Locatie
37RHP Tom de Blok (5-0) 1 25RHP Pim Vijfvinkel (0-1) Do.29 juni,19:30 uur,Rotterdam (3)
39RHP Shairon Martis (5-1) 2 54LHP Nelmerson Angela (3-3) Za.1 juli,14:00 uur,Amsterdam (4)
33RHP Kevin Kelly (9-1) 3 29RHP Jelle van der Lelie (3-0) Zo.2 juli,14:00 uur,Rotterdam (3)
(3) - Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam; (4) - Loek Loevendie Ballpark,Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam

BOTTOM-5 POULE
RosterTWINS OOSTERHOUT (6-3) (12-11-1)vs. UVV (2-4) (3-19-2)RosterGame-info
#Starting Pitchers Twins G #Starting Pitchers UVV Datum, Aanvang & Locatie
31LHP Takuya Fukuda (7-1) 1 27RHP Sam van der Meer (0-6) Do.29 juni,19:30 uur,Oosterhout (5)
nog niet bekend 2 13RHP Jurjen van Zijl (3-4) Za,1 juli,14:00 uur,Vleuten (6)
nog niet bekend 3 nog niet bekend Zo.2 juli,14:30 uur,Oosterhout (5)
(5) - Sportpark 'De Slotbosse Toren;, Oosterhout; (6) - Sportpark 'De Paperclip', Vleuten

BOTTOM-5 POULE
RosterDSS/KINHEIM (5-1) (10-14)vs. QUICK AMERSFOORT (3-3) (5-19)RosterGame-info
#Starting Pitchers DSS/Kinheim G #Starting Pitchers Quick Datum, Aanvang & Locatie
3RHP Martijn Schoonderwoerd (6-2) 1 15RHP Jack Wagner (3-5) Do.29 juni,19:30 uur,Haarlem (7)
27RHP Nick Boxelaar (3-6) 2 52LHP Jhan Rifaela (2-5) Za.1 juli,14:00 uur,Amersfoort (8)
17LHP Rick Rizvić (3-1) 3 18LHP Brian van Laar (1-6) Zo.2 juli,14:00 uur,Haarlem (7)
(7) - Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem; (8) - XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.