Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV sluit reeks tegen Hoofddorp Pioniers af met comfortabele winst
English

VLEUTEN - UVV sloot de 3-game series tegen Hoofddorp Pioniers op zondag (30 april) af met een overtuigende 16-8 overwnning en boekte daarmee de eerste thuis-overwinning van het seizoen.

En zo hadden de drie wedstrijden van deze reeks allemaal een ander resultaat. In de opener op woensdagavond was het Hoofddorp Pioniers dat met 7-3 won. De volgende dag op zaterdag eindigde met een 4-4 stand na twaalf innings. Dat werd de langste competitie-wedstrijd ooit met een speeltijd van vier uur en 38 minuten.

Vandaag stond UVV halverwege de tweede inning achter, maar kwam toen tot een rally van zeven punten. Halverwege de zesde inning stond UVV met 11-5 voor en voegde nog eens vier punten toe om op een verschil van tien punten te komen. Echter, dat werd ongedaan gemaakt toen Pioniers driemaal scoorde in de zevende. En zo waren alle negen innings nodig.

Hoewel UVV zestien punten scoorde werd de ploeg met 10-9 'outhit' door Pioniers. Echter, zes Pioniers-pitchers gaven ook tien vrije lopen weg en raakten vier slagmensen.

Quin Cotton produceerde vier honkslagen voor UVV en sloeg vijf punten binnen. Ryan Wheat scoorde zes punten en zorgde daarmee voor een record.

(30 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsUVV sloeg vandaag vroeg toen en stond reeds met 9-2 voor na drie innings tegen Hoofddorp Pioniers. De ploeg voegde nog eens zeven punten toe, bereikte een verschil van tien punten, maar slaagde er niet in om het duel via de mercy-rule af te sluiten. Door vijf fouten waren slechts zes van de zestien UVV-punten verdiend.

Veteraan rechtshander Jurjen van Zijl startte voor UVV en kreeg drie nullen op rij in de eerste helft van de eerste inning. Even later werd hij gesteund met een eerste punt. UVV scoorde het eerste onverdiende punt in de tweede helft van de eerste inning op starter Kaien Oukes. Met één uit raakte de linkshander Ryan Wheat met een worp en met twee uit gooide hij vier wijd op Jorge Luis Espinal Ventura. De twee lopers voerden een double-steal uit en toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon Wheat het eerste van zijn zes punten in het duel van vandaag scoren.

Hoofddorp Pioniers antwoordde met twee punten in de 1e2. Duncan Beljaards begon met een honkslag, waarna Michael Dumitrescu en Vincent Mevissen volgden met back-to-back, RBI-doubles om Pioniers op een 2-1 voorsprong te zetten. Nadat Mevissen was opgeschoven op een grounder van Miquel Willem kreeg Thom Hoogkamer vier wijd. Met een full-count op volgende slagman Daniel Heiligers vertrok Hoogkamer naar het tweede honk op de volgende pitch. Heiligers maakte een swing, maar daarbij hinderde hij de catcher. Dat zorgde voor een 'inning-ending double play'. Heiligers kreeg drie slag, terwijl Hoogkamer werd uitgevangen vanwege het hinderen door de slagman.

De kleine Pioniers-voorsprong was van korte duur, want UVV kwam tot een rally van zeven punten in de 2e2. Door twee fouten waren zes van de punten onverdiend. UVV kreeg de honken vol via Raoell Kortstam (vier wijd), Timothy Rojas (geraakt werper) en Reangelo Willems (vier wijd). Met één uit scoorde Kortstam de gelijkmaker na een honkslag van Ryan Wheat en dat zou het enige verdiende punt blijven in deze slagbeurt. Met twee uit schoven de lopers op na een doorgeschoten bal en dat zette UVV op een 3-2 voorsprong. Hierna bereikte pinch-hitter Lucas Bekker het honk na een fout, wat de derde nul had kunnen zijn. In plaats daarvan scoorde Willems en had UVV lopers 'op de hoeken'. J'mar Calliste en Stefan Kuipers volgden met puntscorende honkslagen. En dat leidde tot de eerste werperswissel. Alden Stacie nam de Pioniers-pitching over, maar hij kreeg de honken vol nadat hij Raoell Kortstam met een worp raakte. Hierna werd een punt gescoord toen Timothy Rojas vier wijd kreeg en een volgend punt werd toegevoegd toen een 'force play-grounder' van Reangelo Willems eindigde in een fout. Stacie sloot af met drie slag voor Malcolm Marlin (die in deze inning tweemaal drie slag kreeg), maar UVV stond nu met 8-1 voor.

