Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 oktober 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar





(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nieuw Europees Honkbal Softbal Toernooi toegewezen aan Hoofddorp voor 2018
English

ZAGREB (Kroatië) - Afgelopen weekeinde (30 september-1 oktober) vergaderde het Uitvoerend Bestuur van de Europese Honkbal Bond (CEB) in Zagreb en wees de organisaties toe voor de Nationale Team Toernooien voor 2018. De speellocaties voor de club-competities (Europa Cups) worden op een latere datum bekend gemaakt, omdat de inschrijving hiervoor nog open is. De CEB maakte de toernooi-locaties woensdag (4 oktober) bekend.

Volgend jaar wordt het nieuwe toernooi Super 6 Baseball Softball geïntroduceerd. De organisatie van de eerste editie hiervan is toegewezen aan Hoofddorp en staat op de agenda voor 19 t/m 23 september. Eerder dit jaar toen de plannen voor dit nieuwe toernooi werden besproken en onthuld was Nederland al één van de eerste landen die interesse toonde om gastheer te zijn van het evenement met Hoofddorp als speellocatie.

In dit nieuwe evenement nemen de zes beste Europese honkbal-teams en softbal-teams deel aan een vijf dagen durend toernooi.

De deelnemers aan het honkbal-toernooi zijn de top-6 landen van het Europees Kampioenschap 2016, namelijk Nederland, Spanje, Italië, Duitsland, Tsjechië en België.

De deelnemers aan het softbal-toernooi zijn de top-6 landen van het Europees Kampioenschap 2017 en dat zijn Nederland, Italië, Groot-Brittannië, Tsjechië, Rusland en Griekenland.

De overige honnkbal-toernooien die werden toegewezen zijn:
Europees Onder-12 Kampioenschap aan Boedapest (Hongarije), 2-8 juli.
Europees Onder-15 Kampioenschap aan Sisak (Kroatië), 16-22 juli.
Europees Onder-18 Kampioenschap aan Grosseto (Italië), 9-15 juli.
Europees Onder-23 Kampioenschap Qualifiers aan Zweden (plaats nog niet bekend), 6-12 augustus en een nog te bepalen tweede locatie.
Europees Kampioenschap Qualifier C-Poule aan Dublin (Ierland), 23-29 juli en een nog te bepalen tweede locatie.
Play-Off Series voor Europees Kampioenschap 2019 aan Wenen (Oostenrijk), data nog niet bekend, 3-game series tussen 2017 B-Poule Qualifier Winnaar Litouwen en Oostenrijk.

(4 oktober)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.