Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Oosterhout Twins shuts out RCH-Pingu´ns met solide pitching
English

HEEMSTEDE - Oosterhout Twins boekte een 4-0 shutout-overwinning in een 8-inning oefenwedstrijd tegen RCH-Pingu´ns op dinsdagavond (19 maart). De ploeg kreeg solide pitching, want vier werpers kwamen samen tot 14 keer drie slag en stonden slechts twee honkslagen toe. Voor Twins was dit de tweede winst in vier wedstrijden.

Aanvankelijk zouden de twee ploegen zaterdag in Heemstede spelen en in Oosterhout op zondag. Echter, vanwege mogelijke regenachtige weersomstandigheden dit weekeinde besloten de ploegen de wedstrijden te verplaatsen. De wedstrijd in Oosterhout werd donderdagavond gespeeld, de wedstrijd in Heemstede werd verschoven naar vanavond.

Compleet Programma & Uitslagen

...Simon Gross had 5 strikeouts...
(© Foto: Robert Bos)
Twins opende de score vanavond in de eerste helft van de vierde inning toen Thijmen Peters scoorde op een opofferingsslag van rookie RenÚ de Lepper.

De Duitse rechtshander Simon Gross startte voor Twins en gooide drie sterke innings, waarin hij vijf slagmensen met drie slag uitschakelde en geen honkslagen toestond. Met Twins op een 1-0 voorsprong nam Finn Kops de pitching over in de 2e4. Kops, die het hele vorige seizoen miste vanwege een blesssure, voegde drie strikeouts toe in twee innings en kreeg ÚÚn honkslag tegen.

Twins kwam tweemaal tot scoren in de vijfde inning. Eerst scoorde Luuk Visser op een infield-hit van Wijnand Ruben, die daarna zelf scoorde op een tweehonkslag van zijn broer Berend Ruben.

Twins scoorde het vierde punt in de zesde inning. Onne van Gool scoorde toen op een opofferingsslag van Gijs van Zalingen.

Jack Wagner gooide de zesde en zevende inning voor Twins en kreeg de tweede en laatste tegen van RCH-Pingu´ns. Hij gooide viermaal drie slag. Raf Cocu sloot de wedstrijd daarna af en voegde nog eens twee strikeouts toe in de achtste.

,,Uiteraard ben ik zeer tevreden over mijn pitching'', stelde Twins Hoofd Coach Rob Hendriks na afloop. ,,Ik ben heel blij met wat ik vanavond heb gezien''.

Op woensdag zal de Amerikaanse rechthander Wyatt Lankford arriveren en zal dan de werpersstaf van Twins uitbreiden.

Komend weekeinde organiseren beide ploegen een toernooi op eigen veld.

In Heemstede organiseert RCH-Pingu´ns de achtste editie van het Ringvaart Toernooi. RCH-Pingu´ns krijgt dan gezelschap van Amsterdam Pirates, DSS/Kinheim en HCAW.

In Oosterhout zal Oosterhout Twins de eerste editie organiseren van de Brabant Cup. Twins neemt deel met zowel de hoofdmacht als het tweede team en krijgt ook Jeka op bezoek. Aanvankelijk zou ook PSV deelnemen, maar die ploeg moest zich terugtrekken, vanwege een werpersprobleem.

(19 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.