UVV voegde weer een punt toe in de 2e3. Ryan Wheat begon met een ground-rule double en scoorde daarna (opnieuw) op een hierna volgende tweehonkslag van Quin Cotton. Met de laatste op het tweede honk werd Daan Kuit de derde werper voor Pioniers. Hij zag Cotton opschuiven na een grounder, maar die bleef achter op het derde honk.

Pioniers pakte twee (onverdiende) punten terug in de 1e4. Lead-off hitter Duncan Beljaards werd geraakt door een worp en dat maakte dit de wedstrijd op rij waarin hij geraakt werd. Met één uit sloeg Vincent Mevissen een honkslag en met twee uit schoven de lopers op na een wilde worp. Volgende slagman Thom Hoogkamer kreeg drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal en dat stelde Beljaards in staat te scoren. Mevissen ging scoren na een honkslag van Daniel Heiligers.

UVV pakte beide punten onmiddellijk terug en ook deze punten waren onverdiend. Met twee uit werd de debuterende Daan Jansen door een worp geraakt in zijn eerste slagbeurt, waarna hij veilig het tweede honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Ryan Wheat. Beiden scoorden op een driehonkslag van Quin Cotton, die de homerun miste om 'for-the-cycle' te slaan.

In de zesde inning was het Pioniers dat weer een onverdiend punt scoorde. Met één uit sloeg Miquel Willem een honkslag. Volgende slagman Thom Hoogkamer sloeg eveneens een honkslag en toen dat werd gevolgd door een fout kreeg Pioniers lopers op het tweede en derde honk. Willem scoorde daarna op een grounder van Daniel Heiligers.

In de 2e6 scoorde UVV vier punten om een verschil van tien punten te bereiken. Jesse van Es was de nieuwe werper voor Pioniers en hij kreeg de honken vol. Na vier wijd voor Timothy Rojas en Reangelo Willems volgde de rookie met een strikeout, maar gooide daarna ook vier wijd op Ryan Wheat. Er volgde een werperswissle en Sem Nijman nam het over met de honken vol. De linkshander werd begroet met een 2-run double van Quin Cotton. Hierna scoorde Wheat zijn vijfde punt op een opofferingsslag van Lucas Bekker, wat werd gevolgd door een fout waardoor ook Cotton kon scoren.

En zo stond UVV nu met 15-5 voor en was drie nullen verwijderd van een mercy-rule overwinning. Echter, het verschil van tien punten werd ongedaan gemaakt in de 1e7 toen Pioniers driemaal tot scoren kwam op twee relievers.

Sean Wout nam de UVV-pitching over in de 1e7, maar kwam in de problemen. Hij kreeg een lead-off infield-hit tegen van Jack van Gorkum, waarna hij Bodhi de Vreede met een worp raakte. Na een binnenhoog kreeg Wout de honken vol na vier wijd voor Michael Dumitrescu, waarna hij een punt tegen kreeg na vier wijd voor Vincent Mevissen. Met drie lopers op de honken werd Gijs van den Brink ingezet als nieuwe pitcher, maar hierna gooide hij een puntscorende wilde worp, waarna een volgend punt werd gescoord op een grounder van Miquel Willem. En dus was het puntenverschil nu zeven en moest de wedstrijd worden voortgezet.

UVV voegde nog één punt toe in de 2e8 op nieuwe werper Nick Loos. Hij kreeg een lead-off single tegen van Ryan Wheat, die nu zesmaal het honk had bereikt in acht! Wheat bereikte het derde honk na een honkslag van Quin Cotton, waarna hij zijn zesde (!) punt scoorde op een grounder van Lucas Bekker en daarmee voor een record zorgde.

In de 1e9 kreeg Gijs van den Brink twee honklopers met één uit, maar een dubbelspel eindigde daarna de wedstrijd.


UVV - Hoofddorp Pioniers 16-8
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers020201300-8105
UVV17120401X-1692
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Kaien Oukes, L (1-1)1.214381

Alden Stacie0.1 (*)11211

Daan Kuit32-12-

Jesse van Es0.113-33

Sem Nijman1.22211-

Nick Loos1--211

(*) - Stacie gooide op twee slagmensen in de derde inning

pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (1-1)671852

Sean Wout0.1-2133

Gijs van den Brink2.22-1--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Niek Elshof, 1B-Elvin Englentina, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Rob Schuurman.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Roel Peeters.
Scoreboard Operator-Chris Heinen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:14 uur.
Locatie-Sportpark 'De Paperclip', Vleuten.

Game Notes:
Daan Jansen (UVV) debuteert in de Hoofdklasse.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 16° C; windrichting oost; windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.