Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 augustus 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Boston Red Sox)

Boston Red Sox promoveert Curaçaoos talent Ceddanne Rafaela naar Major League
English

BOSTON, Massachusetts (USA) - Boston Red Sox heeft de getalenteerde infielder/outfielder Ceddanne Rafaela op maandag (28 augustus) toegevoegd aan het Major League-roster. De op Curaçao geboren Rafaela is het nummer 3 talent in de Boston-organisatie.

...Ceddanne Rafaela...
(© Boston Red Sox)
Rafaela begon het seizoen bij Portland Sea Dogs in Double-A. Daar sloeg hij .294 me zes homeruns en had hij 37 RBI's in 60 wedstrijden. Op 28 juni promoveerde Rafaela naar Worcester Red Sox, Boston's Triple-A team. Sindsdien speelde hij in 48 wedstrijden en sloeg hij .312 met 30 extra-basehits, waaronder 14 homeruns. Rafaela scoorde 40 punten en sloeg er 42 binnen. Voordat hij werd opgeroepen voor het Major League-team van Boston, had Rafaela een homerun geslagen in vijf opeenvolgende wedstrijden voor Worcester.

Ceddanne Rafaela maakte zijn profdebuut in 2018 en speelde toen in 54 wedstrijden in het Rookie League-team van Boston in de Dominicaanse Republiek. Hij promoveerde naar Single-A in 2019, daarna naar Double-A in 2022.

In zowel 2022 (zeven) als in dit jaar (16 wedstrijden) kwam Rafaela in actie voor het Major League-team van Boston tijdens Spring Training.

Nadat hij van Worcester naar Boston was afgereisd maakte Rafaela zijn Major League-debuut op maandagavond in een thuiswedstrijd tegen Houston Astros. In de 1e7 verving Rafaela derde honkman Rafael Devers in de slagvolgorde en werd hij de nieuwe midvelder, als vervanger van Adam Duvall. In de 2e8, met een loper op het tweede honk en één uit, kreeg Rafaela zijn eerste slagbeurt en leverde hij een honkslag af.

Bij Boston is Ceddanne Rafaela nu een teamgenoot van de eveneens van Curaçao afkomstige Kenley Jansen. Rafaela is de vierde Nederlandse speler die uitkomt voor Boston Red Sox. Tot en met vorig jaar speelde de op Aruba geboren Xander Bogaerts tien seizoenen voor Boston. In 1979-1980 was pitcher Win Remmerswaal de eerste en was toen de eerste in Nederland geboren en ook opgegroeide speler die de Major League bereikte. Remmerswaal overleed vorig jaar op 68-jarige leeftijd.

Rafaela is de 17e speler afkomstig van Curaçao die de Major League bereikt en de eerste sinds Sherten Apostel in zeven wedstrijden speelde voor Texas Rangers in 2020.

In totaal is Rafaela de 39e spelers met een Nederlandse achtergrond in de Major League. Naast de zeventien spelers afkomstig van Curaçao werden er zes geboren in Aruba, elf in Nederland, vier in de USA en één in de Dominicaanse Republiek.

(28 augustus)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.