Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates 'sweeps' Quick Amersfoort met nieuwe mercy-rule winst
English

AMSTERDAM - Amsterdam Pirates boekte wederom een mercy-rule shutout-overwinning op zondag (30 april) en completeerde daarmee een '3-game sweep' tegen Quick Amersfoort. Vandaag won Pirates met 10-0 in een 7-inning wedstrijd in wat Quick's zesde nederlaag op rij was.

Pirates opende de 3-game series op woensdagavond met een 12-2 mercy-rule winst. In de tweede wedstrijd op zaterdag won Pirates met 21-0 in zeven innings. En daarmee kwam Pirates niet alleen tot een 'sweep' tegen Quick, maar deed dat ook met drie mercy-rule overwinningen.

Amsterdam Pirates sloeg vandaag tien honkslagen, waaronder drie van Alex Madera en een homerun van Oliver van der Wijst Severino. Het was het derde opeenvolgende duel dat Madera drie honkslagen sloeg in één wedstrijd. In de reeks tegen Quick sloeg Madera 9-uit-15 (.600) met een tweehonkslag en een grand slam homerun. Madera, die vorig seizoen voor Quick speelde, scoorde vijf punten in deze series en sloeg er negen binnen. In totaal was dit de vierde 3-hit game voor Madera dit seizoen.

Quick sloeg vandaag slechts drie honkslagen op drie pitchers.

(30 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsAmsterdam Pirates kwam tot een rally van vijf punten in de eerste inning en breidde de voorsprong snel uit op weg naar een nieuwe mercy-rule overwinning tegen Quick Amersfoort.

Pirates-starter Michael Bennett kreeg twee honklopers met één uit in de eerste helft van de eerste inning. De rechtshander gooide toen vier wijd op Josberth José Ponte Manganiello en kreeg een honkslag tegen van Pascal Zegwaard. Maar Bennett schakelde daarna de Redan-broers, Ibrahin en Irving, met drie slag uit om een einde aan de slagbeurt te maken.

Pirates was succesvoller in de eigen eerste slagbeurt op Quick-starter Brian van Laar. De ploeg kwam tot een rally van vijf punten op vijf honkslagen om een vroege comfortabele voorsprong te nemen. Vier van de punten werden gescoord met twee uit. Roelie Henrique opende met een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Duco Nuijten en scoorde op een opofferingsslag van Denzel Richardson. Hierna sloeg Alex Madera een honkslag en met twee uit leverde Oliver van der Wijst Severino een puntscorende honkslag af. Dat werd gevolgd door een 2-run single van Jorrit Penseel. Vervolgens kreeg Pirates de honken vol toen Ilyas van den Bos en Jason Jakobus beiden vier wijd kregen. Met drie lopers op de honken gooide Van Laar ook vier wijd op Roelie Henrique, wat een automatisch punt opleverde en de stand opvoerde naar 5-0. Nog altijd met drie lopers op de honken maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

Nadat Michael Bennett drie nullen op rij had gekregen in de 1e2 voegde Pirates nog eens drie punten toe in hun tweede beurt. Denzel Richardson begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een honkslag van Alex Madera. Richardson scoorde daarna op een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch en Madera ging vervolgens scoren toen Oliver van der Wijst volgde met een homerun. Dat maakte er een 8-0 stand van en zorgde ook voor een werperswissel. Joel Martis nam het over en kreeg twee grounders.

In de volgende twee innings kreeg Martis maar één honkloper en stond bovendien geen honkslagen en ook geen punten toe.

Quick kreeg de tweede loper in scoringspositie in de 1e3. Jordy Burger begon met een honkslag en kreeg het tweede honk na schijn, maar Michael Bennett schaklede de volgende drie slagmensen uit. In de vierde inning nam Yassir Lachkar de Pirates-pitching over. Hij hield Quick hitloos in zijn twee innings op de heuvel. In de vierde raakte de rechtshander een slagman met twee uit en in de vijfde werd hij gesteund met een dubbelspel.

Pirates voegde weer een punt toe in de 2e5 op nieuwe pitcher Deef van Leersum. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Jorrit Penseel. Die schoof met één uit op naar het derde honk toen er een foute aangooi werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Jason Jakobus. Penseel scoorde daarna op een opofferingsslag van Roelie Henrique.

In de zesde inning werd Finn Kragt de derde Pirates-pitcher. Hij kreeg een 2-out single tegen van Ibrahin Redan, die even later gedwongen uitging. Kragt kreeg drie nullen op rij (twee strikeouts) in de zevende.

Met een 9-0 voorsprong had Pirates nog één punt nodig om het duel te kunnen afsluiten via de mercy-rule. De thuisploeg kreeg die kans in de 2e6 toen het de eerste twee slagmensen op de honken kreeg. Alex Madera begon met een honkslag en Kenny Berkenbosch volgde met een tweehonkslag. Met lopers op het tweede en derde honk nam Jasper Popken de pitching over en schakelde de volgende drie slagmensen uit.

Maar het benodigde tiende punt werd daarna gescoord in de 2e7. Met één uit kreeg Roelie Henrique vier wijd. Hij schoof op naar het derde honk op een hiernavolgende honkslag van Jules Cremer. Toen de laatste probeerde op te schuiven naar het tweede honk werd hij daar uitgeschakeld op een aangooi van linksvelder Pascal Zegwaard, maar ondertussen scoorde Henrique. En daarmee eindigde de wedstrijd op deze walk-off-single-plus-velderskeus.


Amsterdam Pirates - Quick Amersfoort 10-0 (7 inn.)
123456789RHE
Quick Amersfoort0000000 -031
Amsterdam Pirates5300101 -10120
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de tweede helft van de zevende inning)
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Brian van Laar, L (0-3)1.1-3888

Joel Martis2.211---

Deef van Leersum1 (*)-131-

Jasper Popken1.211111

(*) - Van Leersum gooide op twee slagmensen in de zesde inning

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Michael Bennett3412--

Yassir Lachkar, W (1-0)22----

Finn Kragt22-1--

(Lachkar winnende werper op basis van Regel 9.17 b)

Homerun: Pirates: Oliver van der Wijst Severino (1)(2e,2-run,1 uit,op Van Laar).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Aad Otsen, 1B-Matthijs Nijhof, 3B-Marwin Kleinmoedig.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Astrid Maengkom.
Aanvangstijd-13:58 uur.
Speeltijd-2:08 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 15° C; windrichting oost-noordoost; windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.