Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop Fotografie)

HCAW completeert 'sweep' tegen RCH-Pingu´ns met kleine zege
English

HEEMSTEDE - HCAW kwam tot een rally van vijf punten in de derde inning maar boekte uiteindelijk een kleine 6-4 overwinning tegen RCH Memorie Sieraden op zondag (30 april) om opnieuw tot een 3-game 'sweep' te komen en sinds het begin van het seizoen ongeslagen te blijven. HCAW heeft nu negen wedstrijden op rij gewonnen.

Op woensdaggavond opende HCAW de 3-game series met een 9-0 shutout-overwinning. Voor HCAW was dat de vierde opeenvolgende shutout en de zesde in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. In de tweede wedstrijd op zaterdag had HCAW een extra inning nodig om met 3-2 te winnen.

Vandaag kwamen beide teams tot tien honkslagen. Vier HCAW-slagmensen sloegen er twee, waaronder twee doubles van Jeandro Tromp. Raul Jacobs tekende voor drie van de tien RCH-honkslagen.

(30 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsHCAW nam een comfortabele 5-0 voorsprong in de derde inning, maar daarna stopte niet alleen het scoren, tegenstander RCH-Pingu´ns kwam ook terug. HCAW wist nog maar ÚÚn punt toe te voegen, terwijl de thuisploeg de achterstand terugbracht naar 6-4, maar dat werd ook de eindstand.

HCAW werd in de eerste twee innings op rij uitgeschakeld door AustraliŰr Jeremy Young. Maar de rechtshander moest daarna vijf punten toestaan in de derde slagbeurt. Slechts ÚÚn punt was verdiend, want twee fouten leidden tot de overige vier punten. Max Draijer begon met een honkslag, kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Bob van der Meer en scoorde daarna op een tweehonkslag van Julian Goins. De laatste schoof vervolgens op naar het detrde honk toen Delano Selassa na een fout het honk bereikte. Met lopers 'op de hoeken' werd de tweede uit genoteerd op een pop-fly van Victor Draijer. Met Jeandro Tromp in het slagperk kwam Selassa in een rundown na een pick-off op het eerste honk van pitcher Jeremy Young. Toen Selassa het tweede honk naderde was Goins van het derde honk af en eerste honkman Luis Gonzalez Garay gooide de bal vervolgens naar derde honkman Denzel Brooks. Echter, dat eindigde in een foute aangooi, Goins scoorde en Selassa kwam op het tweede honk terecht. Daarna scoorde Selassa zelf het volgende punt toe Tromp een tweehonkslag sloeg. Volgende slagman Kevin Dirksen kreeg daarna vier wijd en Jair van Borkulo leverde een 2-run double af, wat de stand opvoerde naar 5-0.

Overigens behoren Max Draijer en Victor Draijer tot de bekende Draijer-familie, een zeer bekende naam binnen RCH, de vereniging waar deze familie een lange band mee heeft. Andere leden zijn bijvoorbeeld Wim Draijer, Paul Draijer, Dave Draijer en Remco Draijer, die allemaal in de hoofdmacht van de Heemsteedse club hebben gespeeld. Dave en Remco zijn nog altijd actief in een lager team van de vereniging en zijn, uiteraard indien nodig natuurlijk, oproepbaar voor het eerste team.

...Raul Jacobs steelt het 2e honk in de 5e inning...
...2B Delano Selassa springt op om de bal te vangen...
...De actie wordt gevolgd door Umpire Richard Wessel...
...en korte stop Bob van der Meer...
(© Foto: (Alfred Cop Fotografie)
In de volgende drie innings kwam Jeremy Young niet echt in de problemen. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de vierde inning en kreeg drie nullen op rij in de vijfde. Met ÚÚn uit in de zesde kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Jair van Borkulo, maar die werd op het eerste honk via een pick-off uitgeschakeld. Daarna sloegen Quintin de Cuba en Max Draijer een honkslag, maar de eerste ging gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Bob van der Meer.

