Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop Fotografie)

HCAW heeft extra inning nodig voor winst tegen RCH-Pingu´ns
English

BUSSUM - HCAW trof een taaie tegenstander vandaag in RCH Memorie Sieraden, want de ploeg had op zaterdag (29 april) een extra inning nodig om met 3-2 te winnen en hun winning streak te verlengen naar acht wedstrijden sinds het begin het seizoen. Op woensdagavond opende HCAW de 3-game series met een 9-0 shutout-overwinning. Voor HCAW was dat de vierde opeenvolgende shutout en de zesde in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen.

Vandaag zag HCAW een minimale 1-0 voorsprong ongedaan gemaakt worden en keek halverwege de achtste inning tegen een 2-1 achterstand aan. De ploeg kwam daarna langszij om een verlenging af te dwingen.

Met het tegen krijgen van twee punten vandaag eindigde HCAW's puntloze inning streak. De HCAW-pitching hield RCH-Pingu´ns puntloos in de eerste vier innings, wat de streak verlengde naar 37 1/3 puntloze innings. Maar dat eindigde met de eerste uit in de vijfde.

HCAW kwam vandaag tot twaalf honkslagen, waaronder drie van Jair van Borkulo. RCH-Pingu´ns sloeg negen honkslagen.

Het was vandaag een bijzondere dag in de Hoofdklasse, want geen van de vier wedstrijden eindigde in negen innings en dat is zeer uniek. Naast de HCAW vs. RCH-wedstrijd, die werd beslist in tien innings, eindigden twee andere wedstrijden met een gelijkspel. Curašao Neptunus en Twins Oosterhout kwamen tot 3-3 in twaalf innings. De wedstrijd tussen Hoofddorp Pioniers en UVV eindigde met een 4-4 stand in twaalf innings in een wedstrijd die ruim 4½ uur duurde. De vierde wedstrijd eindigde via de mercy-rule, want Amsterdam Pirates won ruim met een 21-0 stand in zeven innings tegen Quick Amersfoort.

(29 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsDe wedstrijd bleef puntloos in de eerste drie slagbeurten, waarna HCAW slechts met 1-0 voor kwam te staan, maar er niet in slaagde meer afstand te nemen. RCH-Pingu´ns kwam langszij en nam de leiding over. HCAW zorgde voor een nieuwe gelijke stand in de achtste en won in de tiende om ongeslagen te blijven, maar het was vandaag zeker geen makkelijke overwinning.

HCAW stond tegenover Juan Carlos Sulbaran, die de Bussumse ploeg op slechts ÚÚn punt hield. De verwachting was dat de rechtshander op dit moment inmiddels in de USA zou zijn om uit te komen in de professionele Atlantic League (independent league). Sulbaran tekende een contract bij Lexington Counter Clocks in maart, wat zo'n twee weken geleden werd bevestigd. Het seizoen in de Atlantic League ging gisteren (28 april) van start, maar Sulbaran is nog altijd hier en dus stond hij weer op de heuvel voor RCH-Pingu´ns.

Sulbaran kreeg twee lopers in scoringspositie in de eerste drie innings. Met ÚÚn uit in de eerste kreeg hij een honkslag tegen van Victor Draijer, maar die strandde op het tweede honk. Met twee uit in de derde sloeg Delano Selassa een tweehonkslag voor HCAW en kreeg het derde honk na schijn, maar bleef ook achter.

HCAW opende daarna de score in de 2e4. Met ÚÚn uit kwamen de honken vol te staan toen Shurman Marlin, Jair van Borkulo en Kevin Dirksen allemaal een honkslag sloegen. Marlin scoorde daarna op een wilde worp, maar de andere twee strandden op het tweede en derde honk, want een strikeout en vangbal volgden.

De voorsprong was van korte duur, want RCH-Pingu´ns kwam langszij in de 1e5. Maar niet voordat de de Heemsteedse ploeg ook een aantal lopers had achtergelaten in scoringspositie.

HCAW-starter Kaj Timmermans kreeg een lead-off double tegen van Jeldwin Orman, die opschoof naar het derde honk op een hiernavolgende grounder van Tijani Dunlop. Timmermans schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

In de 1e3 werd lead-off hitter Jaison Gijsbertha geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Raul Jacobs. Even later werd Gijsbertha op het derde honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een grounder naar kort van Jeldwin Orman. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kreeg Tijani Dunlop vier wijd, maar ook zij bleven achter.

