Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


DVH opnieuw landskampioen!
English

...DVH - herensoftbal-kampioen 2011...
(© Foto: DVH)
DEN HAAG - Het herensoftbalteam van DVH veroverde op zaterdag 15 oktober opnieuw het landskampioenschap door met 2-1 te winnen vs. Storks in de allesbeslissende derde wedstrijd van de Holland Series. Het was de vierde poging om dit duel te spelen en uiteindelijk lukte dat vandaag. In het vorige weekeinde, zowel op zaterdag als zondag, maar ook afgelopen woensdag, verregende de wedstrijd.

De wedstrijd werd beslist door drie fouten in de vijfde en zesde inning, want die kostten Storks de winst na een 1-0 voorsprong.

Storks opende de score in de tweede inning op Tony Moyo. Mike den Braven kreeg vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Steven Ketting, waarna hij scoorde op een hit van Rob van der Vlist. Dit zou alles zijn wat Moyo toestond, want in het restant van het duel bereikte nog slechts één speler van Storks de honken. Moyo schakelde 17 slagmensen met drie slag uit, gaf één vrije loop weg en stond slechts twee hits toe, terwijl hij werd gesteund door een solide en foutloos spelende verdediging en dat was het verschil in de wedstrijd.


...Osandrick Statia...
...winnende punt...
(© Foto: DVH)
In de vijfde inning kwam DVH langszij op de Tsjechische werper Ales Jetmar, die 14 keer drie slag gooide, eenmaal vier wijd en drie honkslagen moest incasseren. In deze slagbeurt sloeg Anthony Beaumont een honkslag en schoof op na een OSS van Franklin van Willigenburg, waarna hij scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Jesus Flores.

In de zesde inning bereikte Osandrick Statia het honk via een fout van Jetmar. De snelle Statia schoof hierna op na een grounder van Randy Lo-A-Tjong, maar bleef doorrennen richting derde honk. Dit leidde tot een foute aangooi richting het derde honk, waardoor Statia DVH op voorsprong kon zetten.

In de zevende inning vertegenwoordigde Kenny Dame het gelijkmakende punt toen hij het tweede honk bereikte in de tweede helft van de zevende inning, maar hierna sloot Tony Moyo de wedstrijd af met twee strikeouts.

Met het veroveren van de titel plaatste DVH zich ook weer voor deelname aan het toernooi om de Europa Cup van volgend jaar. Storks zal deelnemen aan de strijd om de Cup Winners Cup.

(17 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.