Dennis Burgersdijk was de starter voor HCAW. Hij zag RCH-Pingu´ns een aantal lopers in scoringspositie krijgen, maar kreeg slechts ÚÚn punt tegen in de zes innings die hij op de heuvel stond.

Het was RCH-Pingu´ns dat een kans kreeg de score te openen in zowel de eerste als de tweede inning. In de tweede helft van de eerste inning gooide Burgersdijk vier wijd op lead-off hitter Koen Werkman, maar twee nullen olggden. Met Werkman op het tweede honk raakte Denzel Brooks met een worp. Een double-steal zorgde voor lopers op het tweede en derde honk, maar Burgersdijk sloot daarna af met drie slag Luis Gonzalez Garay.

Met ÚÚn uit in de 2e2 kreeg RCH de honken vol toen Sebastiaan van der Horst, Jaison Gijsbertha en Raul Jacobs allemaal een honkslag sloegen. Dit keer volgde Burgersdijk met drie slag voor Koen Werkman en sloeg Tijani Dunlop een grounder, zodat de drie lopers achterbleven.

Na te zijn gesteund met een 5-0 voorsprong kreeg Burgersdijk drie nullen op rij in de derde en vierde inning, waarna hij een punt moest toestaan in de 2e5. Raul Jacobs begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een grounder van Koen Werkman en scoorde op een grounder van Tijani Dunlop. Met twee uit sloegen Thomas Kwakernaak en Denzel Brooks beiden een honkslag. Opnieuw sloot Burgersdijk af met een cruciale strikeout. Hierna kreeg hij weer drie opeenvolgende nullen in de zesde, waarin hij ook zijn zevende strikeout liet noteren.

HCAW voegde een punt toe in de 1e7. Met ÚÚn uit bereikte Delano Selassa het honk na een honkslag en schoof op na een wilde worp. Met twee uit scoorde hij op een tweehonkslag van Jeandro Tromp.

Met een 6-1 voorsprong nam Ruben Dekker de pitching over bij HCAW. Maar die kwam in de problemen en kreeg met twee uit drie punten tegen. Raul Jacobs begon met zijn derde honkslag in het duel, waarna hij (opnieuw) het tweede honk stal. Hij schoof op naar het derde honk nadat Koen Werkman was uitgevangen en scoorde op een grounder van Tijani Dunlop. Met twee uit kreeg Thomas Kwakernaak vier wijd en sloeg Denzel Brooks een honkslag. Zij scoorden respectievelijk op honkslagen van Luis Gonzalez Garay en Aldrich Guzman. En zo verkleinde RCH-Pingu´ns de achterstand naar slechts 6-4 en had nog altijd twee honklopers. Een werperswissel volgde. Sedley Karel nam het over en hij kree een 'inning-ending grounder' van Sebastiaan van der Horst.

Jan-Willem Geerts nam de RCH-pitching over in de achtste inning. Hij kreeg drie nullen op rij, waarna nog slechts ÚÚn loper volgde in de negende.

RCH wist het duel niet meer om te draaien in de eigen laatste twee slagbeurten. Sedley Karel kreeg drie nullen op rij (twee strikeouts) in de achtste, waarna closer Nick Keur hetzelfde deed in de negende. Die sloot het duel af met een strikeout en verdiende zijn tweede save van het seizoen.


RCH Memorie Sieraden - HCAW 4-6
123456789RHE
HCAW005000100-6100
RCH Memorie Sieraden000010300-4102
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (3-0)671611

Ruben Dekker0.2-1433

Sedley Karel, H (1)1.12----

Nick Keur, SV (2)11----

pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
Jeremy Young, L (1-3)733962

Jan-Willem Geerts23-1--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Peter de Haan, 1B-Mairon Valpoort, 3B-Richard Wessel.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Sten Wessel.
Technical Commissioner-Peter Brink.
Public Address Announcer-Frits van Iperen.
Scoreboard Operator-Wim Timmer.
Aanvangstijd-13:58 uur.
Speeltijd-2:40 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 16° C; windrichting oost; windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 48%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.