RCH-Pingu´ns bracht de stand in balans in de 1e5. Daan Groenewoud opende met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een honkslag van Jaison Gijsbertha. Hij scoorde daarna de gelijkmaker op een grounder van Raul Jacobs.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de zesde inning nam RCH-Pingu´ns de leiding in de 1e7 op nieuwe pitcher Jasper Elfrink. Lead-off hitter Jaison Gijsbertha bereikte het honk na een fout, waarna zijn pinch-runner Jesse Aussems opschoof na een stootslag-honkslag van Raul Jacobs. Een dubbelspel volgde op een grounder van Jeldwin Orman, maar dat bracht Aussems naar het derde honk en hij scoorde toen pinch-hitter Koen Werkman een honkslag afleverde.

Net als HCAW's voorsprong duurde die van RCH ook niet lang. Met RCH op een 2-1 voorsprong nam Chris Koeiman de pitching over in de 2e7. Met twee uit kreeg hij twee honklopers, maar die bleven achter. Maar in de achtste scoorde HCAW de gelijkmaker. Met ÚÚn uit sloegen Jair van Borkulo en Kevin Dirksen beiden een honkslag en dat bezorgde HCAW lopers 'op de hoeken'. Julian Goins volgde met een puntscorende honkslag om er een 2-2 stand van te maken. Dirksen en Goins schoven op na een grounder van Max Draijer, maar strandden op het derde en tweede honk.

Beide teams werden op rij uitgeschakeld in de negende inning. Jasper Elfrink schakelde twee van de drie slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit met drie slag. Chris Koeiman sloot zijn negende af met een strikeout. Opmerkelijk genoeg leidde dat ook tot een verwijdering. Hoewel het een slagman was van HCAW die werd uitgecalled op drie slag, maakte RCH's catcher Jaison Gijsbertha (die in de zevende was vervangen) wat opmerkingen vanuit de dug-out over de slagzone en werd weggestuurd door Home Plate Umpire Richard Wessel.

En zo ging de wedstrijd naar extra innings. Voor vandaag waren er nog geen verleng-wedstrijden geweest in de Hoofdklasse. Vandaag waren er drie, waarvan er twee twaalf innings duurden.

In de 1e10 beklom Sedley Karel de heuvel voor HCAW. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jeldwin Orman, maar die ging gedwongen uit op een grounder van Koen Werkman, die zou achterblijven op het tweede honk.

In de 2e10 was T'sean Martina de nieuwe werper voor RCH. Martina, die de startende werper was in de opener afgelopen woensdag, kreeg honkslagen tegen van Quintin de Cuba en Jair van Borkulo. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Kevin Dirksen. Hoewel het eerste honk nu open was werd er niet voor gekozen een opzettelijke vrije loop uit te delen om een gedwongen loop op te zetten. In plaats daarvan werd er voor gekozen om gewoon te gooien op volgende slagman Julian Goins. Hij maakte daarna contact met Martina's tweede pitch en sloeg de bal door de linkerkant van het infield voor een walk-off single, want De Cuba scoorde het winnende punt. En zo sloeg Goins zowel het gelijkmakende als het winnende punt binnen.


...Denzel Brooks probeert de tik te ontwijken van 1B Quintin de Cuba...

...Links: Shurman Marlin scoort op een wilde worp in de 4e inning, pitcher Juan Carlos Sulbaran krijgt de bal...
...Home Plate Umpire Richard Wessel en Julian Goins ((31) volgen de actie...
...Rechts: HCAW viert de walk-off overwinning in de 10e inning...
(© Alle Foto's: (Alfred Cop Fotografie)


HCAW - RCH Memorie Sieraden 3-2 (10 inn.)
12345678910RHE
RCH Memorie Sieraden0000101000-291
HCAW0001000101-3121
(ÚÚn uit toen het winnende punt werd gescoord in de tweede helft van de tiende inning)
pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran631611

Chris Koeiman311311

T'sean Martina, L (0-4)0.1--311

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans641611

Jasper Elfrink32-21-

Sedley Karel, W (1-0)1--1--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Richard Wessel, 1B-Joeri de Jong, 3B-Matthijs Nijhof.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:54 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Vallei', Bussum.

Game Notes:
Jaison Gijsbertha (RCH-Pingu´ns) uit het veld gestuurd in 2e9 door Home Plate Umpire Richard Wessel voor commentaar op slag-en-wijd.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 15° C; windrichting noord; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 51%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.