Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 augustus 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Jurickson Profar tekent Minor League-contract bij San Diego Padres
English

SAN DIEGO, California (USA) - Outfielder Jurickson Profar is weer terug bij San Diego Padres, want hij is met de club tot overeenkomst gekomen voor een Minor League-contract, zoals werd aangekondigd op donderdag (31 augustus). Afgelopen zondag werd Profar 'released' door Colorado Rockies, waar hij in zijn eerste seizoen speelde.

...Jurickson Profar bij het Nederlands Team...
...tijdens de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
De 30-jarige, op Curaçao geboren Profar tekende bij Colorado tijdens Spring Training, op 21 maart. De outfielder was Free Agent na afloop van vorig seizoen toen hij uitkwam voor San Diego Padres.

Na de Minor League-overeenkomst me San Diego Padres te hebben getekend, maakte de club op donderdagg bekend dat Profar was ingedeeld bij El Paso Chihuahuas, het Triple-A team van de organisatie.

Jurickson Profar speelde eerder drie seizoenen in het Major League-team van San Diego in 2020-2022. Vorig jaar speelde Profar in een 'career-high' van 152 wedstrijden en was hij de voornaamste linksvelder voor San Diego. Hij sloeg .243 met 36 tweehonkslagen en 15 homeruns en sloeg 58 punten binnen.

Na het seizoen koos Profar er voor af te zien van zijn laatste jaar van zijn contract en werd Free Agent, waarbij hij hoopte ergens een meerjarig contract te kunnen bemachtigen. Echter, dat contract kwam er niet, waarna hij tekende bij Colorado Rockies in maart, negen dagen voor het begin van de competitie.

Jurickson Profar nam deel aan drie World Baseball Classics met het Nederlands Team. Hij speelde voor het eerst in het Nederlands Team tijdens de Classic in 2013 toen hij aan het roster van Oranje werd toegevoegd voor de Halve Finale, als vervanger van de geblesseerde Yurendell de Caster. In november 2016 speelde hij voor Nederland in een oefenreeks van twee wedstrijden tegen Japan in Tokyo. En in 2017 bereikte hij met Nederland de Halve Finale van de World Baseball Classic. In maart keerde Profar weer terug naar de nationale ploeg om deel te nemen aan zijn derde Classic, maar dit keer werd de ploeg uitgeschakeld in de Eerste Ronde.

(31 augustus)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.